Прекрасан судопер на радној плохи у купатилу може бити исплативо окренути собу

Чак иу најмањим купатилима, по правилу се поставља умиваоник. Судопер на радној плочи у кади је добра одлука са дизајнерским нагласком који може задовољити укусе било које. За кратко вријеме, теретница је постала веома популарна у потражњи, јер је производ оригиналног изгледа, широког распона и једноставан за инсталацију.

У овом чланку ћемо говорити о карактеристикама судопера на радној површини за купатило, њиховим предностима и минусима, сортама и начинима уградње.

Шта је теретница?

Купатило за столни стол је посуда од метала, керамике, стакла, акрила или равног дна. Такав судопер се поставља на хоризонталну раван - влажну жаруљу или радну површину за купатило. Истовремено се посуда не продубљује, већ се поставља на врх, тако да се назива "фактура".

За уградњу судопера у купатилу потребан је намјештај (радни стол или столица), посебно припремљен за уградњу санитарне опреме овог типа. Унутар радне плоче треба направити отвор за систем за одводњавање. Међутим, упркос томе, чини се да непоуздани начин причвршћивања, померања или померања умиваоника неће успети, јер се чврсто спаја са површином.

Миксер се, по правилу, монтира одвојено од прања - у зиду или на радној површини, веома ретко на самом умиваонику. Стога у већини надземних умиваоника не постоји посебан отвор за уградњу миксера.

Који материјали се производе?

Врсте материјала од којих су израђени умиваоници у купатилу су веома разноврсни. Али најпопуларнији су фаиенце и керамика, скупљи модели су израђени од мермера или камена. Ексклузивни производи израђени су од метала, стакла и чак дрвета.

 1. Популарност производа од фаиенцеа, керамике и порцулана код потрошача због њихових високих показатеља перформанси по релативно ниској цијени. Такви умиваоници имају савршено глатку површину, која је лака за одржавање и естетски изглед. Међутим, у овој врсти судопера постоји један значајан недостатак - ломљивост, при инсталацији је потребно придржавати се крајњег опреза, ау будућности избјегавати падање у њене оштре и тешке предмете.
 2. Акрилни судопер се емитује и стога се сматра идеалном опцијом за уградњу танких и ломљивих плоча. Акрил у комбинацији са малом тежином је прилично издржљив, издржљив и релативно јефтин материјал. Једина ствар на коју треба пазити је механичко оштећење, тако да треба бити опрезан током даљњег рада.
 3. Један од најскупљих материјала је гранит, камен и мермер. Међутим, њихова цијена одговара квалитети података о шкољкама, отпорна је на хабање, издржљива је и има искључиво видљив изглед.
 4. Доступнији аналогни производи од вештачког камена, такви умиваоници могу да приуште широком кругу купаца, стога се сматрају демократскијим од претходних.
 5. Стаклени судопер је прилично ријетка опција и вјероватније је да ће бити више летдизајнерска фантазија, да би интеријер дао необичан изглед. Предности овакве љуске су отпорност на механичка оштећења и хемијска дејства, богатство облика и величина, као и изузетан изглед. На недостатке је могуће носити сложену његу, као и на било којој стакленој површини.
 6. Када купујете шкољку од дрвета, обратите посебну пажњу на квалитет његове производње. Такав судопер треба третирати специјалним заштитним средством отпорним на влагу, што утиче на изглед судопера и колико дуго ће вам послужити.
 7. Материјали за израду металних оклопа су бакар, месинг, нерђајући челик, а постоје и производи прекривени емајлом. Цијена ових производа је релативно ниска, али вриједи напоменути њихову снагу и трајност. Лоша страна ових производа је сложеност бриге, због потребе да се користе специјални алати за одржавање сјаја, као и ограничена скала боја (изузеци су емајлирани производи).

Поред материјала од којих су направљене, разлике се састоје и од димензија, начина инсталације и дизајна.

