Повољно је узгајати краставце у стакленику као бизнис

Данас је у стакленицима корисно узгајати краставце Продаје се краставац из њиховог града - популаран начин зарађивања у властитом врту. Сада је све више људи жељно ићи у село и радити на врту, узгајати поврће и воће за продају. Међутим, такав посао треба добро испланирати, то ће захтијевати много новца, као и познавање економије, маркетинга, тржишта, вртларства, контаката са тржиштима, продајних мјеста поврћа. Данас ћемо покушати да уклонимо све аспекте успјешног развоја пословања продаје краставаца.

Продаја краставаца у стакленику за продају

Да бисте правилно покренули посао за продају краставаца из Вашег града, морате разумјети добро маркетинг, свакако водити рачуна о основним аспектима вртларства. Узгој било каквог поврћа и воћа, пре свега, је сезонске природе. Најскупљи краставци су зими (од децембра до марта). У то време, њихово поврће је већ дуго јело, а нови усеви се не очекују ускоро, па стакленички краставци у овом периоду доносе највећи профит.

У идеалном случају, ако је стакленик велики, али да се брине о поврћу, мораћете да радите у неколико руку, можете унајмити помоћника.

Није потребно одмах узгајати пуно краставаца, јер је боље узгајати мали, али квалитетан усјев. Будите сигурни да сте у могућности да обезбедите биљке пристојном негом, како бисте добили много заиста укусних усева и зарадили добар новац. Ако тек почињете да узгајате краставце за продају, немојте журити да одмах седитемного различитих сорти у великом стакленику.

Прије него почнете узгајати краставце, прво требате припремити пословни план и размислити о уређењу стакленика

Пре него што започнете бизнис, морате урадити неколико ствари :

 • Израдити пословни план за појединачно узгој поврћа и њихову продају;
 • спровођење анализе тржишта;
 • Пажљиво проучити питање узгоја краставаца у пластеницима;
 • Развити варијанте прераде преосталих краставаца.

Када завршите све кораке, можете почети да градите бизнис ако имате средства. Након тога можете ићи на тренинг.

Како расту краставци у стакленику за продају

Да бисте узгајали поврће зими, морате купити добар стакленик. Такође, потребна вам је потпуна нега, ђубрива, квалитетно осветљење. Ако купујете квалитетну опрему, онда ће свака сорта бити добра за воће током целе године.

Важно је запамтити да је узгој краставаца у хладној сезони врло ризичан, јер и најмањи пад температуре, искључивање освјетљења или неправилне његе, може покварити све напоре. Али немојте се плашити и одмах спустити руке, савремена опрема за негу поврћа и воћа може постићи одличне резултате. Главна ствар у овом послу није да се штеди на аутомобилима и нези.

Да би се добила богата жетва краставаца, неопходно је створити одговарајућу микроклиму у стакленику

.

Запамтите неколико правила за успјешну култивацију култура :

 • стакленик треба да буде велик, висок;
 • Будите сигурни да стеже воду добро, краставци захтевају много влаге;
 • Расвета треба да буде квалитативна и униформна;
 • Тло би требало да буде хранљиво, лабаво.

Прије куповине опреме и изградње стакленика, водите рачуна о својим финансијским средствима за куповину квалитетне расвјете и објеката за његу тла.

Како побољшати профитабилност узгоја краставаца у стакленику

Можете добити максималну добит од узгоја поврћа у стакленику ако то радите током цијеле године. Зими је веома тешко наћи добре краставце на продаји, тако да ако узгајате ово поврће током целе године, можете добити сталан профит, чији се максимум постиже зими.

Профитабилност узгоја краставаца у великом стакленику може се лако побољшати повећањем приноса. То је могуће постићи уз помоћ иновативних метода његе и техника култивације.

Разноврсност пластеника у индустријским предузећима је да могу да узгајају апсолутно било коју врсту краставаца иу било које доба године. У љето, лако је повећати производњу, али зими га треба више трошити да га узгаја.

Исправно збрињавање и храњење биљака, лако можете побољшати профитабилност узгоја краставаца

Съдържаси съвместнието за обработка на краставци в пластенки :

 1. Малчирање тла - једна од најважнијих фаза у њези тла, помоћи ће побољшању усјева, смањити наводњавање и гнојиво.
 2. Обавезно је на вријемеуклоните све корове тако да се земља не суши и остаје храњива.
 3. Краставци веома воле влагу, тако да стакленик треба увијек имати садржај влаге не мањи од 80%, ау периоду раста од око 90%.
 4. Добар начин за повећање прихода је узгајање различитих зеленила заједно са краставцима.
 5. Потребно је одржавати оптималну температуру у стакленику за сваки период развоја краставаца.

У зависности од врсте краставаца, морате се придржавати посебне технологије узгоја, покупити ђубрива која су вам потребна. Препоручујемо узгој једне или двије сорте у једном стакленику тако да је усјев висококвалитетан, а трошкови његе нису превелики.

Послови с краставцима: узгој у стакленику

Приликом израде пословног плана за узгој поврћа у њиховој области, сви морају бити узети у обзир. На првом мјесту, правилно распоредити средства која се могу потрошити на изградњу великог стакленика. Такође, будите спремни да профит неће покрити све губитке. Израчунајте све од градње до куповине ђубрива и опреме за наводњавање и освјетљење и колико је краставац вриједан.

Да бисте све урадили како треба, можете се обратити стручњаку за економисте. Размотрите опције за опрему и стакленике, изаберите најбоље за ваш буџет. Анализирајте тржиште, изаберите сорте краставаца, ангажујте људе за изградњу пластеника. Ако желите да узгајате краставце за продају у великом стакленику, користите аутоматски систем за наводњавање.

Посебну пажњу треба посветити не само уређењу стаклене баште, већ и припреми детаљног пословног плана

.

Краткиот бизнис план треба да вклучува следните точки :

 • Трошкови за изградњу стакленика;
 • Трошкови расвјете, системи за наводњавање;
 • набавка семена за садњу;
 • Стицање алата;
 • Набавка ђубрива, лекова од штеточина и болести;
 • Трошкови за испоруку усева на продајним местима;
 • ако се користе асистенти, онда се плаћа плаћа;
 • Приходи од продаје.

Ако правилно размотрите све аспекте пословања, можете водити успјешан посао и узгајати висококвалитетне усјеве.

Економично узгајање краставаца у стакленику као предузеће (видео)

Производња краставаца за продају боље се обавља током цијеле године, али треба имати на уму да је такав посао скуп. Корисно је зимски узгој поврћа, а онда највише стоје. Неопходно је израчунати све трошкове за набавку материјала, опреме, ђубрива и семена. Поред краставаца, можете узгајати и зеленило које ће повећати приходе. Подесите контакт са продајним местима, истражите тржиште. Колико можете зарадити на овом случају зависи само од вас и од ваших напора, стога будите сигурни да сте одмјерили све предности и мане и почните писати пословни план. Сретно!