Прибор за пластична врата и прозоре, прибор за ПВЦ конструкције врата

Пластична врата, као и свака друга, могу бити опремљена великим бројем типова прикључака. То су браве, шарке, заптивке, затварачи врата, итд. Узмимо у обзир карактеристике које имају окови за унутрашња врата, као и како се могу прилагодити за отварање врата без проблема.

Захтеви за арматуре у зависности од локације инсталације ПВЦ врата

Положај врата - између просторија, на улазу у кућу или стан, или на улазу на балкон, увелико утиче на коришћену опрему и њене перформансе. Елементи арматуре за пластична врата која гледају на улицу морају бити отпорни на тешке временске услове, континуирани рад. Осим тога, таква опрема треба да буде препрека за провалнике и пљачкаше.

Што се тиче ПВЦ врата, захтјеви за њих нису толико крути као код улазних врата. Могу бити опремљени стакленим уметцима, лаганим. Нема потребе за уградњом браве и заптивки на таквим вратима, јер нису наведени захтјеви за стабилност лома и густоћу приањања врата. Таква врата могу бити и клизна, и тенде.

За балконска врата неопходно је осигурати непропусност, тијесно затварање мреже. Има довољно оловака - у соби. Стаклени пакет може заузети читав периметар платна.

Карактеристике конструкције ПВЦ столарије

Нормална, најчешћа ПВЦ врата су опремљена стандардном ручком. Они су фиксирани на посебнеподесиве надстрешнице. Врата која се окрећу и отварају одликују се чињеницом да њихова врата имају могућност отварања према типу прозора. Врло је згодно ако требате проветравати просторију или не пуштати дијете ван. Врата која се отварају према типу прозора не дозвољавају кућним љубимцима да уђу на места на којима не би требало да продру.

врсте арматура

Разне арматуре могу бити уграђене на било који тип врата, укључујући и ПВЦ врата. Његови главни погледи су:

  • петље;
  • дворци;
  • ручке;
  • Ближе.
Сваки од ових елемената има своје јединствене карактеристике, врсте и функционалну разноликост. Размотрите карактеристике појединих типова прикључака.

петље

Окови за пластичне прозоре и врата различитих типова могу се уградити у зависности од специфичности конструкције врата, локације уградње, захтева за рад. За разлику од других типова фитинга, петље се увек постављају, јер држе целу структуру, фиксирају крило врата и кутију једна са другом. Ако је погрешно одабрати петље - могу постојати различити проблеми, укључујући и опуштање цијелог дизајна, чак и немогућност отварања.

Свака петља се састоји од неколико конструктивних елемената. Прво и најважније, ово је петља случаја, која се састоји од оквира и згужваног дела. У оквиру оквира, инсталиран је пин, ау креираном делу је таб. Осим тога, петље неће радити без спојних чаура и причвршћивања.

Изаберите петље са којима желите да пратитеузимајући у обзир различите факторе. Прво се мери ширина крила врата. За уска врата, мала петља ће бити широка до 9 центиметара. Ако су набори широки - не радите без куповине петље до 11 центиметара.

Један од главних критеријума који утичу на избор петљи је маса платна. Што је већа његова тежина - лабавија би требала бити масивнија, јер се само уз помоћ добрих петљи може избјећи прогиб дизајна. Ако је платно веома тешко - могу се инсталирати три шарке.

Шарке су направљене од различитих материјала. Често је кућиште израђено од алуминијумске или цинкове легуре, и игле од челика или других легура метала.

У зависности од инсталације, можете изабрати неколико типова петљи - оптерећених или примењених. Повишене петље пружају могућност подешавања вентила у различитим равнима без њиховог уклањања. Апликације се могу подешавати помоћу специјалних јастучића.

браве

На ПВЦ врата се могу поставити различите врсте браве. Најчешће се инсталирају механички механизми за закључавање, који могу бити и цилиндрични и ручица. Цилиндричне браве су мање поуздане од клизања, могу бити опремљене ларвама или иглама, закључавање врата.

Поред широко распрострањених механичких браве, користе се и други типови, као што су електронски. Као кључеви за такве браве се користе пластичне картице, ланци за кључеве или чипови.

Поред тога, инсталирани су електромагнетни механизми за закључавање,чија је главна карактеристика употреба магнетног гравитацијског гравитацијског природа као силе затварања. Електрични импулс се користи за откључавање и закључавање таквих механизама. Електромагнетне браве су врло поуздане због дуготрајне конструкције, непретенциозне до еспуатсионним карактеристикама.

У зависности од тога где су врата уграђена, могуће је уградити механизам за закључавање на један или више места. Браве које захтевају висок степен заштите од лома могу да се користе са бравом пројектованом према типу шине. Ова опција фиксира врата на различитим местима, не само у средини.

