Практичне преграде од сухозида са вратима: 4 фазе дизајна

Да би се просторија подијелила на два дијела користећи преграду од сухозида, потребно је инсталирати комплетно крило врата помоћу преградног дијела сухозида, не зонирање простора, већ га дијелити на два дијела, онда ће бити потребно уградити платно за врата. На тај начин просторије су пројектоване у становима слободног планирања или приватним кућама. Важно је напоменути да уз такво ре-планирање, неће бити потребно прибавити дозволу од БТИ, пристанак сусједа, одобрен од стране пројекта управљања стамбеним простором. Осим тога, неће бити потребно жбукати зидове и поравнати их. Платно од гипс картона је глатко и равномерно, омогућавајући савршене зидове без и најмањег дефекта. Не ретко, такве преграде вам омогућавају да одвојите место за одмор од радног простора и обратно.

Преграде са сувим зидом властитим рукама од врата

Преграда са ГКЛ са или без врата мора почети са припремном фазом.

Његова суштина је:

 • формирање пројекта који ће се извршити;
 • одредити локацију структуре;
 • Припрема радног простора;
 • Куповина материјала.

За означавање, потребно је припремити инструменте: оловку, коноп и нагиб

За означавање на поду и зиду можете користити обичан кабел, оловку и нагиб. На поду ће бити постављени водичи, који су основа преграде.

Важно је запамтити да се уградња врата планира и треба поставитипрофил до предвиђеног улаза. Опција за постављање кутије за врата може бити различита, на пример, у центру дизајна или са ивице близу зида или близу прозора. Нема ограничења. Рупа у конструкцији врата не би требала бити за неколико мм већа од кутије. Ово је неопходно за правилну инсталацију.

Како направити преграду од сухозида са вратима

Сасвим је реално направити преграду са гипс картоном и металним оквиром, али понекад се јављају потешкоће приликом постављања врата. Ако дођете да се поправите са десне стране, онда можете искључити такве тренутке.

Монтажа профила регала за преграду са рупом мора се покренути не у кутији врата, већ да се покуша осигурати њена близина цијелом подручју конструкције

Потребно је:

 • Постављање профила регала са појачаним ребром за крутост;
 • Формирање партиције тако да буде што је могуће јаче;
 • Избор само висококвалитетних материјала.

В припреме:

 • Уђите у потребну количину сувог зида;
 • Купити метални профил, нужно са залихом;
 • Купити обложене алуминијске профиле.

Преграда са вратима нужно, као што је већ речено, укључује стабилан профил, и треба да се налази не само на вратима, већ и на цијелом подручју конструкције. Профил је постављен на најчешћи начин помоћу вијака, а ојачан је снопом ширине 80 мм.Изнад врата налази се уградња посебног џампера, који ће послужити као врх врата. Такође, поред крутости, могуће је инсталирати ојачани профил греде на вертикални начин. Ово ће обликовати оквир у облику слова П, што ће учинити кутију врата стабилном, издржљивом и издржљивом.

Врата у прегради сухозида

Уградња кутије за врата у преграду сухозида и металног оквира се врши у фазама.

Инсталација бокса за врата у прегради може да се уради сам по себи из економских разлога, али је боље да се за извршење задатка ангажују професионалци.

фазе:

 1. Склапа се кутија за врата. Данас је избор материјала једноставно огроман, јер можете одабрати пластично платно од природног дрвета или његову имитацију.
 2. Размак између кутије и рупе треба да буде неколико милиметара.
 3. У тренутку постављања кутије за врата, производ се не смије навлажити, јер се након уградње може отопити, или обрнуто, овисно о квалитети материјала.
 4. Кутија је монтирана монтирана и истовремено је направљена уградња шарки.
 5. Процес захтијева максималну прецизност и марљивост, те је стога, ако не постоји потребно средство или искуство, боље повјерити његовом професионалцу.
 6. Када су врата постављена, морате их поравнати са претходно припремљеним клиновима.
 7. Врата се затим причвршћују. Нека буду сидра која сигурно причвршћују вратакутију према профилима и сигурно ће је учврстити у отвор.
 8. Рупице које су претходно остављене између профила и кутије за врата испуњене су посебном грађевинском пјеном. Важно је запамтити да овај материјал има способност ширења након сушења, те стога не треба претјеривати када се наноси. Посљедице могу бити далеко од најљепших, а то је препуно искривљења кутије за врата, која не само да треба поновно покренути рад, већ можда и купњу нових врата. Ово се може искључити постављањем одстојника у кутију прије пуњења рупе од пјене.
 9. Док се пена суши, врата се припремају. Наиме, инсталиране су петље, бравица и оловка. Окови су опремљени одвијачем и вијцима за дрво. Шарке се одвајају од ивице врата од 20 цм, а ниво шарки на вратима мора одговарати нивоу на вратанцу.
 10. Врата се инсталирају само неколико дана након што се пјена на вратима учврсти и можете бити сигурни да је оквир чврсто и без грешака.
 11. Да би се појаснила локација објекта, може се користити посебан ниво зграде.
 12. Ако на рубу има пене, онда се одсече ножем за папир.

Након што су врата уграђена, испитани ниво и чврстоћа морају бити завршени и плоче се користе у ту сврху. Продају се заједно са вратима и причвршћују се на каранфиле најмањих димензија и дужине не веће од 20 мм.

Функционална партиција сасуви зид са купеом

\ т

Ако постоји жеља за уградњом преграде од сухозида са ормаром за врата, онда не треба да очајавате и да се што прије примијените на специјализоване фирме.

Функционална преграда сухозида са одељком за врата ће омогућити да се простор одвоји само ако је потребно, чувајући простор и светлост у просторији

Посебност таквих конструкција, као што су врата купеа и преграда од гипсаних плоча, је та:

 • Клизна врата не захтевају додатни простор;
 • Уградња клизног система врши се на исти начин као и уобичајена структура аерације;
 • Могуће је сакрити клизна врата унутар партиције сувог зида.

Наравно, купе је врата која се отварају и затварају уз помоћ посебних водича.

Постоје два начина везивања такве структуре:

 1. Са двосмјерним вођицама.
 2. Са једносмерним вођицама.

У првом случају бит ће потребно монтирати не само горњи вод, већ и доњи, али то подразумијева уградњу игле која може узроковати константно муцање и, према томе, нелагодност. Друга опција је најоптималнија. Ваљци ће се померати по поду, а на горњем водичу, причвршћеном за ојачани оквир, израђени као што је горе описано. Маскирање врата унутар преграде су одлична идеја да се сачува интегритет унутрашњости сваког дијела просторије.

Како направити преграду од сухозида са вратима (видео)

Очигледно, у таквомрад није компликован. Само треба бити опрезан и опрезан.

Дизајн преграде од сухозида са вратима (унутрашња фотографија)

)