Снажне коване степенице: популарност и приступачност

Ковани степеници имају одличне естетске и оперативне особине Метал - племенит и издржљив материјал који се успешно комбинује са дрветом, стаклом и текстилом. Фантазија стручњака за ковање је неограничена. Без обзира на стил у дизајну куће или простора у близини куће, метални производи увијек заузимају вриједно мјесто и погодни су за готово сваки интеријер. Ковање је интегрална уметност и данас добија нови звук. Ручно ковање вам омогућава да креирате јединствене производе.

Уметничке степенице у унутрашњости

Умјетничке љестве за ковање данас су тражене и не без разлога. Декоративни елементи, на пример, веранди, направљени са ковањем, визуелно привлачни, као и јаки и функционални. Такви елементи укључују и могућност декорације намештаја у соби - намештаја, лустера, а не само степеница.

Све ово ће помоћи да се соба потпуно промени. Металне решетке на улици ће бити гаранција сигурности људи који живе у приземљу. Многи од ковања у соби су повезани са обиљем и луксузом. Иако је за многе људе да украшавају ентеријер таквим елементима, прилично је доступан у стварности.

Међу предностима кованог степеништа требало би да буде дуг радни век

Уличне конструкције од метала на територији подручја у близини куће, капије, ограде, клупе у башти, фењери се сматрају да привлаче пажњу и служе као доказ расположивости укуса и сигурности власника. Импресивне су и улазне групе, ограда, тенда истепенице од којих су направљене у једном стилу.

Ковани вртни сјенице се сматрају одличним мјестом за одмор сами или у кругу пријатеља и рођака.

Украсни лукови ће бити добра подршка за биљке које су у контакту. Они ће додати романтичан поглед на врт близу куће. Предност сваке локације биће индивидуалност, захваљујући великом асортиману ливених елемената, запосленима у уређењу металних конструкција. Гости и домаћини ће бити задовољни.

Тоталли аффордабле:

 • Врхови за ограду;
 • Елементи у облику цвијећа;
 • Различити уметци и прекривачи;
 • степенице за степенице;
 • лишће и корпе;
 • Заковице и куглице.

У каталогу продавница града Наро-Фоминск увијек је могуће упознати се са широким асортиманом кованих производа у било којој боји у којој се налази галерија фотографија. Покупити готове артикле у Строисите-у неће бити превише тешко. А ако имате потешкоћа са вашим избором, ваше идеје ће вам помоћи да инспиришете, који ће бити спремни за мајсторе по индивидуалним налозима клијената. Потребно је само да попуните цртеже.

Ковани елементи за степенице

Модерна ограда или ограда за степенице укључује неколико предмета. Балустери су носач који се монтира на степеницама степеница. Део који се причвршћује за балустере за пружање подршке рукама особе која се креће низ степенице назива се оградама. Предмети који повезују ослонце и обезбеђују безбедно ходање по степеницама, називају се пуњење ограда.

Сваки елемент кривотвореногстепенице се могу наручити на интернету или купити у специјализованој продавници

Различито:

 1. Како играти - елементи који су постављени вертикално и нагнуто.
 2. Чврста - према врсти панела.
 3. Окретање - ограда у облику танких шипки.

Приликом пројектовања кованих степеница потребно је обратити пажњу не само на дизајн, већ и на заваривачке шавове. Ако је производ изведен на квалитетан начин, једва да су видљиви.

Такође је вредно имати на уму безбедност. Ако деца живе у кући, производ је боље купити без оштрих ивица.

Премаз мора бити без мрља. Сваки производ који мајстор мора да обрађује корозијом.

Ковање металних степеница

Метал је материјал отпоран на хабање, али се сматра патентабилним за производњу производа помоћу ковања.

Обично чаробњаци радије раде са металним профилом. Метал с малим попречним пресјеком је флексибилнији и лакши за руковање у смислу стварања кованих производа.

