Прелепе завесе на кровним прозорима: 5 критеријума избора

Приликом одабира завјесе на тавану треба узети у обзир њезину величину и стил у којем се изводи. Не можете погоршати изглед прозора, тако да пре него што одете у продавницу морате обратити пажњу на облик прозора. То је квадрат, геометријски неправилан, округли и правоугаони. У сваком случају, бира се врста мансардних завеса. Без обзира на избор, дизајнери се саветују да избегавају много детаља.

Шта требате знати о прозорима у поткровљу

Са функционалне тачке гледишта, поткровље - проширење тавана, има тешку геометрију. Ако обратите пажњу на плафон, одмах обратите пажњу на његову структуру са два стуба. Док једна рампа изгледа витко, друга је стрмија.

Завјесе у поткровљу морају бити фиксиране тако да не ометају слободно кретање

Степен нагиба у великој мјери зависи од карактеристика саме конструкције и посебно крова. У том смислу, потребно је одмах одредити геометрију прозора.

У зависности од структурних карактеристика структуре, постоје само три могуће варијанте - косо, вертикално и комбиновано.

Без обзира на то које се степенице на поду поткровља подижу, постоје бројни обавезни захтјеви за њих и просторије у цјелини:

 1. Могућност пригушивања свјетла - средњег свјетла ће пружити потребан комфор за скривенувиси ван.
 2. Естетизам - што је све мање детаља слепо за прозор тавана, то боље. Што је дизајн једноставнији, лакше се чини унутрашњост поткровља.
 3. Минимална потребна количина светлосног тока - што је више углова у просторији, то је боље. Простор мора бити уређен на такав начин да у помоћним просторијама завјесе, намјештај и други предмети не ометају ширење свјетлости.
 4. Архитектонска компонента - дизајн је боље замислити прије почетка градње и инсталација. Узмите у обзир естетске преференције власника, геометрију простора, стилске карактеристике просторије.

Корисно је за придошлице да запамте да декорација поткровља садржи неколико компоненти.

Да би се сјецкани кров логично уклопио у цјелокупну унутрашњост, потребно је узети у обзир постојећу геометрију прозора.

Кључ успеха ће бити избор завеса, комбинујући суздржан изглед и складну нијансу.

Изаберите завјесе: завјесе на прозору свјетларника, фотографија

Класичан у свим аспектима варијанта за искривљене прозоре, који се налазе на вертикалном зиду у дрвеној и обичној кући у граду. Довршене су завјесе, изведене у класичном стилу. У зависности од естетских преференција власника, бирају се боја и густина тканине. Говорећи о овом другом, овде је потребно узети у обзир степен осветљености просторије.

Пре куповине завјесе на тавану, потребно је пажљиво извести мјерења и правилно поставити вијенац

Што је више, то вишеТреба изабрати "тешку" тканину.

Дизајнери истичу следеће предности коришћења завеса на панорамским прозорима у спаваћој соби:

 • Без обзира на тип прозора у другим просторијама и посебно на тавану, могуће је све уредити у једном стилу;
 • свестраност;
 • елеганција;
 • Смањење финансијских и физичких трошкова.

Портири су одлична опција за оне који се кладе класичним дизајнерским правцем. Снажан, издржљив и елегантан материјал наглашава пажњу свих улаза на страст власника према традиционалним стилским облицима.

Римске ролетне за мансардне прозоре

Заговорници минимализма и лакоће би требали украсити нагнуте прозоре искључиво уз помоћ римских завјеса. Тајна успеха лежи у чињеници да су завесе фиксиране помоћу косог шина. Остале опције за инсталацију укључују употребу металних вођица.

Ако се планира постављање угла, источни тип римских завеса, онда у овом случају треба да направите додатну шину својим рукама.

Римске завесе су погодне за поткровље захваљујући својој практичности и компактности

Ако говоримо о заслугама тканине, дизајнери се фокусирају на следеће карактеристике:

 • Једноставност употребе - режими пребацивања могу бити у једном покрету;
 • Могућност вишеструког затварања и отварања без губитка примарних карактеристика;
 • Било која врста римских завеса је непретенциозна у бризи;
 • Чак и под јаким ветровима, дизајн нијецонфусед;
 • Минимално визуелно оптерећење расположивог простора;
 • Нема претјераног замрачења.

Употреба римских завеса је оправдана у случају када је нагласак на једноставности и лакоћи облика. Структура је исправно инсталирана, с једне стране, практично не примјетна, и, с друге стране, омогућава вам да подесите количину свјетлости која улази у просторију.

Пространи прозори у поткровљу: опције за декорацију са прибором

Прва ствар коју треба урадити је да одмах обратите пажњу на унутрашњост и вањску страну поткровља, тако да се налази на локацији прозора. Ако је на нагибу, онда се сва правила дизајна изводе користећи све врсте прибора. Узорци такве помоћи наћи ћете у фото галерији тематске радње посвећене теми дизајна.

Као прибор за прозоре на таванима, лампама и цвећу може се добро уклопити

Без обзира на ваш избор, увек морате запамтити златно правило дизајна. Боље је оставити много слободног простора испод плафона него га користити на погрешан начин.

Да би се спречиле уобичајене грешке, следећи практични савети за дизајн помоћи ће:

 • У случају да је површина зида неравна или геометријски неисправна, треба узети у обзир употребу угаоних лампи или других дизајнерских трикова;
 • Ако се власник стамбеног простора не боји креативних идеја, онда можете обликовати завјесу - помоћи ће вам у овом вишеслојном носачу;
 • Чак и са нестандардним зидовима, тканина не би требало да буде завесада се сакупи и сагне;
 • Троугласти прозори подразумевају употребу рукохвата и кукица за завесе.

Како изабрати завесе за дормерне прозоре (видео)

Тешко је покупити завесе за њихово даље коришћење у прозорима поткровља, али је то могуће. Главно је исправно дефинисати геометрију зида и посебно прозора. Након тога треба обратити пажњу на стилске карактеристике просторије. Намештај и друге ствари постављају се тако да објекти не ометају слободно кретање светлости. Настављајући тему осветљења, потребно је предвидети у мало замраченим просторима.

Дизајн мансардних прозора (фотографија у унутрашњости)
(80)