Поуздане коване ограде степеница: прекрасан дизајн конструкција

Ограде са кованим елементима имају одличне оперативне и естетске особине, а сви људи су задовољни да погледају право дело. Да ли желите да ваши гости долазе у вашу кућу да погледају ваше степенице? Онда знајте да је фалсификована ограда која излази испод чекића мајстора ковача прави ремек дело. Поред појединачних наруџби од ковача, на тржишту можете купити већ готове коване предмете, што ће коштати много мање.

Коване ограде степеница: варијанте

Као што знате, ограда на степеницама понавља облик степеница. Због тога су ограде подељене на исте врсте као и степенице.

Шта су степенице ограде:

 1. за лествице марша;
 2. изнад главе (вијак);
 3. За степенице са скретањем.

Коване ограде степеница могу се разликовати по величини, облику, дебљини метала

Прва опција, за марширање, је најраширенија на тржишту љестава. Такве ограде су ограде правокутног облика, без окрета и спирала.

Префабриковане ограде користе се само код пројектовања вијчаних степеница. Понављајући облик степеница, ограде за завесе су спиралне ограде.

Посебна категорија укључује ограду за степенице са скретањем. Од марширања разликују се само по томе што се на одређеном месту оматају под углом, обично 90 или 180 степени.

Поред чињенице да ковање увијек изгледа лијепо и естетски, то је и обрада врућег метала. Тако метал добија додатне физичке особине.

Корисна својства која добијају метал након ковања:

 1. Метал постаје издржљивији и издржљивији. То је због чињенице да се током пластичне деформације зрна метала згњече, а након тога - ојачају.
 2. Механичка својства метала су такође поравната након ковања. То значи да ће ковани метал бити једнако снажан по цијелом подручју, нема "слабих" мјеста, која се често налазе у нечистим производима.
 3. И као што смо већ споменули, метал, након ковања, постаје уметнички производ. Искусни мајстори су у стању да обезбеде метал било ког облика, и од појединачних елемената ограде да би направили чврсту композицију.

Коване ограде за степенице са степеницама: преглед

Вриједи споменути ограде за спиралне степенице.

Спирално степениште изгледа оригинално и чешће него стандардно марширање. Али може се још више украсити окретањем за помоћ добром ковачу. Он ће средити мердевине са одговарајућим украсом ограде.

Кована ограда изгледа одлично на сваком степеништу, укључујући окретање са покретним степеницама

Прва фаза у стварању степеништа ограде у модерном ковачком случају је његов дизајн у програму 3Д моделирања. Ако сте упознати са овом врстом дизајна, онда можете сами дизајнирати будуће степениште, затим показати ковачу, и сложити се с њим о детаљима.

И завршна фаза у производњи степенишних ограда је хлађење трачница у ваздуху да би се повећала унутрашња напрезања челика.

И још много тогаЈедна од предности кованих ограда испред дрвеног је већа разноликост могућих стилова.

Уметничко ковање се може направити у неколико стилова унутрашњости:

 • источна;
 • барок;
 • рококо;
 • класик;
 • Готхиц;
 • Емпире;
 • Арт Ноувеау;
 • Авангард.

Како направити властите руке окованим степеницама ограда

У наше време, мало људи има мајсторство ковача. А од оних који су га овладали, само јединице могу створити право ремек дјело метала. Али како се икада могу створити ограде за степенице?

Пре него што настави са производњом кованог степеништа, потребно је извршити његово цртање на папиру и гледати образовни видео

Прво, припремите всички потребни алати:

 • Заваривање;
 • Маска за апарат за заваривање;
 • електроде;
 • Сав-Булгариан;
 • нивои;
 • Рулет, владар и кутомјер.

Након што је потребно креирати скицу модела будуће ограде. Можете користити 3Д симулациони софтвер да све урадите детаљно и брзо, или једноставно нацртајте модел на комаду папира.

Висина класичног степеништа 950 милиметара.

Имајте на уму да је у овом случају тачност изузетно важна - грешка од неколико милиметара у схеми кошта неколико степени нагиба у будућем производу, који ће морати да почне од почетка.

Сам процес израде ограде је занимљив: сваки метални елемент мора бити опремљен жељеним обликом помоћу чекића. После свегаНајвероватније, код куће нећете наћи ковачку пећ? Због тога ћете морати да издржите и носите хладни метал чекићем.

Оквир је створен уз помоћ заваривача, већ су након израде причвршћени већ готови елементи. Скупите ограду, пажљиво пратећи нацртани цртеж. Након завршетка завршне обраде можете поставити ограду на степеницама.

Како направити уметничку обраду кованих ограда

Након што је оквир причвршћен за остале детаље ограде, вријеме је за умјетнички третман.

Да би се направила уметничка обрада фалсификованих ограда, неопходно је имати озбиљно искуство, па је овај задатак боље поверити професионалцима.

Како нацртати ограду за степенице:

 1. Прије свега добро исперите готов производ бугарском употребом;
 2. Нанесите темељни премаз на целу површину производа. Тло чува ограду од влаге, чиме штеди ваше степенице од корозије.
 3. Након тога можете ограду обојити у било којој погодној боји. Најпопуларније опције су црна, бела и сребрна.

Производ може бити обојен у пуном обиму у једној боји, али са различитим уметцима. На примјер, шавови се могу обојити бојом боје платине, док је главна боја ограде - црна.

Како ручно монтирати коване ограде степеницама (видео)

Експериментишите са цвећем, обрасцима и облицима! И што је најважније, пажљиво размислите о пројекту у фази цртања. И онда дефинитивно нећете бити разочарани у коначни резултат.

Луксузне оковане степенице(фотографија опција)

)