Прибор за склопиву књигу врата и хармонику

Због ограниченог простора у становима и кућама, многи покушавају да користе углове и зоне дуж зидова на било који начин како би осигурали визуалну експанзију просторије. Један од ефикасних начина за постизање овог циља је клизна врата комплексног типа. Ови дизајни се прикупљају на отварању и истовремено проналазе облик књиге или хармонике. Међутим, главни елементи таквих конструкција су специјални окови за сложена врата. Захваљујући томе, обезбеђен је квалитет читавог система.

прибор за фитинге

Као и свака друга унутрашња врата, комплексан дизајн се састоји од многих важних елемената. Треба напоменути да трајност, исправност и практичност врата директно утичу на квалитет прикључака. Зато је важно пажљиво одабрати и пратити све детаље дизајна како би се избјегли могући озбиљни кварови.

Број комада компоненти које су спојнице у вратима сложеног типа, више него у обрадивим производима због сложености пројекта. Дакле, на елементе прибора за врата књига и хармоника спадају:

 • Усмерене шине;
 • ваљкасти механизми;
 • заптивне масе;
 • Лооп механизми;
 • ручке;
 • Квачице и држачи.

Део детаља у облику петље и оловке сличан је механизмима обрадивих система. Остали елементи су строго индивидуални производи који се користе у клизним вратима.

жељезнички водич

Усмерене шинеИзрађена је од алуминијумски савијеног профила у облику слова П иу процесу инсталације сече на потребну дужину. Број олука директно зависи од типа система за монтажу. За сложена врата користи се профил са једним жлебом.

У процесу одабира и монтаже шине за вођење потребно је строго контролисати одсуство дефеката на производу, као и усклађеност уређаја са хоризонталним нивоом. Свако одступање ће узроковати проблеме у раду цијелих врата. Тако да производ може почети спонтано да се отвори или затвори. Такође је могуће да се ваљкасти механизми забоде у моменту кретања.

У случају система са два главна главна оптерећења, шине морају бити смјештене испод. У овом случају, горњи профил служи за осигуравање вертикалне структуре комплексних врата.

механизми ваљка

Главни захтеви за механизме ваљака су да обезбеде тихо клизање и глатко кретање врата. Ове бројке се дају захваљујући употреби различитих наплатака, који се носе на точку. Сада су наплатци:

 • гума;
 • тефлон;
 • пластика;
 • од каљеног композитног материјала;
 • Челик.

У производном процесу користе се специјални лежајеви са заштитом од честица прашине и страних предмета. Сам механизам је прилично једноставан и може бити упарен и асиметричан. Упарени производи се монтирају узатворени профили, и асиметрични отворени. У тренутку куповине, механизми ваљка су комплетно опремљени свим потребним компонентама, укључујући и елементе за причвршћивање.

заптивне масе

Основна сврха заптивних елемената у клизним вратима је да обезбеде густину приањања врата на оквир. Поред тога, заптивачи обезбеђују заштиту од промаје и помажу у одржавању микроклиме просторије.

Гума, гума или силикон се користе као материјал за заптивање трака. Гума је већи приоритет због своје високе еластичности и трајности. Силикон се најчешће користи у производима од стакла. У таквим конструкцијама, он обезбеђује не само густину уградње делова, већ и штити врата од оштећења на местима где су постављени причвршћивачи.

Лоосе геарс

У поступку склапања врата крила врата или хармоника најчешће се употребљавају механизми удубљења типа картице. За њихову уградњу у крајњи дио свих платна помакнута је депресија са величином дебљине петље. Након тога се делови фиксирају завртњима.

Не треба заборавити да се механизам састоји од плоче са удубљењем и одговарајуће половице са иглом. Сви делови са прорезима треба да буду постављени на један крај. Одговарајуће плоче су причвршћене на крај друге тканине.

Након постављања свих елемената и склопова пројекта заједно сва врата морају бити на истој висини. ФорПрепоручљиво је да се осигура правилна монтажа свих набора заједно без употребе вијака и да се одвојено означи положај свих делова.

