Предности ојачаног стакленика поликарбоната

Ојачани стакленик од поликарбоната кошта мало скупље од уобичајеног. Врсте стакленика сада производе значајну количину. Произвођачи у нашој земљи такође имају велику разноликост и, у пракси, свака производња има своје техничке спецификације. Избор је врло одговорна ствар и прилично дуг процес, како кажу, на првом месту, може себи приуштити само куповину неодговорног вртлара који не оклева да баца новац на ветар.

Патио пластеници од поликарбоната са ојачаним рамом

За воћарство у башти или кућама, баштовани користе стакленике или стакленике како би се осигурали раним поврћем или поврћем. Стакленик има ниску, малу зграду, са одвојивим врхом за продор светлости, а када се користи стакленик, узгој баштенских култура могућ је само извана. За поклопац који се може скинути, користи се било који покривни материјал, може бити осовина за лутњу, обичан ПВЦ филм или ојачани филм. Последњи може трајати више од једне сезоне.

Ојачани стакленик поликарбоната карактерише добра издржљивост и дуг радни век

Гаража, по правилу, је стационарна структура високог оквира, која омогућава узгајивачу да ради у њему.

Гаража може бити грејање или једноставно структура за складиштење топлоте нормалне снаге или ојачана. Облоге за стакленик се могу користити исто као и за стакленике, боље је још од поликарбоната, тако да се не сусрећу сваке сезоне сакупите нову.

Гараже се могу поделити на следеће типове :

 • двоетажна или самостална кућа;
 • Једна стаза, по правилу, је проширење структуре капитала;
 • Лучни, при дну оквира од којег је постављена задата висина;
 • топлија Митре, чија је главна разлика двоспратни кров са великом крменицом за вентилацију;
 • Капљица са грбом у облику свода налик капи воде.

Главни потпорни елемент било којег стакленика је оквир, који носи сва оптерећења не само самог премаза, већ и снагу вјетра и оптерећење сњежног покривача.

За израду оквира користе се следећи материјали:

 • Округли или квадратни метални део цеви 20к20 или 25к25мм;
 • Метални профил, само угао попречног пресјека 25к25 и дебљине метала од 0,5 до 1,2 мм;
 • дрвене греде.

За ојачани стакленик треба направити прави избор у погледу чврстог скелета. У ту сврху, метално поцинковано, или има прашкасту боју и направљено је од челичне цеви, попречног пресека 25к25. Ако се изабере профил, он треба бити дебљи од 1,2 мм, такође галванизован или обложен посебним прахом за бојење, пожељно са полимерним компонентама. Од кровова стакленика, најпопуларнији је вјеројатно поликарбонат. Поликарбонат је направљен од кополимера, како примарне тако и секундарне.

Съгласно форма е разделена на :

 • Монолитни, у облику листова дебљине од 2 до 16мм, могу бити прозирне или обојене;
 • Ћелија, која представља флексибилне траке дужине од 6 м до 12 м, на резу је јасно да има преграде које га деле на ћелије испуњене ваздухом.

И према својствима ове врсте поликарбоната су веома различите. Монолитни поликарбонат није погодан за покривање стакленика. Целуларни поликарбонат има високу чврстоћу, боље је од свих материјала да складишти топлоту, погодан је у раду, јер се лако сече, савија, штапи, буши, итд. То је он и користи се као вањски премаз за стакленике. Али за ове сврхе бирамо поликарбонат дебљине не мање од 4 мм примарне обраде, али не од рециклираних материјала.

Робустан стакленик од поликарбоната: ојачана конструкција

Климатски услови у различитим регионима Русије су веома различити и произвођачи их покушавају узети у обзир у производњи стакленика. Скоро свуда се налазе пластеници са ојачаним оквиром и покровом од поликарбоната дебљине од 4 мм до 6 мм. Обавезно проверите спецификације, посебно густину поликарбоната, при избору не би требало да има коефицијент мањи од 0.7.

Ојачани стакленици од поликарбоната могу варирати у величини, дизајну и, сходно томе, цени

Труп у јаком стакленику поликарбоната је пожељно одабрати ојачан, иако ће то бити галванизирани метални дио цијеви 25к25 мм и дебљина метала не мања од 0,8 мм, а ако је профил, дебљина метала би требала бити већа од 1,2 мм, а пресјек 25к25 мм. Да ојача оквирКорак између лукова или решетки је око 0,65 м и користе се елементи као што су "фарма". Успех ће се постићи ако се поликарбонат учврсти на оквир помоћу вијака са гуменом облогом, траком од пластичне траке или специјалним пластичним вијцима.

При избору чврстог стакленика од поликарбоната, размотрите:

 • Снага оквира;
 • Квалитет и дебљина поликарбоната;
 • Одговарајућа причвршћења од поликарбоната за оквир и спојеве самог оквира.

Ако се узму у обзир техничке спецификације, избор ће бити исправан.

Ојачани стакленици поликарбоната од произвођача

У Русији свуда практично треба користити ојачане стакленике од поликарбоната. Да бисте избегли било какве недоумице или замену делова, биће исправније купити стакленик не од продавца (продавца), већ директно од произвођача.

За сельскаа куча е възстановаване на окна поликарбоната в формата капи

.

Такви пластеници имају неколико предности, наиме :

 • Поликарбонат је обложен заштитним слојем ултраљубичастог зрачења и преноси светлост више од 80%;
 • Оквир је израђен од поцинкованих профилних цеви са пресеком 25к25 мм са чврстим завареним крајевима;
 • Врата и врата су идеално смјештена за вентилацију;
 • Зими не треба посебно ојачати и неговати.

Ови пластеници су лагани, погодни за склапање и не преплаћују се посредницима. Није потребно додатно ојачање.

Како ојачати стакленик из поликарбоната за зиму

Зависно од тога какоод онога што се купује у стакленику, зими се подузимају неке акције да се ојача.

За зиму је потребно ојачати кров стакленика тако да може издржати снијег

Да би се стакленик ојачао од поликарбоната у зимском периоду, можете урадити нешто од следећег :

 • Удвостручите лукове оквира са профилом, претходно га савијте;
 • Припремите носаче од било којег издржљивог материјала, на пример, у облику слова Т;
 • Причврстите дно пластеника додатним ојачањима.

Немогуће је инсталирати реквизите на пуучинистичкој земљи, тако да када падне температура зими, избочина се није истиснула и није оштетила поликарбонат. У јесен морате проверити све прикључке, затегнути или затегнути све лабаве делове. Предлози на тржишту стакленика су многобројни, али се при одабиру не може руководити само јефтином, јер би иначе потрошили новац, могли би бити близу сломљеног корита. Научите сугестије домаћих произвођача, увијек обратите пажњу на вријеме испоруке, у правилу најдуже вријеме испоруке је у рукама обртника.

Модерни стакленик од ојачаног поликарбоната (видео)

Када одаберете који вам је стакленик најбољи, размислите о броју артикала у понуди, ако их има превише, мало је вероватно да ће бити могуће сакупити такав стакленик. Такође, обратите пажњу на понуђене услуге ако се нуди да се самостално контактира са бригадом инсталатера, а затим размотри да ли је ова опција одговарајућа. Изузетно дуготрајна конструкција је профитабилна и сигурна.