Правимо доњи филтер за бунар

Употреба чисте и корисне воде у земљи је могућа, ако се у бунар угради доњи филтар. И то не рачунајући прљавштину и песак који падају у бунар. Да би се пила чиста вода, треба је филтрирати. Али понекад није могуће купити скупи филтер који би чистио воду у бунару. Због тога су искусни становници љета дошли до филтера одоздо према горе. Састоји се од средстава и материјала који су доступни у свакој земљи или селу.

Зашто филтер за бунар

Филтер за бунар је незамјењив алат ако желите да пијете чисту и добру воду. Дешава се да можете без куповине посебних филтера да очистите воду.

Пречишћена вода за пиће из бунара је гаранција здравља

У земљи можете направити такав филтер природних сировина. Она остаје на дну одређеним редом, што помаже у чишћењу воде.
Пре него што направите филтер, требало би да погледате дно и његову расу. Пасмина је она која ствара дно и одређује смер водоносника. То се може урадити копањем дна бунара или провјером када се чисти. Филтер се мора одмах примијенити на вртлог када пијесак и прљавштина почну падати у воду. У исто време, морате одмах да се отарасите бацача, иначе ће ваш бунар морати да копа.

Потреба за филтером за бунар је јасна - то је чишћење воде од штетних микроорганизама и прљавштине. Ако желите да пијете чисту воду и задржите своје здравље, ставите филтер.

Како изгледа уређај за бушење?за питку воду

Да бисте направили бунар за пиће, прво морате разумети како изгледа уређај за бунаре за питку воду. Бунар је мјесто гдје се сваки детаљ треба детаљно осмислити тако да увијек пијете само добру чисту воду.

Изградња бунара - то није лак задатак и захтијева пажљиво проучавање најмањих детаља

Шупља направа се састоји од 3 главна елемента:

 • трака за главу;
 • вратило рудника;
 • и део за примање воде.

Обавезно направите пећницу тако да кишна вода падне поред бунара. У супротном, киша ће пасти у бунар. И са њом сва прљавштина.

Глава је потребна за заштиту од падавина и прљавштине која може ући у бунар. Популаран међу туристима је трака за главу од јасена. Пртљажник рудника је простор између доњег дијела и траке за главу. Водозахват је мјесто гдје се акумулира вода за пиће.

Да би добро учинили, треба размислити о плану сваког од његових елемената. Разговарајте са сељанима који већ имају бунар. Они могу дати пословни савјет како су изградили бунар, како га опремити и испричати о бунарима уређаја.

Израђујемо дно бунара

Дно бунара може се направити на неколико начина. Можете направити дно од густе глине, меке глине или користити пјесковито дно.

Постоје многи начини за коришћење материјала за дно бунара, али најбоље је густа глина

Свако дно има своје предности:

 1. Користите густу глину. У овом случају, ако извори ударе у дно. Вода ће испасти чиста, а сама стена која формира дно неће се растопити. Ако опремите бунар густој глини, онда доњем филтеру уопште не требате.
 2. Дно меке глине се не исплати, јер долази до замућења активних водених токова. Вода ће постати мутна. Али ако нема другог избора, онда ставите велики камен на дно. Његова дебљина треба да буде 15-20 центиметара. Онда неће допустити да дно отпуше и омета воду.
 3. Можете опремити бунар са пјешчаним дном. Али за воду ће бити потребан доњи филтер. Ако не направите доњи филтер, онда ће песак мутинирати воду сваки пут када је из бунара.Доње ће дотаћи дно и песак ће расти. На пјесковитом дну не може се дозволити и редован филтер. Удариће песак и одмах ће онеспособити вашу пумпу.
 4. Пјешчана бунара од плутајуће. Ово је алтернатива пјесковитом дну. Плутајући је такођер пијесак, али садржи подземне воде. У исто време, то је флуид који је својствен течностима. Али у овом случају морате ставити и доњи филтер.

Да би дно бунара било боље са густом земљом. У том случају, ваша вода ће бити чиста и пријатна по укусу. Стога, потражите место на овој локацији са таквом врстом земље.

Како да направите доњи филтер за бунар сопственим рукама

Доњи филтер се може купити у трговини. Доњи филтер за бунар се прави помоћу ручног алата. У ту сврху користе се природни материјали: кварцни пијесак, дробљени камен, ријечни шљунак или дробљени камен.Квалитет воде ће зависити од избора материјала за филтер.

Възможност на окус и вода зависи от каквое материалът се користило за производство на дълниот филтер

 1. Кварцни песакзауставља мале честице и не пролази кроз њих сам. Такав песак се налази на обалама река. За почетак, песак треба опрати. Затим се мора ставити у посуду и залити водом. Затим помешати и оставити у контејнеру. Вода ће временом постати мутна. Треба да се исуши. Зато морате да радите неколико пута док вода не постане кристално јасна.
 2. Шљунак.То је мешавина глине, песка, земље и разних биљних остатака. Такође треба да се испере, као и кварцни песак. Ако сте пробали воду из бунара и осетили да је тврд, онда је вредно додати силикатни шљунак. То ће помоћи да се смањи крутост воде у бунару.
 3. зеолит -је вулкански минерал. Добро се користи као сорбент. Уклања све тешке метале и опасне радиоактивне елементе за здравље. Такође апсорбује фенол и може дезинфиковати воду. Бунар са зеолитним дном је добра опција за пречишћавање воде.
 4. Шунгитуглавном се користи у бунарима, који се налазе у близини путева, предузећа. Може да чисти воду од нафте и тешких метала, као и других загађивача.

Важно је запамтити да када направите бунар, морате узети само свјеже материјале. Они који раније нису коришћени у другим бушотинама као доњи филтер.

Принцип стварања доњег дна властитим рукама је готово исти за сваки тип материјала. За почетак, потребно је очистити дно, затим ставити велико камење, каменчиће да се фиксирају на дну бунара. Делује као штит. Затим треба попунити први слој одабраног материјала за чишћење и филтрирање воде. Онда поново ставите слој камења или шљунка. Слојеви се могу комбиновати у зависности од главног материјала дна.

Који год материјал изабрали, свако ће вам помоћи да чистите воду од прљавих супстанци и нежељених елемената. Прављење доњег филтера је једноставно и лако. Тако ћете сачувати здравље и здравље својих вољених.

Изградња доњег филтера за бунар (видео)

Доњи филтер је једна од најјефтинијих опција за чишћење бунара. Сви материјали за филтрирање су природни. То значи да су они а приори еколошки прихватљиви. Чишћењем филтера одоздо према горе, чистите воду за пиће и водите рачуна о свом здрављу.