Полице за гаражу (73 слике): полице и системи за складиштење, полице за гараже за точкове и алате, опрема за склопиве полице

За многе људе, гаража није само возило за паркирање и поправку, већ и простор за складиштење свих врста ствари, од ситница као што су алати и завршавања разбијеним кућним апаратима и старим намјештајем. Све што је жао избацити, одмах се сели у гаражу, гдје живи у своје вријеме. У годинама акумулације, гаража се претвара у депонију на којој је тешко наћи праву ставку када је хитно потребна.

У гаражи се у гаражи често користе удобни, пространи и разноврсни системи за складиштење - регали, тако да возило може безбједно да се увози и излази, не наилазећи на неочекиване препреке, како се не би заглавило на смећу и избегло претерано зачепљење простора.

Карактеристике

Гаражни регали су отворени или затворени системи за складиштење са различитим висинама вертикалних носача, пречки и полица. За производњу се користе висококвалитетни челик и дрво. Дрвени производи су крхкији и носе мање оптерећења од метала, који могу издржати довољно велике предмете. Конструкције су склопиве, ако су монтиране на вијке, и нису демонтажне, ако су заварене и постављене на зид са ексерима или саморезним вијцима.


Гаражни регали остају у пракси најбоља опција за складиштење алата, резервних дијелова и друге опреме. Међу главним предностима - капацитет, компактност и приступачност. У зависности од врсте и материјала за производњу, могу се слагатигломазни предмети, ситни дијелови, непотребни прибор, лименке, гуме. Они ће се уредно уклопити дуж зида, а полице испод плафона и удобно смјестити на себе све што чини гаражну просторију неуредном. На њиховим полицама уклоњени резервни делови, алати, потрошни материјали и друге ситнице изгледају естетски и уредно и увек ће бити при руци.


Рацк се може направити самостално, без трошења много новца, или купљен у специјализованим продавницама. Модерно тржиште вам омогућава да изаберете управо онај производ који вам одговара. Полице направљене властитим рукама неће дјеловати као купљене ако слиједе схеме и упуте, користе квалитетне материјале и примјењују мало труда, те ће трајати дуги низ година, чувајући вашу гаражу у реду и чистоћи.


именовање

Полице су намењене за складиштење и систематизацију алата, делова и других ствари, омогућавају рационално коришћење простора гараже и штеде што је више могуће простора. Разбацане ствари је много лакше наћи и увек ће бити на првом месту. Такође смањује ризик од пожара, јер се у гаражним просторијама обично складиште запаљиве супстанце, које, ако се неправилно складиште иу близини других супстанци, могу изазвати пожар.


За ред и чистоћу могуће је покупити одвојене регале за точкове и гуме, мале резервне дијелове, алате, бугарски. Изнад машине ће бити довољно добро да се поправисталак за кључеве и одвијаче - неопходан алат неће бити изгубљен и када радите на столу увијек ће вам бити при руци.

Посуде уредно постављене на полице и спремници никада неће ометати излазак и улазак аутомобила у гаражу.


производни материјали

У правилу, полице и полице су од дрвета, метала или пластике. За дрвену конструкцију користе се не само дрво, већ и ПВЦ и иверица, који су ојачани лимом за чврстоћу.

Дрвене полице се обично фиксирају металним причвршћивачима или ланцима.


Не заборавите да је дрво запаљив материјал и веома је лаган, тако да не може издржати велика оптерећења. Такође, дрво је веома осетљиво на влагу, упркос чињеници да температура не утиче на његову структуру. При високој влажности подвргава се труљењу, деформацији, прекривеној калупом. Дакле, ако одлучите да опремите своју гаражу дрвеним полицама, одмах помислите да ћете бити на њима и размислите о влажности просторије. Не стављајте полице и полице тамо где је влажна. Осим тога, ако направите дрвену полицу својим рукама, не заборавите да је намочите антисептицима, што ће додати снагу и трајност материјала, заштитити од инсеката, спријечити настанак плијесни, гљивица и других микроорганизама.


Метални производи су израђени од перфорираних углова, профилних цијеви, комбинујући их с дрвеним материјалима како би се олакшала конструкција. Најчешће постоје профили за полице, којиодликују се лакоћом и издржљивошћу.

