Пријем картона: корист за особу и корист за свијет

Према статистикама, највећи удио чврстог отпада је папир и картон, преко којих се може обавити бројна обрада, чиме се штити од жетве зелених. Сада практично у свим насељима наше земље постоји бизнис који прихвата картон, ау будућности врши прераду на специјалној опреми за примање прихода.

До доношења закона који би регулисао третман отпада и забранио одлагање чврстог отпада и смећа које су предмет поновне прераде. Остаје да се ослања само на свијест становништва и интерес бизниса.

Где могу добити сировине?

Раније је од школске лаве усвојен пажљив однос према секундарним ресурсима. Свако дете је знало да је килограм старог папира у стању да сачува живот стабла, и сталну секундарну прераду и уопште спаси животну средину.

Нико није био изненађен ученицима који су уредно складиштили смеће. Између предавања су се одржавала такмичења - која би највише скупљала папирни отпад, а питање гдје узети папир, нико се није појавио.

Традиција је постепено заборављена, а данас се могу наћи само приватни пензионери који долазе на картонску тачку да добију мршави пензијски бонус. Куповина отпада врши се на различите начине - од приватних лица и велепродаје до пословног кластера.

За оне који не виде сврсисходност узимања смећа за новац, али који су забринути због чистоће околиша и очувања ресурса, постоји и могућност да се њихова маладопринос заштити животне средине.

Сировине можете изнајмити на један од следећих начина:

  • Смеће од папира можете сами однијети до најближе точке гдје се налази картон и папир. Такве организације по правилу настоје да рекламирају своје активности на све начине - најаве о томе где се купује, могу се наћи у локалним новинама и на интернету. Раније сте требали питати које сировине можете изнајмити.
  • Договор о извозу рециклираних материјала. То је могуће у организацијама гдје се акумулирају велике количине валовитог картона. Чак и када се узму у обзир трошкови транспорта купца, узимање картона у таквим условима ће користити предузећу које продаје отпад.
  • Обезбедите одвојени склоп. Ако се у дворишту инсталирају специјални контејнери, онда је дистрибуција смећа одговарајућем капацитету једноставан задатак. Ако ова иновација још није предвиђена, онда можете једноставно оставити пакет или спој прикупљеног папира у близини канти за смеће. Будите сигурни да имате заинтересоване стране које достављају папир на пријем.

Рециклирање отпада је профитабилна процедура.

Критеријуми за примање отпадака

Пријем папира за прераду врши се према категорији сировина. Сваки тип има свој код. Да бисте прешли отпад са највећом користи, морате знати коју врсту папира можете изнајмити и на којим принципима се може сортирати:

  • Шифра А укључује бијели уредски папир и папирне вреће.
  • Шифра "Б" је отпад из домаћинства и смеће, који укључује књиге, валовити картон, часописе.
  • Шифра "С" укључује сировине најнижег квалитета, које укључују новине, папирне производе који користе импрегнацију и специјалне премазе.

Пријемни центри имају одређене захтјеве за сировине које су намијењене за прераду. Треба га сортирати у валовити картон, производе за новине и часописе и уредски папир. То се ради како би се обрада опреме брже обавила. Постоји много тачака где можете узети сировине у несортираном облику. У овом случају, смеће се сматра ниским квалитетом, а отпад од папира има минималну цену по кг. Пословање у преради отпада може донијети стабилан приход у присуству потребне опреме.

У готово свим пријемним тачкама постоје правила која објашњавају који папир се може предати и како га припремити:

  • Смеће од папира не би требало да има стране предмете: пластичне датотеке, свеске, спајалице, јер то може довести до обраде опреме на опреми.
  • При пријему валовитог картона и папира, дозвољен је само чист суви материјал.
  • Пладњеви за јаја, сјајни часописи, смеће, контаминирани хемикалијама, бојама и уљима, гумом и производи од папира за влагу не прихватају већину предмета, јер опрема неће моћи да их разреши.

цост

У зависности од категорије у којој се категорији сировина продаје, цијена по кг може имати значајну разлику. Што је већи квалитет и већа количина отпада, више можете зарадити на вредним сировинама. Цена зависи од региона, ииз чијег се транспорта роба извози. До почетка јесени ове године, лидер у највишим цијенама је Москва и Московска регија, гдје за 1 кг отпадног папира можете добити до 7 - 9 рубаља.

Најниже цене на несортираном и неприпремљеном смећу. Бијели папир за слова, који спада у категорију "А", као и картон, може се продавати по цијени од 3,5 до 9 тисућа рубаља по тони. Што је већа количина робе, то је профитабилније могуће ријешити материјала који се могу рециклирати.Многе компаније, чија је специјализација куповина папирног отпада, не прихватају отпад у малој количини.У исто време, сада има доста бодова који раде са малом количином отпадака и срећно купују отпад од папира од становништва, иако цене могу понудити скромније - од 1 рубља по килограму производа, док га сортира по појединачним категорије нису потребне.

Руска индустрија целулозе не суочава се с количинама производа који су потребни за задовољавање потражње потрошача. Део папира се купује у иностранству. Извоз обухвата канцеларијски папир, валовити картон за храну (кекс), паковање валовитог картона и сировина, што је неопходно за производњу валовитог паковања. Употреба папирног отпада није излаз из ситуације, може се изградити добар посао.