Прекрасан узорак везова са крстастим јастуком: 5 праваца

Да бисте направили прекрасан везени јастук, требало би да залијепите шему, материјале и терпене.Рассматриваиа различити узорци везења, занатлије се више пута спотакну на величанствене извезене јастуке. За такву сочну јастуку потребно је, прије свега, стрпљење и способност рада за дуго времена. Беба, терет, са апстрактним узорком или стилизацијом, ово је, у ствари, оригинална унутрашња декорација.

Крст за јастуке: схеме и објашњења

Веома често можете видети везене мачке на јастуцима. Мачја шема је веома популарна, јер је и симбол кућног комфора. А ако извезете мачку за спавање, онда ће такав јастук бити вољен од стране деце и одрасле особе. Ако беба чека када се мачка појави у кући, али још увек немате ову прилику, нека се "слегне" барем на јастуке на каучу.

Претпоставимо да вам се свидјају мачје теме, или друге животиње, цвијеће, гжелово сликарство и све остало (иако вук са "Па, чекајте" или украс). Главна ствар - разумјети схему. Свака шема је подељена на квадрате, а извезени јастук је исти. Свака шема ће бити прикладнија за везивање из центра платна.

Почетак рада, прије свега, потребно је припремити потребан материјал и разумјети схему

Одређено је средиште тога - платно се формира на пола, а затим поново на пола. Тамо где се налази попречни пресек кривине, биће и центар за платно. Из ње је потребно завртити платно на квадрате. У другом је извезен на исти начин као и сваки други везени узорак.

Узорци јастука за украсе: цвеће и украс биљке

Јастуци са цвећем могу се наћи чешће - а везни криж се може комбиновати са тракастим уметцима, уметцима од комадића тканине и другим декорима. То могу бити мали јастуци 40к40 или друге величине. Можете направити комбинацију шавова и везова са равним гвожђем, испада врло лепо.

Како саставити јастук након везивања

 • Горња страна је спремна, тако да морате купити посебан предмет, који се назива доња страна јастучнице са затварачем;
 • Поред извезене стране, потребно је направити и унутрашњу јастучницу, која се може изрезати из било које лагане тканине величине само јастука;
 • Направите лагану биљешку, након чега ћете је закаснити на писаћој машини;
 • Када је доња јастучница зашивена, потребан је синтетички специјални материјал за пуњење, а јастучница је испуњена овим меким пунилом;
 • Ставите врх и дно лицем у лице, преко цијелог периметра, ставите довољно чврсте нити;
 • На самом крају рада, припремљени доњи јастук гурните са пунилом - то је лако урадити, одвојити затварач.

Везени јастук са крстом може бити украшен тракама, перлицама и другим декорима

Испоставља се необичан, удобан предмет. Цвијеће (макови, руже, камилице) може бити уоквирено биљним или геометријским узорком. Јастуци могу бити комплетни. Можете користити и готове сетове за вез, као што је Ханнах Риолис.

Шаблони за шишање: дечји јастуци, јастуци-играчке

Обртници често покушавају да шиве нешто за децу. Андпочети да шијем већ за новорођенчад. Ова беба не треба јастуке као такве. То нису чак ни играчке, већ декор, маскоте, слатки атрибути.

Ако извезете први пут, ова листа ће бити корисна:

 • коло;
 • канва;
 • маркер за обележавање;
 • лупа;
 • игла;
 • Маказе;
 • Нити.

Приликом дизајнирања јастучића за бебе, увек бирајте светле и креативне цртеже са ликовима из бајке или цртаних филмова

Лупа ће бити потребна само са веома малим калибром. Може бити 134 квадрата и много више, али врло малих. Технике и технике могу бити веома различите - вежете класичним или бугарским крстом или комбинујете технике. За децу се узимају слике прикладне: зеко, медвед, анђео, смешно оклоп. За будућег насљедника тата може наручити јастук с извезеним ногометним лоптом.

Вез јастука почиње као традиционални укрштени вез у иглу, причвршћује конац на платно. Одвојите једну нит од греде, преклопите је на пола, тако да реп петље остане испод. И спојена два врха морају бити стављена у иглу.

Како направити оригинални везени јастук (видео)

Вез је занимљив и, успут речено, користан за нервни систем. Поготово ако је ваш стил живота пун стреса и времена. И корисно је бити стрпљив, не жури се да се резултат брже види. Многи чак праве такав план за годину дана, пола године - за шивање јастука, за везивање столњака итд.

Добар посао!

Лепи јастуцивезени крст (фото)
)