Преглед пећи за гријање гараже, властитим рукама правимо пећницу за гаражу (упуте и фотографије)

Ниска температура је неугодна за власника гараже и не иде у прилог аутомобилу. Електрична пећ за гријање приватне /индустријске гараже заправо не ради са функцијама гријања, што захтијева знатне финанцијске трошкове. Препоручује се грејање просторија овог типа са јединицама које одговарају гаражним карактеристикама.

О карактеристикама гаражног грејања

Постоје два главна проблема са којима се ауто дилери обично суочавају када желе да греју паркинг:

 • "неприкладан" однос обима и површине просторија;
 • одсуство спољашњег загревања и сложености са унутрашњим уређајем.

однос параметара

Постоји закон према којем када се величина тела смањи, однос површине према запремини се повећава. Условно, ако просечна двоетажна приватна кућа има 1, 8 м2 од 1 м3, онда у типичној гаражи за 1 м3 - 1,7 м2. То значи да ће у малој соби губитак топлоте бити двоструко већи.
Да би се створила "микроклима" од 8 степени у гаражи, потребна је опрема са капацитетом од око 1200 В. Да би се одржала температура од 16 степени, потребан је грејни уређај капацитета 1800 вати. Трошак грејне јединице квадрата је такође двоструко већи него у случају викендице.

изолација

Чак и снажне и штедљиве пећи у типичној гаражи ће бити неефикасне ако не водите рачуна о изолацији. Зидови, под и плафон, не могу издржати топлоту, доносе декрет са грејањем неприкладним.

Најбоље је направити вањску изолацију. Али најчешће реагује на значајно оптерећење буџета. Осим тога, за многе власнике аутомобила ова опција уопште није доступна - гараже су причвршћене између осталих.

Унутрашња топлотна изолација остаје. Али и овде све није тако једноставно. Ако топлотну заштиту извршите близу површине просторије, између елемената ће настати кондензат. Неко време таква изолација ће омогућити ефикасно загревање гараже. Али ускоро ће изградња стати.

У гаражама, гријач је постављен са размаком од 3-5 цм, а између изолатора и пода такођер се оставља слична удаљеност. Од формирања кондензата не штеди, али потоњи у овом случају не узрокује значајна оштећења гараже. Недостатак овог решења је то што се константним загревањем у просторији постаје превише влажан. И то већ озбиљно утиче на стање аутомобила. Власници таквих гаража морају и даље размишљати о вањској изолацији или прихватити додатне губитке топлине.

Препоручује се да унутрашња облога буде израђена од материјала који се не загревају на одговарајући начин. Као опције - иверица /плоча или ондулин. Топлотна изолација од пластике не може - у хитним случајевима, то ће довести до стварања великог броја отровних гасова.

Предизоловани зид штити зид. Зидови од цигле (нпр. Мешавина вермикулита) и метал - гаранција и двослојна боја.

топлотна капа


Чак и ако постоји добра топлотна изолација, топлота неће бити одложена ако не креирате тзвхеат цап Много је рационалније грејање не целокупног волумена гараже, већ радног простора. Не дозвољава да топлотна енергија дође у контакт са зидовима, кроз које је лако ићи.

Другим речима, потребно је концентрисати загрејани ваздух у центру гараже. Слој хладноће служи као поуздана топлотна заштита. Топли ваздух иде прво према горе, не достижући плафон - ту се сусреће пригушна енергија са хладним струјањем ваздуха. Затим загрејан ваздух иде у страну, само мало додирујући зидове гараже. На овај начин скоро све собе постају топле.

Запамти! Само загријавање не рјешава ништа. Као и без тога немогуће је постићи оптимални топлотни ефекат

Чак се и контролна јама загрева. Ово се не може постићи без стварања топлотне капице. Без конвекционих процеса, рад у јами је веома неудобан - руке су у релативној топлоти, а њихова стопала се утапају у зони хладног дна.

Да би се постигао такав ефекат, неопходно је користити пећи за грејање за приватне гараже које карактерише мала снага, али и могућност стварања интензивног протока ваздуха мале густине.

Одговарајуће опције за пећи за грејање гаража

Постоји неколико варијанти пећи на гаражи које се могу сматрати донекле прихватљивим.

Булериан

Гледајући унапријед, можемо рећи да је ово најбоље рјешење за малу, аутономну зграду. Канадски инжењери су ову пећ развили у друге сврхе, али се испоставило даГотово је савршен за гаражно грејање. Буллер је релативно јефтин, савршено топао и без замрзавања.

У суштини, ово је потомак све познате буржоазије. У контексту гријања гараже, булдожер би био прикладније назван конвекцијски агрегат. На продају је могуће пронаћи стијене капацитета од 2 до 200 кВ - рјешење ће бити доступно за било који волумен. Ефикасност оваквих дизајна достиже 80-90%.

Као пећ у приватној гаражи, сваки боллер ће стати. Али најбоља опција ће бити шатор "полу-буржоаски". Одликује се млазницама, које нису дијагонално усмјерене, као у другим конструкцијама, већ директно горе. Ово омогућава ефикасније формирање топлотне капице - топлотни ток налик на гљиву.


Нажалост, недостаје боолеан паса. Будући да су дизајниране за дрвосече, могуће је загријавање гараже на дрвету. И само. До сада, они још нису дошли до опреме такве врсте која би радила на тресету или угљу. Тако би се могао упоредити ефекат.