дугмад

У већини случајева, елемент као што је квака за врата практично се не користи у вратима сложеног типа. Ово обезбеђује јефтинији дизајн. Као ослонац за отварање и затварање, користи се профилни оквир. Најчешће се такав систем може користити у ормарима. Међутим, у присуству профила са малом дебљином на вратима постављен је посебан носач, који вам омогућава да монтирате апсолутно све ручке.

Ако је токарски строј опремљен бравом или магнетима, уграђена је потпуно развијена ручка. У овом случају, производ није само подршка руку, већ и активно помаже при отварању врата. Додатна опрема у облику оловака је такође потребна за сложена врата у одсуству бочних профила у дизајну хармонике и књиге.

Најпопуларнији тип ручке када се користе магнетне браве су удубљене. Такви производи имају много предности, међу којима су ергономија и лакоћа коришћења. Осим тога, предмет има висок степен сигурности, јер се не одбија од нивоа платна иу случају судара са руком штити од повреда.

Квачице и држачи

Стезаљке и држачи су суштински потребни у сложеним вратима како би се осигурала трајност конструкције, јер су то посебна ограничења за ток екстремно закључаних врата. Они осигуравају и интегритет вратапоред врата намештаја и зидова.

Најчешће коришћени магнетни резе и ограничители врата. Лимитер не поправи крило, само не дозвољава им да се креће више утврђених места. Држач са интегрисаним магнетом који се налази у планираном станици у области платну. Тако су врата је инсталиран метал посуђе. Током отварања примахницхиваетсиа прање је фиксна и не може даље отворити врата.

Карактеристике хардвера

када се инсталира у било којој просторији један од главних услова је снага и квалитет материјала које чине елементе хардвера. Међутим, постоје неке посебне препоруке, дозвољавајући да се прошири ефикасну употребу сложених пројеката врата.

Када монтирате производ у подручјима са високим нивоом влажности неопходне за избор прибора са високим садржајем алуминијума или посебним заштитним слојем. Ово ће заштитити механизме формирања корозије процеса који доприносе брзом уништавању метала.

Да би користили трајних и квалитет врата дизајн од стакла и инсерти разводне ролетне са елементима потребни додатни прибор мора да заштити. Као заштитни слој делује као заптивни материјали од гуме или силиконске гуме. Таква трење постава значајно смањити дизајн у употреби и обезбеђују ефикасну заштиту од пада остатке унутар различитих механизама.

ИнНемогуће је обезбедити висококвалитетну заштиту алуминијумске шине од нагомилавања прљавштине и страних објеката у својим сложеним структурама са доњим вођицама. Стога, употреба таквог елемента захтева додатну бригу. Водич се често мора темељито усисати, а такође и периодично подмазивати како би се осигурао несметан рад механизама ваљака.

Браве за склопива врата

У случају потребе уградње у сложена врата браве користе се удубљења. Због чињенице да се инсталација уређаја врши директно унутар тканине, не само да пружа погодност кориштења дизајна, већ и естетике производа у цјелини.

Посебност сложених система је могућност уградње брава не само у бочни крај, већ и испод. Штавише, употреба подних брава има много предности због њиховог немара.

Приликом подизања браве за склопива врата, постоји неколико основних критеријума:

 • Врата материјала;
 • Пројектовање просторија.

Ако су врата израђена од дрвета или пластике, браве могу бити апсолутно све. У случају употребе великих стаклених елемената или потпуно стаклених тканина, дозвољене су само браве типа. Истовремено, систем рада производа може бити и механички и магнетски. Монтажа типа браве типа приоритет у случају употребе конструкција врата са непотпуним отварањем.

Унутрашњост такође значајно утиче на избор браварских уређаја. Од склапањаврата су уредног дизајна са јасним спутаним линијама, инсталација одскочне браве, која ће се јасно истакнути на задњем делу врата, је неприхватљива. Ова комбинација поквари цео изглед собе. Инсталација сјајног вањског дијела механизма је могућа у случају дизајнирања собе у екстравагантном стилу са контрастним елементима.