Поставите микроталасну пећницу на зид правилно

Гипсана плоча данас је саставни дио модерне обнове. Сви станови су обложени зидовима и строповима, укључујући тоалет с кадом и кухињу. Али у таквој ситуацији многи људи имају проблема са постављањем прилично тешког предмета на такав зид, јер материјал можда неће издржати оптерећење. Поготово ово питање је релевантно за кухињу, гдје је слободан простор у обрезивању, и потребно је да стане пуно уређаја.

Микроталасна пећница је дуго прописана у модерној кухињи, а домаћица не може без ње. Ово је прилично велики електрични апарат који заузима много простора који се може користити са већом продуктивношћу.
Одлично решење ће бити да се на зид стави микроталасна.Али како се то може учинити ако је цијела кухиња гипсана плоча? Пратећи доле наведена упутства, можете лако да решите овај проблем.

Где почети

Прије свега, потребно је одабрати локацију будућег постављања микровалне пећнице. Да би се направио прави избор, морају се слиједити сљедеће препоруке:

 • приступ апарату треба да буде лак и слободан;
 • најбоље је заузети простор изнад подних ормара или расхладне коморе;
 • не би требало да виси уређај веома високо. Требало би да буде доступно свим одраслим члановима породице;
 • Поставите микроталасну пећницу на растојање од плоче и судопера како бисте спречили оштећење спољашњег кућишта.

Локација апарата у кухињи може бити веома разнолика: преко малог фрижидера, у углу, изнадстол за подове, итд.Најважније је да изабрано место задовољава правила ергономије простора.
Пратећи наше препоруке, можете изабрати најпогодније место за микроталасну пећницу.

избор заграда

Будући да овај уређај има велику тежину, потребно је користити систем конзола које могу равномјерно расподијелити терет између њих и заштитити зид од деформација или оштећења.Овдје нису прикладне опције за монтажу на зид лакших производа, јер ће се такви причврсни елементи једноставно истргнути из зида.И микроталасна пећница на глави није потребна никоме.

Заграде имају изглед два пара власника у облику слова Г. Обично су направљене од челика и прекривене прашкастом бојом на врху. Поред самих власника, систем причвршћивача садржи специјалне гумене јастучиће са лепљивом подлогом, као и остатке.
Избор система носача темељи се на купљеном моделу уређаја. Данас, пећ има много модификација, које се разликују не само по функционалности, већ и по тежини. Зато је најбоље користити лакше моделе.
Да би на крају направили прави избор, требало би да се заснива на следећим параметрима:

 • Модел;
 • тежина;

Обратите пажњу! Изаберите најбоље конзоле које могу издржати оптерећење до 70 кг.

 • будућа локација апарата.

Не препоручује се употреба постоља које су додељене другојкућних апарата или телевизора.

Шта ћемо поправити?

Уређај је могуће објесити са сљедећим сетом алата:

 • бушилицу или чекић;
 • ниво градње;
 • Рулет;
 • Обична оловка.

Материјали треба да буду опремљени сљедећим сетом:

 • специјални монтажни елементи за сухе зидове - сидрени вијци или лептирасте типле;
 • посебно купљене конзоле за микроталасне пећнице;

Обратите пажњу! Сваки модел овог уређаја има своје носаче за уградњу на зид.

Стога, приликом куповине, будите веома опрезни при избору инсталационог система који ће одговарати вашем моделу. У супротном, само трошите свој новац.

  ? самољепљива трака.

Ако сте изабрали кутну позицију за вашу микроталасну пећницу, онда ћете морати купити посебну кутну полицу.
Када имате при руци све горе наведене сетове алата и материјала, можете наставити директно са инсталацијом.

Почетак рада

Почетак је увијек најтежи задатак у било којем послу, посебно у грађевинарству. Али почетна фаза је најважнија, јер квалитет будућег рада у потпуности зависи од тачности његове имплементације. Наиме - као микроталасна ће на крају висити: тачно или искривљено.
Да би се објесила микровална пећница могу се користити само двије конзоле, јер је то прилично моћан уређај и један елемент монтаже система очигледно ниједа се носе са мисијом која му је додељена.
На самом почетку потребно је ставити одговарајуће ознаке на мјесто будућег уређења уређаја. Направимо их на зиду на следећи начин:

 • измерити дужину микроталасне пећнице;
 • мери своје границе на зиду;
 • , у зависности од врсте носача на ивицама уређаја, одређујемо места њиховог ожичења у зиду;
 • их бележимо крижевима. Не заборавите у таквој ситуацији да вјерујете у оцјене једнакости на нивоу зграде.

Обратите пажњу! Ознаке морају бити на истом нивоу, јер у супротном уређај ће бити затегнут.

фазе монтаже

Врло је лако објесити микровалну пећницу на зид сухозида.Пратећи упутства испод, моћи ћете брзо да се носите са задатком.
Микровалну пећницу на зиду треба овако:

 • око налепница, причврстите грађевинску траку на периметар тако да грађевинско смеће буде мање запрљано на поду;
 • за претходно означену ознаку избушимо четири рупе. Бушилица је одабрана тако да је мало мања од лептирасте типле или исте величине када се користи сидро;

Обратите пажњу! Боље је користити сидрене вијке, јер ће у овом случају постоље бити поузданије

.
 • у примљену рупу уметнути колут или убити сидро;
 • Затим завијте завртње у њих;
 • тада можете покренути носаче за монтажу.

Након причвршћивања на зид носача наони морају да причврсте лепљиву облогу, која има анти-слип премаз. За то не заборавите уклонити заштитну фолију од њих. Лепљива страна облоге мора се залијепити на метални систем за причвршћивање. Као резултат тога, кућни апарати неће клизити на постоље током рада.
Затим, на свим отвореним местима система, инсталирајте стубове. Фиксирањем заграда остаје само да их објесите на микроталасну.
Када су конзоле чврсто фиксиране, провјерите њихово позиционирање помоћу нивоа зграде. Они би требали бити постављени идеално равномјерно.

Дисторзија, чак и најмања, може негативно утицати на рад апарата.

Снажна пристрасност може довести до лома.
Приликом скретања уређаја, носач прво треба затегнути на полици, а тек онда инсталирати цијелу конструкцију на зид.

нијансе инсталације

Поступак за инсталирање микровалне пећнице на зиду од гипсаних плоча има одређене нијансе и мало се разликује од вјешања кабинета и слика. Ове нијансе су следеће:

 • Пажљиво размислите о локацији уређаја;
 • да се монтажни систем користи само за свој модел;
 • пре куповине причвршћивача и носача, проверите да ли су добри и издржљиви. Монтажни елементи не смију бити пресавијени, напукнути или деформисани. Зато је најбоље користити производе од челика;
 • да би се уређај причврстио на зид, могуће је само уз помоћ сидрених вијака илибуттерфли довел. У супротном, дизајн неће бити јак и може, након неког времена, подерати носач.

Слиједећи ове препоруке, моћи ћете да уредите своју кухињу на најфункционалнији и практичнији начин, стављајући на њега све неопходне уређаје за кухање.