Али предности агрегата се преклапају:

 • опипљива топлотна дисипација - већ 5 минута након старта; па чак и пре;
 • једно огревно дрво је довољно до 8 сати гријања;
 • могућност коришћења као горива, чак и подсиревсхие полина; стога се ефикасност смањује незнатно.

Ако власник аутомобила нема сталну жељу да сопственом руком направи опрему за грејање за своју гаражу, булдожер се неће уклопити у другу јединицу. Можете да направите боллер, али за то морате имати велики број специјалних машина.

Како надмудрити бојлера?

Канадска пећ за дрво се може претворити у опрему, која не захтијева дрво. Али само под условом да Буллер користи за краткорочно грејање. Улога полина ће играти циглу од шамота. Нормално се не уклапа - нема довољну топлотну проводљивост.

Препорука! Не користите црвену опеку - не можете постићи жељени ефекат

Схема е следна:

 • од опеке направите битку не више од пакета цигарета;
 • битка се убацује у спремник за гориво тако да постоји простор између шамота за циркулацију струјања зрака;
 • загрева складиштење топлоте пећи са било којим гориоником; Да би цигла била црвена, потребно је око пет минута;
 • затворите врата за пуњење горива, спојницу димњака и регулатор снаге.

Ове манипулације су довољне да релативно добро загреју просторију и постигну очување топлоте у року од 1-3 сата.

Пошто сам котао није лако направити, многи "самоделкини" преферирају друге опције. О њима даље.

цигла пећ

Самостојећа цигла величине дна од 2к2,5 цигле ће се носити са загревањем типичне гараже. Али они су тешко препоручити онима који повремено иду на "паркирање" и на кратко. Пећ се предуго загрева. Да, даје топлину још дуже - за неколико сати. Али потрошити на паљење сат и по, а онда радити 30 минута, потпуно ирационално.

Још једна минус цигла опција- немогућност стварања топлотне капице. Ток топлоте који ствара храпавост, карактерише се ниским интензитетом, недовољним за формирање термоизолационог слоја ваздуха.

Направите такве дизајне од цигле од шамота, која је отпорнија на топлоту од обичне црвене. Као везиво користити глину отпорну на топлоту, која додаје шамотни прах.

Изградња гараже овог типа састоји се од највише 10 редова. Пуњач горива је на нивоу 2-4. Присуство димњака је предуслов.

Пећ на потрошено текуће гориво


Са горивом неће бити проблема - наћи ће се код сваког власника аутомобила. У екстремном случају је лако купити у било ком сервисном центру - трошак горива је врло скроман.

Изградња типичне јединице подразумијева постојање два дијела. Подјеле су повезане цијеви с перфорацијом. Доњи део пали маслац. Ово ствара мали део топлоте и запаљивог гаса. Потоњи пролази кроз цијев до другог одјела. Због перфорације цијеви долази одређена количина зрака, која се мијеша с горивом. Овде је смеша и даје довољно топлоте за загревање гараже.

Доњи део је обично направљен од танког лима. Облик посебне улоге не игра. Да би се регулисао проток ваздуха, направите посебан вентил.

Перфорирана цев и горњи део су направљени од дебелог метала. Танки зидови не могу дуго да издрже ефекте високих температура. Цев са рупама још мора бити јакаи зато што се иначе не носи са великом масом пећи у малој гаражи.

Димњак је нужно направљен од врха другог одјељка. Бочни канал се не може урадити. Како гориво одговара готово сваком тренингу, који се не одликује једноставним паљењем при великој брзини.

Таква пећ захтева веома озбиљан однос према сигурности. Перфорирана цијев је пламен. Стога, дизајн треба држати даље од запаљивих супстанци. Ако баците бензин поред такве ватре, можете добити ватру. Из тог разлога, ни један ватрогасац неће дати званичну вољу гаражном грејању са сличном опремом.

Важно! Одговорност за коришћење такве пећи у потпуности лежи на власнику гараже

буржоаски

Најпопуларнија и најједноставнија варијанта ефективног грубљења самоуправљача је буржоаска. Можете га направити директно у гаражи материјала. Све што има одговарајући облик и карактеристике ће одговарати. Пожељно је да је метал био најмање 5 милиметара. Цилиндар треба да има пречник од 30 цм

Традиционална пећ укључује:

 • тело;
 • пепео;
 • плаи;
 • врата резервоара за гориво;
 • врата су била подвргнута;
 • димњак (вертикални или хоризонтални).

Шема израде најједноставнијих буржуја:

 • са одговарајућим радним делом праве комору за гориво;
 • на дну решетке, а испод ње пепео; За потоње се може користити лимени разређивач;
 • одозго или са стране направите димњак; минимална секција - 10-12дозвољена је дебљина зидова од 2-3 мм;
 • правите углове из углова.

Препорука! Да би се повећао топлотни ефекат и убрзало загревање гараже, могуће је заварити мале крилне плоче на бочне зидове буржоазије.

На илустрацији - шема је једноставна претходница боилермену. Топлотна снага конструкције је повећана због употребе ископаног пролазника. Једно пуњење горива траје 3-4 сата. Снага у малом степену може се подесити помоћу врата.

закључак

Одговарајуће опције за пећи у приватној гаражи су довољне за размишљање о избору. Али у сваком случају, изнад свега - сигурност. Најнепријатнија је ватра. Сигурносне мјере помоћи ће спријечити пожар, али ако се то и даље догоди, мора се брзо елиминирати. Да бисте то урадили морате имати један, али пожељно два апарата за гашење пожара. Неопходно је изабрати, почевши првенствено од запремине плина, који би требао бити најмање један и пол пута већи од гаражних кубних метара.