кнобс

Ручке - врло уобичајене арматуре, постављене су готово на свим вратима. За ПВЦ врата ручке се производе у огромним количинама.

По типу конструкције могу се идентификовати оловке:

  • стационарни;
  • је тешко притиснут;
  • Свивел.

Стационарне оловке су причвршћене за платно и нису повезане са бравом, односно оне имају функцију држача, за које је потребно повући да би се врата отворила. На ПВЦ вратима, такви производи се ретко уграђују, на пример, са унутрашње стране врата која воде на балкон.

Дугмад за гурање раде на овај начин. Када се притисне на ручку, бравица се закључа, чиме се врата отварају.

Окретне оловке - једна од најчешћих. Да би се активирао механизам за закључавање, ручка мора бити окренута.

Било која врста ручки је израђена од комбинације пластике и метала. НекиОд тога, само од метала - такви модели су поузданији и погоднији за високу пропустљивост.

затварачи

Помоћу уређаја за затварање могуће је осигурати тихо и глатко отварање и затварање врата. Осим тога, затварачи држе петље у добром стању, омогућују вам заштиту платна и зида испред којих се врата отварају.

Структурно, уређај за затварање је опруга која је у посебном случају. Вентил у који се улива уље смањује брзину врата када се отвори.

Најчешћи тип уређаја за затварање су горњи. Лако се одвајају ако је потребно проширити ПВЦ кроз врата. Постоје и нижи затварачи са сличним механизмом рада. Скривени уређаји за затварање се инсталирају директно у оквир, било у тканину или у под.

Тип затварања врата је боље инсталирати у зависности од тежине врата и ширине платна. Више тежине - што су ближе врата ближе. Ако је ширина платна већа од 160 центиметара, затварачи врата не стављају и не користе дугмад како пар ни сингл.

подешавање фитинга

Постоје случајеви када се врата не отварају као што би требало, заиед, или се не могу носити са својом функционалношћу. Ако се такви проблеми докажу, потребна је регулација арматуре. Начин подешавања може варирати у зависности од врсте квара.

Прије свега морате одредити што точно ради погрешно. Можда је дизајн искривљен, што узрокује проблеме са отварањем и затварањем врата, илипостоји нацрт. Можда оловке не раде како треба.

Прије свега, потребно је прегледати конструкције како би се утврдило који елемент фитинга не ради како је потребно.

Размотримо главне проблеме који се могу појавити у вези са опремом пластичних врата и начинима за њихово отклањање.

Алати за подешавање

Следователни алати се бъде потребни за регулациата:

  • Одвијачи. Два типа - укрштена и равна;
  • Шестоугаони кључеви. У продавницама је лако пронаћи шестерокуте различитих пречника који долазе у комплет;
  • Пентакосталац.

Предложени сет ће бити довољан за подешавање опреме.

Уклањање проблема са закретним спојницама

Ако су врата објешена и додирују оквир, можете учинити сљедеће. Прво морате отворити затварач и уклонити украсну облогу из доње петље. У горњем делу шарки је монтиран вијак који се мора заврнути шестерокутним кључем. Доњи део платна се помера окретањем вијка који се налази у доњем делу доње петље. Ако је потребно притиснути гушћа врата, потребно је подесити стезни вијак који се налази на шипки која држи вентил у одбаченом стању.

Рјешавање проблема арматуре без механизма за склапање

Нормална ПВЦ врата се лако регулишу због једноставности механизма. Прво, уклањају се поклопци на надстрешницама. Вијци су намотани са шестерокутом. ШаркеМожете подесити окрет дугачког вијка који се налази хоризонтално. Спуштање врата се врши окретањем вијка, који се налази на врху. Стезаљка се подешава окретањем вијка, који се налази изнад одговарајућег профила, довољно да се окрене до пете.

подешавање дугмета

Ако је ручка дршке попраћена шкрипањем или напорним радом, потребно је подмазивање механизма. Ако се ручка окрене, овај недостатак се може лако елиминисати подешавањем вијака који су испод декоративног поклопца. У случају пластичне оловке у пукотинама, једини излаз је његова замјена. За замену окрените дугме хоризонтално, одврните вијке, затегните идентичну ручку.

Стога, прибор на пластичним вратима треба да буде доброг квалитета, у супротном, избегавајте проблеме током рада. Боље је потрошити више новца на куповину поузданих прикључака, него стално трпјети од слабих механизама који захтијевају сталну регулацију. У случају да је регулација и даље потребна, није тешко направити, али је боље да се за квалитет исплати и да се избјегну проблеми.