Метални производи су отпорнији на хемикалије, могу издржати тешка оптерећења, а влажност и температура не утичу на његове параметре који не труну, не пале се. Ако се дизајн купује у специјализованим продавницама, онда прикупљање неће бити превише тешко.

Метални производи су мање подложни механичким оштећењима и могу издржати укупне димензије.Пластика је нестабилна до јаког мраза и врућине, али влага добро подноси. Такви дизајни су флексибилни и лагани, али не подносе велика оптерећења. Они су јефтини и намењени су само за лаке ствари.Модели и дизајни

При избору полица за гаражу, водите рачуна о површини просторије и простору резервисаном за њих. Дакле, неки дизајни могу бити превише гломазни за ваше опције у гаражи или обрнуто, премало простора. Пре него што изаберете модел одједном, помислите да ће лежати, јер различити типови система за складиштење обављају своју индивидуалну функцију и издржавају различито оптерећење.


Постоје следећи модели регала:

 • стационарни;
 • монтажне;
 • мобилни;
 • острва;
 • ротирајући;
 • модуларна;
 • зглобни.

Стационарни регали се разликују по стабилности због чињенице да се притисак тежине натоварених полица налази на поду. Конструкција је направљена од вертикалних греда и хоризонталних греда које су причвршћенеима чврсту везу која обезбеђује сигурност. То значи постављање на зид до сталног мјеста без могућности кретања. Они су удобни у раду, стабилни и издржљиви.

Метални сталци су најиздржљивији и издржљивији, тежак, дрвен, прикладан за лаке ствари и лако се прави. Инсталација таквог система за складиштење не захтева посебне алате и вештине.

Свака полица може издржати до 150 кг, у зависности од материјала за производњу.


Обичнији метални гаражни регали, који се могу купити и на било ком тржишту и без напора саставити сами. За разлику од стационарних, они су направљени од перфорираног металног профила, а полице се могу фиксирати на било којој висини, у зависности од потреба. Такви регали су удобнији и шири и омогућују вам да похраните и сет резервних точкова, као и велики терет. Они могу бити опремљени кутијама које могу даље складиштити потребне ствари.Покретне полице углавном израђене од металних конструкција. Опремљени су малим точковима који вам омогућују да слободно помичете алате у гаражи. Кутије са алатима ће бити лако преместити на машину и наставити са радом.

Премда је покретна конструкција покретна и олакшава рад са потребним објектима, њен носиви капацитет је много мањи него код других регала. Таква полица се продаје у растављеном облику и без много труда и вјештине се склапа у гаражи као дизајнер.Напуњено - не више од 100 кг.


Метални оточни регали су стабилан систем од неколико полица, који се могу мијењати по висини. Сличан дизајн је дизајниран за лакше предмете и јасно је избалансиран како би се спријечило могуће рушење полица и потонуо због гравитације. Постоје централни регали, којима се може приступити са свих страна, а углови су уграђени у углу, оптерећено оптерећење - не више од 50 кг.


Ротирајући сталак је намењен за складиштење и складиштење малих, вештачких производа, вијака, ексера, кукица, кључева и других ситница које се лако могу изгубити и тешко пронаћи у кутијама. Сваки детаљ ће имати на уму. Такви дизајни су удобни, не заузимају пуно простора (рационално ће бити инсталирани на машини) и ослободит ће простор за масивније детаље. Напуњено - не више од 50 кг.


Модуларни регали - мултифункционални производи који се састоје од одвојених блоковских елемената који се могу повезати, као конструктор, у погодан систем за складиштење. Можете да урадите тачно оно што вам је потребно, а ако вам је потребан додатни простор, можете да причврстите додатне секције и полице на постојећи сталак. Оптерећен - до 150 кг.


