Поправите гријаче за ручник властитим рукама

поправак рукохвата за пешкире

Поправка електричних сушача за пешкире код куће је сасвим могућа. Према томе, ако вам сушилица за ручник одједном престане да ради, немојте журити да позовете специјалисте. Могуће је да ћете сами моћи да идентификујете и решите проблем. И наш чланак ће покушати да вам помогне у томе.

Решавање проблема

Прво, требало би да утврдимо разлог за маглу сушилице за пешкире. Може се састојати од ожичења, сјенила, термостата или спремника с расхладним средством. Да бисте утврдили квар, потребан нам је мултиметар, сет тастера и одвијач.

 • Прије свега, треба одредити да ли се гријач пешкира уопће не загријава, или је топао, али није довољно јак. Да бисте то урадили, укључите уређај и одвојите неколико минута да проверите његову температуру у подручју Тене.


Тражим неисправан пешкир

 • Ако је гријач ручника у подручју Тене топао, али није врућ, покушајте подесити термостат, ако јесте. Покушајте да подесите максималну температуру и поново укључите. Вероватноћа обично није висока, али је могуће да је ваш термостат радио погрешно.
 • Ако је топлији ручник у врелој врућини, али онда се не загреје, онда је можда мртав. Да бисте то елиминисали, морате је раставити и очистити, што је сасвим могуће са својим рукама.

Обратите пажњу! Само комбиновани модели сушара за пешкире, који раде зими из система грејања, могу бити убијени, илето из тена За обичан електрични гријач ручника, то практично није реално, јер је расхладно средство у њему практички непромијењено, а количина смећа и олоша у њој једноставно не може бити формирана.

 • Ако се ТЕН уопште не загрије, онда је највероватније проблем у електричном дијелу. Постоји много опција.

Поправка електричних кварова сушара за пешкире

Ако утврдимо да је славина за сушење ручника у електричном дијелу, онда је наш сљедећи корак да потражимо мјесто оштећења. То може бити вањска електрична мрежа, ТЕН или контролни сустав.

Решавање проблема код спољних електричних кола

Користити електрични грејач за пешкире и поправљати само у складу са свим сигурносним правилима. Према члану 7.1.37, ПУЕ се може инсталирати у купатило само када је повезан преко УЗО машине. Понекад користе утичнице са уграђеним РЦД-овима. И управо са овом заштитном аутоматском машином, требало би да почнемо наш проблем.


Прикључак сушења пешкира на електричну мрежу

 • Ако је ваша електрична мрежа у складу са ПУЕ правилима, онда морате имати заштитни аутоматски аутоматски прекидач (аутоматски), затим УХФ машину и тек онда кабелски сноп до зидне утичнице у купатилу. Проверавамо стање сигурносних аутоматских машина.
 • Ако је сигурносни уређај искључен, а УХФ машина укључена, онда је вјероватно да ћемо имати кратки спој.
 • Ако је аутоматски уређај укључен, а УХФ уређај искључен, вјеројатно га имамоместо смањења отпорности изолације на сенку.
 • Ископчајте грејач за пешкире из утичнице и покушајте да укључите искључене машине. Ако су машине укључене без претходног обавештења, онда је проблем у грејачу за пешкире. Ако је неко од њих поново искључио заштиту, онда је разлог за постављање.
 • Сада искључите машине и окрените грејач за пешкире у утичницу. Укључујемо аутоматске машине. Када се укључите, морате бити изузетно опрезни и ометати ваше лице. Укључивање треба да се врши у диелектричним рукавицама. Ако су неке од машина нокаутиране, онда је разлог управо у нашем сушару за пешкире.
 • Може такође бити да су обе машине укључене, а сушач пешкира још увек не ради. Ово је веома значајан знак спаљивања Тене.

Решавање проблема у сталку за пешкире

Сада знамо сигурно да је наш проблем у сталку за пешкире. Због тога почињемо да проналазимо грешке у уређају. Треба имати на уму да постоје разлике у електричним гријачима ручника.