Овде вам треба мало појашњења. Рад са металним легурама и самим путем високотемпературног грејања назива се ковањем. Ковање руком је производ вештине и укуса ковача. Две друге опције се сматрају типичним. На пример, степенишни оквир се прави штанцањем.

Боја кованог метала мердевина треба да се изабере у зависности од нијансе у којој је унутрашњост просторије направљена

Са лакшим корацима - они су метални, изрезани из комада. Уметничко ковање ствара степенице ограда. То јестЈединствени дизајн.

У сваком стилском правцу постоји место метала:

 1. За сеоски стил, на пример, користе се лаки метални производи. Бијеле степенице су прикладне у свакој соби.
 2. Класика доводи до поједностављених и прецизних облика са недостатком софистицираних елемената декорације, али штукатура и бронза су сасвим прикладни. Степенице, украшене балустерима од бронзе уз помоћ уплетене шипке, успјешно се спајају у декор класичног типа.
 3. Стилови барока, царства, ковања, уметнички тип, обавезни детаљ дизајна. На крају крајева, једини начин врућег ковања и са искуством и вјештином чаробњака је способност стварања невероватних узорака испреплетених, украса и фигура. Образац обрасца је мајсторов рад. А уз помоћ разнобојних лакова и неопходне обраде могуће је креирати јединствене комбинације нијанси. Старење бронзе на вештачки начин омогућава вам да створите осећај праве епохе. Ови стилови су добро комбиновани са дрвеним елементима.
 4. Арт Ноувеау стил - карактерише га глатке кривине без посебне осветљености и оријентисан је на нешто скромније облике. Коване степенице са "златном" оградом - веома спектакуларне и дају пристојан утисак на госте.

Техно стил није толико захтјеван у декор и одликује се оштрином облика. Генерално, комбинација метала са стаклом је најпогоднија за ритам савременог живота.

Оригиналне степенице за ковање

Сваки производ створен ковањем је јединствен. Резултат зависи од маште чаробњака.

Елементи метала могу се употпунити камењем различитих нијанси, стакла, дрвених материјала и чак кристала.

Оригинално решење је да се користи оквир за степенице у облику дрвета

Типови отковки за степенице:

 1. Једноставно - уобичајени тип ковања, у којем се једна врста метала користи без икаквих додатака у процесу цртања слике.
 2. Просечно. Користи се за елементе узорка са кривинама и декорима у минималном износу. Често је овај метод украшен степеницама продавница и хотела.
 3. Компликовани метод - било који угао савијања материјала се користи користећи разне додатне конструкције и декор.

Конструкције могу бити различите - вијци, маршеви, криволинијски. Највише се користи марш дизајн, захваљујући једноставности и брзини производње, као и сигурности и поузданости. Кривуљасте структуре су сложене у раду и под моћи само правог мајстора.

Шта је фалсификовано степениште на другом спрату: фотографија и опис

Стил љествице до другог ката обично се изражава у детаљима као што су рукохвати и балустери. Могу бити направљени на различите начине и различитог степена сложености.

Ковани степеници изгледају добро у ентеријеру направљеном у стилу минимализма

Њихова класификација зависи од тога:

 1. Ограда је двострана монтажа, направљена од нерђајућег челика или алуминијума, производња је јефтина и једноставна.
 2. Шине заварене - израђене од челика илипоцрњела и поцинкована. Стварање таквих елемената користи се методом хладне обраде метала. То омогућава стварање лепих узорака. Сличан метод је такође потребан за степенице које се налазе у затвореном простору.

Ковани трачнице, израђене методом врућег ковања, имају велики број украса и декоративних детаља. Средства даље обраде могу послужити лаковима различитих нијанси боја, кориштеном обрадом златом и тако даље.

Модерне коване степенице (видео)

Степенице направљене кованицом имају многе предности. Они ће дуго служити своје господаре. Њихова употреба не захтева посебну бригу. Могу се причврстити на различите површине - дрвене, циглене, бетонске. Такви елементи ће успјешно украсити собу и изгледати елегантно, што је важно.

Дизајн кованих степеница (фотографија у унутрашњости)
)