Спољашње полице се не могу називати полицама, али се такав згодан и свестран дизајн може користити у гаражама. Све ће се уклопити у непотребно, нешто што неће бити посебно кориснорад, ситни детаљи, лаки предмети. Зидни системи су практични и приступачни, па такве полице неће бити тешке са било каквим импровизованим материјалима и плафонима, ако су причвршћене на њих специјалним причвршћивачима испод плафона на нивоу који не утиче на кров аутомобила или на главу, и потпуно скривен од других људи очију све непотребне ствари. Оптерећење не би требало да буде велико, јер полице са шаркама могу држати много мање тежине од стационарних регала. Напуњено - не више од 100 кг.преглед готових

Модерно тржиште нуди мноштво удобних и мултифункционалних регала, како дрвених тако и металних. Разноврсне конструкције ће у потпуности испунити своју намјену и уклопити се у било коју гаражну просторију, ау Икеиним продаваоницама пронаћи ћете одличне варијанте челика и квалитетног дрвета, допуњене ормарићима, ладицама, причвршћивачима и кукицама ради лакшег руковања.Погодан и практичан за употребу у гаражном простору за гуме. Одличне копије се могу наћи у продавницама, али неки обртници сами прикупљају такав дизајн, појединачно набављајући металне потрепштине: кут или профил. Полице и алатне траке које можете купити или направити за себе ће бити невидљиви.домаће варијанте

Једноставан систем регала се може обавити независно ако не можете добити готов производ. Слободан приступПостоје многе шеме које ће вам олакшати рад. Ако имате мали столарски посао или имате апарат за заваривање, нећете бити у позицији да сами направите прилично добре полице које можете поносно ставити у гаражу. Главна ствар је да се одлучи који материјал боље користити. Као што је горе поменуто, обично су регали направљени од метала или дрвета.


Израда дрвених полица је много лакша, али не заборавите да је, поред чињенице да је дрво запаљив материјал, веома лаган и да не може издржати велика оптерећења. Ако је свеједно избор пао на њега, не заборавите да га намочити с антисептиком, тако да дрво не труне у времену. Такође није потребно инсталирати такве полице на веома влажном месту.

Металне конструкције су снажније и јаче, али морат ће се озбиљно укључити како би их направиле. Метални потрошни материјал по цијени знатно вишој од резане грађе. Међутим, дрво за рад захтева квалитет, трим, без чворова, а то није скупо само по себи.

Дакле, у сваком случају испада да ће трошкови потрошног материјала бити готово једнаки. Избор је само за вас.


Да бисте направили полицу са дрвета, прво морате да прикажете цртеже. Одредите тачно где ће стајати у гаражи. Његова дужина зависи директно од висине гараже и ширине полица од оних на које ћете их ставити. Нека дужина полица не прелази 90 цм, иначе ће се савити. Не нужно талентовануметник да илуструје цртеж, а шематски приказ будућег производа ће се уклопити.

Висококвалитетни регали захтијевају висококвалитетну природну даску. Одличан храст или бор. Могуће је користити и иверице, ПВЦ зидне панеле или иверицу. Боље је не узимати иверицу, неће дуго трајати, брзо ће се одрезати од најмање влаге и неће издржати велика оптерећења. Биће лепо ако влажност плоче не буде већа од 12%.

Пре употребе плоча, оне морају бити прекривене импрегнацијом.


Најнижа плоча - основа на којој ће се одржавати читава структура, треба да буде дебела, издржљива и широка. За јачину на њему можете закуцати попречне шипке. Затим су нам потребни зидови који ће бити причвршћени од базе. Ако желите да штедите на дрвету, замените плочу дебелом иверицом - ово је јефтина алтернатива. На бочним сандуцима су означене - постављене су полице. Висина је ваш избор. Полице су исечене из истог дрвета. Ако вам је потребна додатна снага, полице ће морати бити осигуране шипкама.

Инсталирајте задњи зид - избор је у потпуности за вас. Све овиси о вашем укусу и изгледу зида, на које ће се причврстити будуће полице.

Ако треба да сакријете зид, користите иверицу исте величине као и полице.


Када сви дијелови конструкције на рукама, подрезују и трљају, идите на склоп дизајна. Може се лијепити, причврстити чавлима или заврнутивијци Прво, на жељеном зиду, поставите доњу базу и поставите на њу задњу заслонку, ако је потребно. На коморама, где су раније биле остављене ознаке за полице, власници пластике или метала су фиксирани. Метал је понекад јачи. Ако нема власника, онда се полице могу заврнути на колибу. У подножју, причврстите бочне зидове, а затим до њих, држећи се изнутра, завијте вијчане полице.

