Правилан третман бакар сулфатним стакленицима у пролеће са 5 болести

Третман стаклене баште са бакарним сулфатом - обавезна процедура у пролеће. Зато је важно правовремено обрађивати земљиште како би се осигурала добра жетва. Приликом дезинфекције стакленичког сулфата бакра, потребно је нанети 10% раствор за третман унутрашње површине стаклене баште. То ће помоћи очувању усјева од многих гљивичних обољења. Ова супстанца је такође у стању да елиминише многе врсте ларви које могу зимовати у земљишту.

Третман стакленика са бакар сулфатом: превенција болести

Треба напоменути да је раствор бакар сулфата веома опасна супстанца, због чега је потребно врло пажљиво примијенити. Овај медијум карактерише висока киселост, због чега се пажљиво уноси у земљу са високом киселошћу.

Бакар сулфат - прах засићене плаве боје. Садржи ионе бакра и соли сумпорне киселине. Ова супстанца се веома добро раствара у води и не емитује апсолутно никакве отровне супстанце. Важно је напоменути да ако поврће има трагове хемикалије, онда то не може нашкодити тијелу.

Важно! Бакар сулфат није сигуран начин, стога га треба користити с великим опрезом.

Обрада земљишта у стакленику од поликарбоната, бакар сулфата мора се обавити као питање неопходно, с обзиром да је то углавном збогкључ за добру жетву зависи. Третман тла се може спровести како би се квалитативно елиминисала контроверза која може изазвати болест.

Бакар сулфат се мора користити са великом пажњом

Наиме, као што су:

 • цвјета роса;
 • Коријенска трулеж;
 • касно палеж;
 • Пеак рот;
 • Мацроспориаз.

Ако су ове и многе друге болести откривене у сеоској кући или у стакленику, третман са бакарним сулфатом омогућава да се значајно смањи ризик поновног загађења биљака и добро ђубрење земљишта. Није потребно спроводити процедуру чешће него једном у 5 година, јер неће бити потребно спроводити процес калцизације да би се смањила киселост.

Поред тога, вреди се сетити да бакар садржан у сумпору може имати лош утицај на раст биљака. При руковању раствором у стакленику са бакарним сулфатом, важно је предузети неопходне мере предострожности. Ако супстанца доспије на кожу, може се испрати текућом водом. Када сте у контакту са очима, темељно их оперите текућом водом. У случају случајног гутања бакар сулфата у пробавном систему, хитно је потребно узети раствор мангана, ослабити и диуретик, и такође изазвати повраћање. Треба се сетити да средства у праху могу изазвати јаке опекотине слузокоже.

Додатни препарати бакар сулфата за третман стакленика у јесен

Третман стаклене баште у прољеће и јесен омогућава заштиту биљака од разних болести и штеточина. Водити такве догађаје пожељно је у јесен, каоУ пролеће третман земљишта може негативно утицати на раст биљака.

Следуусие кемические супстанци се широко работат за дезинфекциа:

 • бакар и сулфат гвожђа;
 • препарати за контролу штеточина;
 • Хлорно креч.

Након жетве из стаклене баште, потребно је уклонити све преостале биљке, извести алате и темељито опрати све у стакленику, замијенити тло новом или извршити темељну дезинфекцију. Најефикаснији метод дезинфекције је третиран гвожђе или бакар сулфат.

Хлорно вапно се може користити за дезинфекцију пластеника

Третман треба обавити у јесен на температури у стакленику 10-15 ° Ц, а у прољеће додатно чишћење треба провести као превентивне мјере за потпуно уклањање штеточина.

Све површине треба темељно опрати бакар сулфатом. Међутим, прије руковања, оквира и причвршћивања потребно је темељно циркулирати кипућу воду. Тло прво треба посути раствором за избељивање, који треба разблажити брзином од 1 кг по канти. Затим, након 4 сата, потребно је третирати припремљени раствор бакар сулфата. Да би се постигао бољи резултат, пожељно је додатно користити и друге готове сложене формулације које ће помоћи да се елиминишу постојећи штетници и штетни микроорганизми.

Узроци обраде земљишта у стакленику бакар сулфатом

Бакар се сматра отровном супстанцом, управо због примене ове методеДезинфекција може довести до смањења измјене гаса у земљишту, што лоше утиче на раст биљака. Приликом третмана тла у рано прољеће, можете уништити преостале ларве кукаца, као и споре различитих гљивичних обољења.

Висококвалитетно интегрисано третирање земљишта у стакленику има много предности, јер ће омогућити:

 • Отараси се инсеката и њихових ларви;
 • елиминисати патогене гљивичне болести;
 • Стакленик ће бити чишћи и његован.

Третирање земљишта бакар сулфатом ће се ослободити инсеката и њихових ларви

Главне предности бакар сулфата су једноставност употребе и приступачност. Приликом третирања земљишта у стакленику бакар сулфат, треба имати на уму да ће за 1 м2 бити потребно око 100 грама. разблажени раствор.

Како разблажити сумпор бакра за третман стакленика

Једна од најједноставнијих и најефикаснијих метода прераде је употреба раствора бакар сулфата. Међутим, да би се спровео квалитетан третман земљишта, морате знати како правилно развити лијек за најбољи резултат. Сваки тип жели добру жетву. Да бисте то учинили, морате не само придржавати апсолутно сва правила садње биљака.

Важно е также:

 • Одржавање повољних услова за раст биљака;
 • Правовремено оплодити земљиште;
 • Третирајте га посебним средствима против гљивица и штеточина.

Бакар сулфат за обраду стакленика мора бити разријеђен водом

Пошто овај алат имависока киселост, може да поквари лишће биљака када их удари. Да би се избегло оштећење биљака у стакленику, пре обраде са бакарним сулфатом, врши се мешање земљишта са враћеним кречом. Такође, по жељи, могуће је мешати креч с бакар сулфатом у односу 1: 1.

Дозирање суве материје може варирати у складу са траженим резултатом поступка.

Када се третира земља у којој нема штеточина, потребно је разриједити суву твар у складу са 75 гр. средства за канту воде. У присуству штеточина, дозу производа треба повећати на 200 грама. Сваки произвођач на паковању наводи оптималну дозу бакар сулфата, због чега је пожељно пажљиво прочитати приложена упутства.

Начини третмана стаклеником бакар сулфатом у пролеће (видео)

Квалитетна интегрисана обрада земљишта у рано пролеће, непосредно пре садње, гарантује добре резултате и високе приносе.