Пречник носача, његове димензије и могућности уградње

Такав концепт као што је пречник под-носача није у потпуности тачан када је у питању монтажа. Ако се величина утичнице и под-заглавља међусобно уклапају, онда морате да израчунате пречник отвора који треба да се избуши у зиду. Већ је потребно погледати његов материјал (на примјер, постоје многе нијансе када се монтирају на керамичке плочице), што ће одредити број излаза и колико ће бити близу једна другој.

Шта треба знати о монтажи под-резача за избор пречника отвора

Инсталација са неким нијансама може бити направљена у зидовима било којег материјала. Главне разлике су између бушења рупа у бетону, опеке, сухозида и дрвета, а инсталација у зидовима других материјала ће се вршити слично онима који су наведени.

Значајна разлика је између инсталације једног излаза и његове јединице, који се састоји од два или више прикључних тачака. У другом случају, поред локације, потребно је израчунати растојање између центара под-носача, међутим, то није тешко, јер ће бити једнако размаку између центара декоративних поклопаца утичница.

Инсталација једног под-носиоца

Све ознаке у овом случају односе се на положај саме утичнице, а угао нагиба је већ регулисан када је уграђен унутрашњи део.

Доступност потребних алата, као што је добра бушилица и круна за под-носиоце, чини много лакшим за рад, чиме се ствара рупа у зиду од два до три минута. Ако је круна бушилице исподутичница у бетону није укључена у постојећи сет алата, онда ће бушилица са побједничким врхом стати.

Пречник самог подупирача је изабран тако да омогућава (без икаквог посебног лумена) да се отвори унутрашњост утичнице. Ово уопште није тешко - величина већине уређаја направљена је на једном стандарду, а ретки изузеци ће вероватно бити видљиви голим оком. С обзиром на промјер самих рупа за под-носаче, њихова величина овиси о материјалу зида у којем ће се резати.

Означавање централних линија може и треба бити повучено мало даље од потребног пречника круга, на којем ће бити одабрана круна. Ако бушилица изненада скочи из центра, онда ће то бити приметно, а онда ће бити могуће ускладити се са под-носачем када га размазате раствором. Претеране линије, чак и ако не испуштају, затварају декоративни поклопац утичнице.

бетон

Најважније је имати на уму да је круна од бетона одабрана тако да између под-носача и зида постоји размак између 0,5 мм и 1 цм, што је неопходно да би се тамо могло улити отопина, која ће се, након хлађења, поуздано задржати. под-чувар у зиду. Више се не препоручује, у овом случају постоји вјероватноћа да се рјешење неће срушити као да одговара за зид и цијела структура ће прије или касније пасти.

Бушење рупа је веома једноставно - у средини обележавања бушилице направљена је мала рупа за фиксирање централне осовине круне тамо.Бушилица почиње на ниским окретајима тако да круна реже почетни канал.

Неопходно је узети у обзир ефекат загревања и експанзије материјала од трења - да би се то избегло, током бушења потребно је сипати воду на круну. Да бисте то урадили, можете позвати помоћника, или направити уређај, ставити саму бушилицу.

Када се круна продубљује у зид до потребне дубине, остаје да се уклони, одсече комад и поравна се са рупом.

Ако нема круница за утичнице, онда је могуће користити дједов начин израде рупе испод утичнице - промјером означеног круга бријача рупа (што ближе једна другој), а унутрашњи дио је већ уклоњен длијетом или ударцем.

Ова два метода се могу комбиновати ако је круна већ стара или је бетон превише чврст. Требало би га носити рупе по ободу круга, након чега ће се већ користити круница испод грла.

Овај видео приказује пример уградње под-носача у бетонски зид:

брицк

Овдје су методе бушења исте као и за бетонску површину, а димензије рупа су одабране по истом принципу - направљена је мало већа у ширину, тако да се може сипати тамо отопина. Разлика је у томе што се, с друге стране, израчунава дубина под-носиоца, јер би опеке требало подвргнути додатном третману - углавном гипсу, а подређени случај треба да буде на висини до зида.

Најједноставнији начин да се ово питање реши је да се то поставижице у зиду, чак и пре жбукања. Када се малтер положи, крај жице се приказује споља, а када се раствор замрзне, тада се инсталира под-носач. Рупа испод ње избуши мало испод жице и веома пажљиво да је не додирне. Тада длето или пробијач разбија жлеб за држање и можете инсталирати подрезивач.

Керамичке плочице

Осим чињенице да је потребно одлучити како направити рупу у плочици испод утичнице, постоји иста сложеност, као код уградње подмапе у жбуканом зиду - она ​​треба бити равна до површине зида.