Дно полице се може додатно ојачати металним угловима.

Ово је пример најједноставније дрвене полице. Може се уградити иу друге просторије, осим у гаражу. Дизајн ће изгледати складно и испунити ваш задатак било гдје.

За челични сталак, прво морате имати одговарајућу опрему, на пример, металну млин и апарат за заваривање. Не заборавите на сигурност на раду.

Избор потрошног материјала за металну конструкцију је много већи. Углови, профил, цеви ће пристајати.

Полице за лакшу градњу могу бити направљене од плоча, иверице, шперплоче и ојачати дрво уз помоћ лима.За металне полице, профил или угао се пресецају тако што се цртежи претходно скицирају. Бугарски одсекао припреме за регале, скакаче и полице. Резани и очишћени предмети се сакупљају. Створени су бочни оквири који се морају правилно монтирати, јер дизајн може бити непропорционалан и неуједначен. У ту сврху, рамови су равномјерно постављени на под,Проверите да ли су њихове дијагонале равномерне и затим заварите.

Затим се вертикалне греде ухвате за подигнути оквир. Важно је посматрати пропорције, проверити дијагонале. На вертикалним полицама, као и на дрвеној конструкцији, ставите ознаке за полицу. Можете одабрати било коју висину на висини.

Ако вам је потребан универзални сталак, ознаке се барем заробе, а затим премјестите полице с једног мјеста на друго.


Дизајн је обојен да би се спречила корозија. За ову прикладну боју или једноставан прајмер. Ако је потребно, будуће полице су обојене - дрво или иверица, али прије тога су антисептичне. Након сушења боје у полицама, избушите отворе, ставите на врх полице и завијте вијак, тако да је прошао кроз метал и ојачао у дрвету. За стабилност и јачање дизајна, може се поставити на зид.

Ово је још један примјер металног једноставног и универзалног сталка који ће у себи ставити било какве ствари. Ако постоји могућност, не ограничавајте се на једноставну опцију, направите посебан сталак за гуме и точкове - веома добар атрибут у гаражи.


Корисни савети

Полице - ово је сјајан начин да се гаража доведе на ред.

Стручњак вам даје неколико савјета који ће вам помоћи ако одлучите да уредите садржај гараже:

 • Немојте се бојати трошења и губљења времена! Све ово ће се исплатити много пута. Касније ћете схватити да добро организоване ствари никада неће ометати ваш рад и да ће вам увек бити на дохват руке.
 • Можешнаправите или купите посебну полицу за точкове и гуме, одвојено за складиштење конзервираних лименки, посебан сталак за баштенске потрепштине, склопиви панел на којем можете скупљати кључеве и одвијаче. Дајте вољу маште и маште!


 • Пре него што купите или направите своју полицу, нацртајте цртеже, измерите ширину и висину места где желите да инсталирате систем за складиштење, другим речима, проверите да ли је производ уграђен у гаражу и да има места за аутомобил.
 • Запамтите да је дрво јако толерантно на влагу, тако да није потребно инсталирати дрвене полице и полице гдје влажност прелази 12%.
 • Одмах помислите шта ће лежати на полицама. Запамтите да многи дизајни не могу издржати објекте великих димензија.
 • Конструкције израђене од дрвета, које су направљене самоуправе, треба да се унесу антисептички како би се избјегло труљење.
 • Конструкције од метала су обојене или на бази корозије.


Примери инспирације

 • Врло корисна и удобна полица за електричне алате сигурно ће бити на мјесту у вашој гаражи.
 • Универзални регали могу бити замена за неколико система за складиштење. Више страна, мобилне, специјалне куке за причвршћивање - практичне и практичне.
 • Универзални зид ће такође заменити неколико полица, помоћи ће вам да сакупите сву неопходну опрему на једном месту и ослободите много слободног простора. Ова опција је посебно добра за оне са малом гаражом. • Сталци за пољопривредне алатке - Ирреплацеабле ствар, ако се држи у гаражи грабуље, мотике, лопате и других предмета који неред простор.
 • Клизни ормари - практични, економични и практични.


о томе како направити полицу у гаражи са рукама, можете видети на видео снимку испод.