Популарни шаблони за везење крижа: врсте и њихове карактеристике

Данас постоји велики број цртежа и шаблона које можете везати, а данас је све популарнији. Узорак и шаблон за вез може бити сасвим другачији, било по стилистици приказаног објекта или акције, тако и по врстама. Такође, вез може варирати у смислу сложености посла који се обавља.

Цросс-ститцхинг за почетнике у готовом цртежу: савјети и идеје

Цросс-ститцхинг за почетнике треба постати добродошли хоби, хоби.

Да би се олакшали први кораци, неки савети ће вам помоћи:

 • Главни алати за везење су привјесци, платно (или биљежнице у ћелији), нити за вез, узорак, игле и маказе;
 • За светао и леп резултат вреди шивати не у једној нити, већ у неколико, тако да крстови постају обимни и не остављају беле просторе на платну;
 • Игла треба бити са заобљеним врхом и великим ушима тако да можете уметнути више нити у исто вријеме;
 • Правилно одабрани готови сетови увелико ће олакшати тражење свега што вам је потребно, обично они укључују цртеж, осенчену платну, нит, иглу, инструкције и шему;
 • Много је лакше везити у готовом шаблону, вреди се тога сетити;
 • За почетнике, једноставни цртежи и шеме које треба да се извезу, пожељно са минималним бојама (прилично два са светлим контрастом), ће одговарати;
 • Прво морате научити како везати биљежницу у ћелији, уобичајена дјечја биљежница ће стати, а затим отићи нацанвас

Вез није само лекција, то је хоби који коначно расте у хобију

Сама ћелија је основа за ову врсту везења, тако да бележница и платно пружају добру прилику да нацртају слику и правилно израчунају ћелије за вез.

За почетак, пожељно је да научите како да направите праве стазе и чврсто поправите нити.

Тако обучени мајстори не вежу на крају чворова конца, али чињеница да је крст правилно изведен може да каже двоструке вертикалне шавове са листа. У суштини, нема већих потешкоћа у везивању готових ћелија, важно је разумети технологију рада са нитима, прстима и шавовима, а онда можете бирати сложеније цртеже.

Цртежи за везење укрштених бодова

Онлине продавница Матренин постови нуде велики број свих врста материјала за ручни рад, укључујући и цртеже за крижеве за везење. Овде можете пронаћи слике за свачији укус - цвеће, животиње, пејзаже, село и град, цртеже за децу.

Свака љубавница ће наћи за себе да нешто занимљиво, велико и мало детаља на сликама омогућава да их покупите према властитом искуству шивања.

За почетнике, готове сетове, алате за шивење и искусне потрошаче треба обратити пажњу на ексклузивне дизајне и слике веће од 50 цм. или цртежи на свили за везење перлицама.

Свако лично бира слику која ће ускоро постати право ремек-дело

У асортиману великог броја цртежа завез, на пример, скица са птицом, недовршени роман, цветни тропи, скандинавски мотиви, морнар и многа друга имена и варијације.

Дете ће имати занимљиве слике анимираних и бајковитих јунака, играчака или непостојећих животиња.

Цртеж за цртање крижа за везење: шта изабрати

Вриједи почети с платном - то је посебно третирана тканина од свиле, лана, памука или смјесе, понекад од пластике. Канва је означена у малим кавезима за унакрсно навођење. Платно може бити цртеж (шара) или позадина на њему.

Слика штампана на папиру у ћелији је погодна за почетнике, у ствари, то је једноставна и јефтина алтернатива платну.

Данас, у доба техничког напретка, можете да користите посебан компјутерски програм да направите своју верзију шеме из сличне слике.

Обртници често користе програме који помажу да се створи слика

на пример:

 1. Програм Крста ствара обрасце везења чак и са фотографија.
 2. Шаблон за шивење крижа, поред широког спектра алата, пружа могућност обраде у првом плану, на пример, везени цветови у букету могу бити обимнији уз претходни избор приоритета боје.
 3. ПЦСтитцх7 - Овај програм је популаран код вентилатора за унакрсно повезивање за једноставно сучеље, гдје је све изузетно једноставно и разумљиво.
 4. ЦроссСтитцхПро има леп алгоритам конверзије боја.
 5. Табела за пренос конца Цолеграсс Црестик.

Често такворачунарске програме можете бесплатно преузети на кућни рачунар.

моноцхроме вез

Још један популаран облик овог рукотворства је монохроматски вез. Његова вредност је довољно велика, танке линије које се изводе преко пресека подсећају на цртеж оловком, што таквим производима даје мистерију.

Монохроматски вез је једноставан, али изгледа веома оригинално и лако

Овај вез изгледа сјајно у ентеријеру, на пример на зиду као слика. Такве шеме подразумевају употребу једне боје и извршавају се у једној нити, али за већу елеганцију често додају светли нагласак, на пример, светлуцаве плаве очи у девојци.

Популарне шеме за везење (видео)

Каква год била верзија шеме, цртеж не би био изабран, резултат ће увијек бити занимљив, лијеп и пренијет ће индивидуални укус и искуство самих мајстора.

Примери цртежа за криж за везење (фото)

)