Комплекснија опција укључује постављање плочице у задњем заокрету и постављање помоћног чувара од почетка до главног зида. Овде треба да израчунате колико треба да издржи - слој лепка за плочице и дебљина саме плочице се узимају у обзир. Недостатак ове методе је вероватноћа лошег причвршћења под-носача, јер ће се раствор везати само за носећи зид, а други део ће бити фиксиран не тако ригидно као што би требало да буде.

Додатна сложеност је потреба да се тачно израчуна место где се рупа у самој плочици мора исећи - неколико милиметара одступања и да подјединица једноставно не дође на своје место - мораће поново да избуши зид или реже другу плочицу.

Поједностављена верзија се изводи по истом принципу, али у мало другачијој наруџби. У главном зиду се избуши рупа, у којој се жица скрива (рупа самог ожичења на улазу у под-носач треба да се изврши)што је дубље могуће), и сама рупа је затворена. Ово место се памти (висина од пода и удаљеност до зида) и даље се ради на малтерисању зида (ако је потребно) и полагању плочице. Када се фластер и лепак за плочице потпуно замрзну, можете подрезати рупу испод подрезивача.

Главни начини за резање рупе у плочици када су већ залијепљени за зид, два - је употреба круне са дијамантским прскањем (заједно са плочицом и зидом и зидом) или употребом "Баллеринка" - алата посебно дизајнираног за плочице. У првом случају, техника је иста као код бетонског зида, ау другој се даје сличност компасу на бушилици која ће бити изгребана у попречном отвору одређеног пречника - онда ће бити потребно одвојено бушити зид.

Најважнија ствар овде је да се заустави на време да не би покварила жицу. Ако имате повјерења у израчуне, можете избушити рупу од врха већ доступног, гдје је скривена жица. Такође можете направити рупу за под-надгледника бочно, узети жицу, у рупу где је био, да гурнете раствор.

Више о нијансама инсталирања под-носача у зиду од фурнира може се видјети у овом видеу:

дривалл

Уобичајени под-дилер не долази овде - за овај материјал морате купити наочаре са стопицом. Њихова препознатљива особина је да рупе у сухозиду треба да се избуше управо на величину под-носача - неће бити потребно да "седе" на решење. Фиксирање се дешава због границе, која је притиснута на суви зид ван, ицитате које се привлаче изнутра.

Једини изузетак од овог поступка може бити случај када се користи гипсана плоча, из које се може сломити утичница. У овом случају, изнутра се мора ојачати шперплочом - канџе под-носача ће јој одолети и напор ће бити расподељен на већој површини.

Детаљна упутства за уградњу под-носача у гипсану плочу у овом видеу:

Постављање две или више подјединица

Све се извршава у истом редоследу, у зависности од материјала зида на којем се врши инсталација. Једина разлика је у томе што је потребно израчунати растојање између инсталираних под-играча, за које постоје три основне методе.

  • Најлакши начин да се користи блок подређених. Ово су све исте пластичне чаше, али између њих постоји скакач - он се прави у почетку и одсечен у продавници, ако особа треба да купи само једног под-дилера. У овом случају, све се одузима унапред, а остаје само померање зида између центара под-носилаца.
  • Приближно исто се може урадити са поклопцима из утичница. Уосталом, они ће бити инсталирани једни поред других, тако да их само требате ставити на стол, измјерити удаљеност између центара и премјестити их на маркуп.
  • Електроинсталатери који су стално укључени у инсталацију, како не би сваки пут измјерили удаљеност између утичница, направили су шаблоне. Да бисте то урадили, узмите равну даску, у њеном средишту је хоризонтална линија, на којој је удаљеност између центара будућностисоцкетс Сада остаје да се избуши у оквиру рупе тако да могу да убаце круну у њих. Приликом бушења зидова, главни задатак је постављање оквира и бушење средишњих удубљења на које је круна једнака.


готов шаблон за инсталирање подслојева

У овом видеу, разматра се начин рада за инсталирање под-скенера помоћу самоусвојених шаблона:

Укратко о глави

Пречник купљеног под-играча зависи искључиво од прикључка који ће бити прикључен на њега. Да би били сигурни да долазе једни другима, пожељно је да их купите у једној радњи или не оклевајте да донесете утичницу и пробате је.

Рупа у зиду може бити направљена мало већа од пречника самог подрезивача или тачно његове величине. Зависи од тога да ли ће се користити решење за причвршћивање на зид.

Минимална удаљеност између утичница одређена је њиховим декоративним поклопцима - ако се утичнице налазе близу једна другој, онда је потребно измјерити размак између центара њихових поклопаца.