Може бити направљен са грејним елементом на бази ТЕН или на основу грејног кабла. Ако имате другу опцију, онда то највероватније није поправљива, или ће захтевати потпуну замену грејног кабла.

 • Али пешкири са препланулом су распрострањенији и могу се потпуно поправити. Да бисмо то урадили, прво морамо да остваримо контакте са Тен. Да бисте то урадили, уклоните поклопац који прекрива контактни део. Имамо моделе на различите начине, па ми реците како је то на вашем моделу проблематично.
 • Одговарајуће жице према ТЕН-у се могу залемити,али обично везани посебним контактима. Требало би да одвојимо жицу од контаката Тене.
 • Сада, уз помоћ мултиметра, раздвојите одвојену ТЕН жицу. Да бисмо то урадили, постављамо скалу мерења на мултиметрима на ?? И бирамо максималну вредност видео записа.


Тена тест мултиметром

 • Заустави се између три одговарајуће жице. Вредност треба да буде што је више могуће. Ако тежи "0", то је очигледан знак кратког споја.

Обратите пажњу! Ако имате било коју контролну опрему инсталирану између утичнице и ТЕН-а, онда прије мјерења треба је одвојити и звонити одвојено. У супротном, резултати мерења могу бити изобличени.

 • Ако имате тајмер инсталиран на сталак за пешкире, проверите ланац између контаката. Ако нема ланца, тајмер мора бити замењен.
 • Ако немате тајмер на лагеру, можете га потпуно искључити из круга. Да бисте то урадили, једноставно повежите жице за струју које су повезане са њом. Међутим, треба имати у виду да се у овом случају може повећати потрошња електричне енергије за сушаче за пешкире, па ћете морати ручно прилагодити процес његовог рада.
 • Електрични грејни елемент за сушење пешкира се сада зове. Прво, проверите присуство ланца између енергетских контаката. Затим постоји отпор између кућишта и напојних контаката.
 • Одсуство ланца између енергетских контаката је очигледан знак квара Тене или термостата. Тако јеу случају да се заштитни прекидачи не искључе.

На фотографији можете видети како раставити ТЕН пешкире

 • Ланац или мали отпор између енергетских контаката и тијела Тене указује на његов квар. У овом случају, највероватније сте искључили уређај УЗО.
 • У сваком од ових случајева морат ћемо уклонити ТЕН за рјешавање проблема.

Замена ТЕН и термосензора за сушење пешкира

Електрични грејач за пешкире и грејни елемент се причвршћују једни на друге помоћу навојних спојева. Стога, да би се уклонила ТЕН, потребно је да је разоткријемо.

Али пре него што то учинимо, треба да сазнамо "суво" или "мокро" наше.


Цханге ТЕН Ручници за ручнике

\ т
 • "Суво" се назива Сенке , које не долазе у директан контакт са расхладним средством. "Мокро" је прикладно у контакту и да би се заменило, потребно је одвод воде, уља или дестилата, који користите као расхладно средство.
 • У већини случајева користе се "мокре" сенке , чија је цијена нешто нижа. Да бисте заменили овај грејни елемент, уклоните држаче за пешкире и окрените га. Након тога одврните стари ТЕН и инсталирајте нови. Ако је потребно, могуће је заменити или додати расхладно средство.

Обратите пажњу! Код неких модела сушача за пешкире могуће је одвојено замијенити термоелемент и одвојено Тена. У том случају, требало би да их позовете одвојено и замените само уређај који не даје ланац.

Одмах након замјене и провјере непропусности инсталацијеДесет би требало да га поново позове у потпуности. И само са позитивним мерењима да се направи веза.

закључак

Као што видите, поправка пешкира није тежак задатак. Овдје је најважније бити досљедан и имати барем минимално знање из електротехнике. Па, наша инструкција ће вам помоћи у решавању било каквих проблема.