Позадина за сухозидом: како се лијепити правилно

Лепљење површинских тапета од гипса захтева претходну припрему Гипсокартон - идеално покривање зидова и плафона. Са својом апликацијом можете лако и брзо поравнати било коју површину, креирати оригиналне дизајне који ће додати унутрашњост оригиналности, ријешити проблем планирања. Гипсана плоча захтијева додатну обраду. Један од најчешћих начина украшавања је лијепљење тапета. Многи постављају питање - тапете за суву градњу: како се правилно залијепити? Главно правило за правилно лепљење је квалитативна припрема површине. Сам процес лепљења у великој мери зависи од врсте тапета.

Да ли је потребна обрада сувог зида за тапете

Они који се сами поправљају, често брину о изводљивости обраде сухозида испод тапета. Ово питање ће бити лако решено ако размислите о последицама забијања тапета без правилне обраде.

Припрема сувог зида за тапете састоји се од следећих корака: прајмер, спојнице за стезање, кит, полирање и завршни премаз. Сви ови процеси су важни за обављање, користећи само квалитативне материјале, као и строго поштовање упутстава.

Декорација сухозида не одузима много времена, али ће пружити идеалну површину, на којој ће тапете лако пасти, а сљедећи поправак ће бити могућ без потешкоћа

Фазе завршних радова

 1. Одмах применити почетни прајмер. Продире дубоко у материјал, штити је од напада гљивица и плесни.
 2. Проводити гипсане шавове и рупе од вијака тако да складиште испуњава сва удубљења. На врху материјала треба да се причврсти серпентин.
 3. Прије наношења кита на сухозид, треба га полирати да би се ослободила површина храпавости и загађивача.
 4. Жбука са удобном лопатицом. Уз његову помоћ можете равномјерно покрити мјешавином цијеле површине сухозида. Велика мјешавина лопатице је прикладно нанесена малом лопатицом.
 5. Нацртајте први слој кита да се осуши. Нанесите други слој. Датум се потпуно осуши. Онда га требаш полирати. То ће помоћи у откривању пукотина и неједнакости.
 6. Заврши први слој. Нека се осуши. За ефикаснији резултат, површина се третира два пута.

При куповини материјала за кит и прајмер, важно је обратити пажњу на њихову намјену. За завршну обраду гипсаних плоча потребно је користити материјале за унутрашњу декорацију.

Исправно лијепљење тапета на сухозидним зидовима

Након завршетка сухозида, можете почети да лијепите тапете. На сувом зиду можете залијепити било коју врсту тапета: винил, флизелин, течност, бамбус. Тапете за гипсане жбуке могу се лако залијепити. Цео процес се може обавити независно, по савету професионалаца.

Приликом лијепљења тапета важно је размотрити њихов изглед, користити квалитетне материјале за љепило, слиједити једноставне упуте

Правила за лепљење тапета на сувом зиду:

 • Љепило за тапете које можете одабратипрема врсти позадине. Налепница на паковању говори о њеној правилној припреми и примени.
 • Залепите тапете које треба да почну са стране прозора.
 • Лепак треба нанети директно на површину, као и на траке тапета.
 • Важно је избегавати прописе. Приликом лијепљења тапета, прозорски отвори морају бити затворени, у супротном постоји опасност од отпуштања тапета.
 • Шавови између тапета не би требало да се поклапају са шавовима листова сухозида.
 • За глетовање тапета, користите гумени ваљак или пластичну лопатицу.

Лепљене тапете треба оставити на један дан у добро затвореној просторији. Ова једноставна правила помоћи ће украсити зидове и стропове од сухозида лијепо и квалитетно.

Течни тапети на сувом зиду: како се правилно наноси

Ликуид валлпаперс - данашњи популарни зидни третман. Они су постали јавни и заслужили су љубав према потрошачима због своје еколошке композиције, потпуно сигурне за људско здравље. Такве тапете се лако наносе на зидове, не формирају шавове, пружају широке могућности за дизајнирање тапета.

На површину сухозида наноси се течна тапета као и на другим површинама. Прије наношења важно је руковати сухозидом - за провођење стандардне процедуре за гит и прајмер.

Најважнија ствар у цртању течних тапета - њихова правилна припрема. Да бисте то урадили, морате строго поштовати упутства дата на паковању.

Течна тапета је једноставна за употребу за обраду тешко доступних места сухозидаструктуре

Постепена примена течних тапета:

 • Прелијте жељену количину смеше у топлу воду.
 • Састав треба темељно промијешати, покрити поклопцем и причекати неколико сати док се смјеса не отопи у води. Најбоља композиција је мешање руку.
 • Обрадите суви зид.
 • Пре наношења, тапете се морају поново темељито измијешати.
 • Нанесите смешу на површину размазом од угла до угла. Важно је напоменути да се тапете не могу наносити кружним покретима.
 • Можете поставити тапете када отварате прозоре и врата, јер се ова врста тапета не боји скица.
 • Сваки слој позадине потпуно се суши два дана.

Главна предност течног тапета је да је у сваком тренутку могуће замијенити оштећено подручје. За наношење новог слоја тапета потребно је да се стари простор намочи водом, а одозго нанесе нова композиција.

Једноставни начини за уклањање позадина из сувог зида

Исправна завршна обрада површине сувог зида омогућава да лако уклоните тапете у случају редовног поправка.

Потребно је врло пажљиво уклонити тапете, иначе ће бити могуће оштетити површину сухозида, што ће захтијевати потпуну замјену лима

Професионални градитељи нуде начине да се благо уклони старе тапете, без оштећења површине сухозида.

Начин за уклањање позадине:

 • У специјализованим одељењима можете купити специјална решења за уклањање тапета. Они ће се ријешити додатних проблема.
 • У овом случајуако је тапета бамбус, биће лакше уклонити их. Овај тип се састоји од два слоја. Приликом уклањања горњег слоја, дно остаје на површини.
 • Ако је тапета чврсто залијепљена за зид, вода ће им помоћи да их скину. Само га пажљиво нанесите у малим количинама тако да вода не оштети сухозид. Боље је ходати по тапету влажном крпом. Влага ће помоћи папиру да се ослободи и заостане.

Ако се тапете не могу уклонити, најбоље је поново уземљити површину, а одозго ставити нове тапете.

Како леплити тапете на сувом зиду (видео)

Гипсана плоча је популаран материјал за прекривање зидова и плафона. Врло је једноставан и економичан. Гипс картон може трајати дуги низ година уз пажљиво руковање. Типично, тапете, плочице или боје се користе за украшавање сувог зида. Да бисте правилно залепили тапете на зид на сувом зиду, морате знати детаље поправке, који ће осигурати равну површину и лако тапетање тапета. Методе третмана сувим зидовима зависе од врсте тапета. Међутим, кључ њихове успјешне имплементације је квалитативна обрада површине прије лијепљења: кит и прајмер.