Поцинковани висећи плафони: одлична опција

Метални плафон - јединствени пластични и водоотпорни систем вешања, који се лако монтира без посебних вештина. Алумина је, наравно, скупља, и по многим показатељима је боља, али постоји потпуно легитимно питање: да ли је увијек, у свим случајевима, потребно? Избор алуминијума не оправдава се увијек, а далеко је од тога да се увијек исплати надокнадити додатни новац, када у овом случају постоје скупљи, поцинчани спуштени плафони. Поред тога, постојеће боје у праху данас ће створити такав естетски изглед стропа, који ће практично све опремити, па и најзахтевнијег потрошача.

Галванизовани метални профил за спуштени плафон

Метални поцинковани профил се производи на посебној опреми која обезбеђује висок степен тачности и правилне геометрије.

Профил је израђен од поцинкованог ниско угљеничног челика.

Профили су подељени у неколико типова.

Типови профила:

 • Главни ЦД профил.Његова дужина, по правилу. 3 или 4 метра, али постоје и друге дужине, на пример 2.6; 3.4; 3, 6 м, итд. Користи се у распореду спуштених плафона, поткровља. У паковању од 24 комада. Ширина 60 мм.
 • Зидни профил УД.Дужина је иста, 3-4 метра. Користи се за причвршћивање и повезивање конструкције зида са плафоном. Има рупе за монтажу. У паковању од 32 комада. Ширина 28 мм.
 • Стојећи профили С-50, С-75, С-100.Дебљина метала је 0, 5-0, 8 мм.Њихова дужина варира од 2 до 6 метара. Ово је вертикални профил партиције. Дизајн може бити и једноструки и двоструки. Има специјалне отворе за уградњу разних комуникација. У паковању од 12 комада.
 • Лагани ЦДН профил.Дужина је 3 метра. Они причвршћују висеће плафоне и повезују зид са спуштеним стропом.

Основни типови металног профила

Квалитет профила игра не само важну, већ и кључну улогу у фази као што је уређај на плафону.

Спуштени плафони од поцинкованог челика: опција буџета

Као што је већ поменуто, поцинчани плафони су најприступачнији у поређењу са истим алуминијумским.

Поцинковани плафони могу се, практично, било гдје, тј. У свим просторијама, уредити, јер немају забране и ограничења у том погледу.

Метални материјал који се користи за производњу касета је поуздано заштићен од корозије и агресивних медија, и пројектован је за веома дуг животни вијек. Поцинковани плафони у поређењу са алуминијумом имају неке предности.

Подешавање профила (видео)

Предности јефтиних конструкција

 1. Снажнији од алуминијума, који омогућава уградњу у теретане - стропови нису страшне деформације;
 2. Они су отпорнији на абразију од алуминијумских плафона.

Ниска цена омогућава сваком потрошачу који нема веома високе приходе да приушти да организује такав плафон.

Антикорозивна својства поцинкованих стропова савршено се комбинирају са њиховимспециал стренгтх

Поцинковани плафони се све више користе у становима, иако многи потрошачи и даље сматрају да употреба таквог стана у њиховом стану није баш прикладна, због не баш њиховог уобичајеног изгледа. Међутим, недавно се овај стереотип полако враћа у позадину. Они који више воле стил хи-тецх су дуго цијенили вриједност таквих плафони. Наравно, само овај стил не исцрпљује могућности поцинчаног плафона. Ови плафони савршено се уклапају у било које дизајнерско решење.

Уређај за спуштене плафоне од поцинкованог профила

Након монтаже профила, можете прећи на следећу фазу - уређај за плафоне на оквиру од поцинкованог профила.

Опције уређаја:

 • Спољни део поклопца се уопште не може причврстити, већ се једноставно поставља у ћелију;
 • Причврстите помоћу реза.

Главне предности металног оквира оквира - једноставна инсталација и дуг радни век

Систем овјеса, тако уређен, омогућава не само да се сакрију сви недостаци основног стропа, већ да се о њему, практично, заувијек заборави.

Такав плафон је веома издржљив, али ако ипак, некада, треба имати дјелимични поправак премаза, онда ће то бити могуће учинити врло лако и без проблема.

Уређај таквих плафона вам омогућава да уштедите и на инсталацији и на поправци.

Препоруке за уградњу поцинкованих плафона: потребно је знати

Препоручује се куповина компоненти које нису различитепроизвођача. На тај начин нећете наићи на проблем разлика боја и фактура.

Пре него што наставите са инсталацијом, важно је запамтити важност правилног означавања основног стропа.

Ознаке основног стропа се израђују помоћу ласерског нивоа

Зидови треба да буду означени тако да постоји одступање од главног плафона, најмање 15 цм.

Било би веома лепо користити овај ласерски ниво. Овај алат ће увелико поједноставити процес означавања, јер је ваш главни циљ да постигнете идеално равну раван.

Упутства корак по корак:

 1. Потребно је да се причврсти зидни профил угла помоћу типли или саморезних вијака. Ако су зидови бетонски, онда им, с обзиром на њихову посебну снагу, треба означити и бушити рупе бушењем.
 2. Приложите профил. Раздаљина између типла је око 0,5 метра.
 3. Инсталирамо суспензије. Не би требало да радите ово "на оку", али прво треба да скицирате места где ће се водичи укрстити. Прецизније означавање се може урадити помоћу кабла. Прелиминарно обиљежавање на зиду, гдје ће бити постављен профил за вођење, а затим, користимо ову технику на супротном зиду. Етикете се повезују са каблом, који се у овом случају користи умјесто равнала. Кабл мора бити означен тачком раскрснице.
 4. Избушите рупе за постављање суспензија.
 5. Инсталирамо водиче.
 6. Куке привјеска морају бити спојенеса профилом главног, док подешавање висине суспензија са клипсом беззазхимного.

Након свих описаних операција инсталирамо казете. Не заборавите да се похвалите за одличан посао!

Монтажа металних плафона (видео)

На концу, желела бих да ризикујем све горе наведено. Одличне декоративне особине и одличне карактеристике плафона од поцинкованог ваљаних материјала, данас су једна од најчешћих врста плафонских облога, поцинчаних плафона. Препоручују их градитељи, задовољни су потрошачима, јер је лијеп, издржљив, издржљив и елегантан. Једноставна монтажа и једноставна брига о површини ових плафона, сваке године, раде свој посао: све више потрошача одаје почаст овом премазу. Метални стропови су у стању да апсолутно украси било коју просторију, како нестамбену тако и стамбену, као и разлоге за то. Ваш избор у корист висећих поцинкованих плафона, дуги низ година ће вас лишити бриге за вечну обраду и трајну поправку стропа!

Поцинковани висећи плафони (фото)

)