Облици и величине љуски на радној плочи

Одабиром материјала од којег ће будућа теретница бити направљена на радној плочи како би се уклопила у унутрашњост купатила, можете почети да бирате величину и облик.

Подручје купатила и слободни простор за инсталацију директно утичу на величину судопера. Предност теретнице је у томе што хваласиметрију страна, не мора се монтирати на строго одређен начин и стога се може поставити на столну плочу оточног типа. Међутим, такво расипно коришћење слободног простора је погодније за велики приватни дом него за стандардни стан у граду.

Димензије судопера су најчешће стандардне, али неки произвођачи понекад одступају од норме за ± 3 цм

.

Ако је простор за монтажу ограничен по површини, исплати се прије куповине санитарије, утврдити његову величину од продавца, или се измјерити самостално.

Најпознатије и најпопуларније величине надземних умиваоника (ширина * дубина * висина):

 • мали компактни - 30-45 * 30-45 * 10-12 цм;
 • просечан стандард - 46-75 * 46-60 * 10-20 цм;
 • велика - 76-124 (и више) * 46-60 * 20-31 цм
Избор облика горњих шкољки је веома разнолик - од ригорозних геометријских облика до разноврсних дизајнерских фантазија у облику капљице или цвијета, с валовитим рубовима и многим другим.

Најчешћи су квадратни или правоугаони облици посуда, ретко са заобљеним рубовима. Идеални су за постављање на ноћни ормарић или на машину за прање веша. Велики избор величина правоугаоних умиваоника ће вам омогућити да правилно покупите и монтирате производ чак иу прилично малом купатилу.

За купатило са већом површином можете подићи теретни листић округли или овални. Они су удобнији за разлику од правоугаоних здјела, тако да се приближава здјели овог типа може бити с обје стране. Једна од карактеристика здјела округлих облика је одсустворупа за миксер.

Округле и овалне посуде погодне су за уградњу у пространије купаонице. Њихова употреба је попраћена додатном удобношћу, јер се приближити таквој посуди, за разлику од правоугаоне, може бити са обе стране. Карактеристична карактеристика заобљених посуда је одсуство предвиђене рупе за миксер у њима - он се руши директно у радни сто. Уграђени судопери у купатилу су често овални, округли или правоугаони.

Мање су познате здјеле троугластог, дијамантног и полигоналног облика. Понекад можете пронаћи готов сет шкољки за купатило са радним столовима и уграђеним миксером. Ексклузивни дизајнерски примерци могу бити опремљени специјалним ЛЕД позадинским осветљењем, које је укључено у отворену славину и, у зависности од температуре воде, мења боју.

Карактеристике љуске "латхиа"

За уградњу преко машине за прање рубља постоји посебан облик уградне чаше. Овај облик се назива - "лариат". Разлика од осталих умиваоника лежи у чињеници да је њена одводна рупа помакнута и на рубу. Овај тип дизајна вам омогућава да поставите сифоне и канализационе цеви близу зида, што вам омогућава да поставите машину за прање рубља испод чаше.

Димензије љуске - "лакирање" одговарају стандардним величинама машина за прање рубља, обично 60 * 50-60 цм и висине не веће од 20 цм. Потребно је запамтити да код великих модела машина за прање, са дубином већом од 51 цм - неће успети. На основу тога, радимоЗакључак је да - умиваоник у купатилу овог типа са димензијама 60 * 60 цм може се монтирати на аутомобил дубине 51 цм, са чашом величине 60 * 50 цм - аутомобил има дубину од 32-36 цм

.

Понекад произвођачи нуде комплетан скуп товара и машине за прање рубља. Ова опција се сматра најуспјешнијом аквизицијом, јер је однос димензија не само профитабилан са становишта естетике, већ и увелике поједностављује процес инсталације.

Поред лака постоји и врста машине за прање рубља као судопера са радном плочом за веш машину. Његова изванредна особина у асиметрији, односно десно или лево од посуде је посебна хоризонтална површина, испод које се поставља простор за веш машину.

Предност овог модела је у томе што радна површина за ову врсту теретног листа даје додатни простор за прибор за купатило. И испод судопера можете ставити ноћни ормарић, или ставити кошару. Погодност овог модела је јасно видљива на фотографији.

За и против теретнице у купатилу

Главни позитивни тренутак ових умиваоника у купатилу је леп естетски изглед. Произвођачи нуде велики број модела различитих облика, боја и величина, класичног или оригиналног дизајна.

Друге предности надземних шкољки укључују:

 • лакоћа коришћења;
 • Могућност прикладног постављања судопера у углу;
 • у поређењу са уобичајеним висећим умиваоницима, релативно једноставна инсталација;
 • естетски изглед;
 • једноставност убрига;
 • могућност коришћења простора испод радне површине за складиштење;
 • велики избор величина и облика.

Штавише, таква конструкција омогућава боље заптивање, што значи да ће се повећати животни век и повећати ризик од цурења, што се може елиминисати из влаге.

Потрошња шкољки:

 • захтева специјални експресни миксер који је много скупљи од конвенционалних модела;
 • потребу за куповином или распоредом специјалног рубњака или радног стола;
 • висока цена.

Начини уградње умиваоника

Постоји више начина за постављање теретнице:

 • на пулту. Минус ове локације је отворена вода и канализација. Да би се избегао овај веома неугодан инцидент, препоручује се да се цев потопи на зид, а сифон да се користи декоративни - од нерђајућег челика или хрома;
 • на ормарићу. Најуспјешнија опција: све комуникације су скривене иза врата намјештаја и не кваре изглед, а још једна врло важна точка - имају сталан и брз приступ. Штавише, ноћни ормарић пружа додатни простор за чување разних предмета;
 • преко машине за прање веша. Одлично рјешење за купаонице и купаонице с малом површином.

Инсталација теретнице обично је прилично једноставна и не представља никакву посебну потешкоћу.

Лако се извршава самостално:

 • прво поставите радну површину или камен с посебно изрезаном површином заинсталација одводне цеви. Зид је причвршћен за зид, понекад опремљен додатним носачима. Ивичњак је постављен на ноге;
 • Сидрени вијци или типлови се користе за постављање судопера преко машине за прање. Помоћу њих судопер је причвршћен за зид;
 • затим су миксер и чаша инсталирани;
 • Повезивање водоводних и канализационих цеви врши се након тога;
 • Када завршите, обавезно проверите дизајн за цурење.

Која је погодна за купатило?

Исправно одабрана плоча наглашава елеганцију и стил теретнице у купатилу. Може бити како је сама посуда направљена од разних материјала и има најразличитије величине.

Најчешћи и најприступачнији по питању цијене материјала су плоче отпорне на влагу МДФ и иверица. Можете наручити производе најразличитијих боја и величина. Савршено у комбинацији са шкољкама израђеним од метала, акрила и фаиенцеа.

Могуће је направити саму радну површину од сухозида отпорног на влагу, од цигле, итд. За руковање таквим радним столом постоји велики број опција, од акварела до керамичких мозаика. Погодан за све врсте шкољки - порцулан, камен, стакло, метал.

Изузетно лепе плоче од камена, мермера и гранита. Производи од умјетног камена изгледају не мање лијепо, иако су приступачнији. Обично долазе заједно са каменим судопером.Изузетно исплативо ће изгледати на мермерној површини стаклена посуда.

Дрвене плоче су прилично популарне. Погодни су за каде скоро сваког дизајна. Врло лијепо изгледају такве плоче са сјајном површином од бијелих керамичких или порцуланских шкољки.

Избор надземних кабина за купатило је прилично широк - од компактног фаиенцеа до луксузних модела од камена и дрвета. Користећи врхове чланка и вођени властитим укусом и финанцијским могућностима, можете одабрати модел који ће складно одговарати Вашем дизајну купаонице и пружити прави комфор за дуго времена.