Полица за ципеле у предсобљу (60 фотографија): метални сталак и отворене полице са седиштима, уским и широким, од дрвета и кована

Ред и чистоћа ходника никада неће престати да буду релевантни за сваку поштену љубавницу. Најчешће је главна "главобоља" проблем удобног складиштења обуће. У већини случајева, најбоље рјешење за овај задатак је инсталирање у ходник посебне полице за такве ствари, али ако се одлучите, треба узети у обзир и његово достојанство и могуће недостатке.Предности и недостаци

Главна и неоспорна предност полице за ципеле је редослед који се појављује у ходнику куповином овог производа. Проблем расутих ципела и ципела на разним мјестима нестаје заједно са појавом посебно одређеног мјеста за говор. Уз конфузију готово потпуно нестаје питање честе контаминације подова и зидова, јер ђон и пета сада могу загадити само саму полицу.

Поред тога, паметно организовано место за складиштење обуће складно гради простор у ходнику. Постоји место за слободан пролаз и удобно скидање. Ово посебно важи за оне који често узимају госте или имају велику породицу.


За оне који уживају у дневној селекцији нове слике и садрже праву колекцију сезонских ципела, полица за складиштење је заиста незамјењив детаљ. Једноставно је немогуће направити добар избор ципела у хаосу у ходнику.

Главни недостатак ове врсте намјештаја може се назвати смањењем слободног простора у коридору. Што је шири пук, то више заузима места. Још једанВажан недостатак је смањена сигурност у соби. Неуспјешно постављени модел може постати препрека путањи и изазвати повреде (посебно код мале дјеце која се пуно крећу и често су непажљиви). Међутим, овдје је вриједно нагласити да када размишљате о локацији тоалета, ризик од озљеде је сведен на минимум.

Међу новим задацима који ће се појавити код љубавнице куповином полице за ципеле - одржавање чистоће и чистоће самог производа. Понекад прање такве полице није довољно удобно и захтева одређено преуређење у ходнику. На пример, метална отворена полица ће морати да се повремено потпуно помера од места до места где је потребно опрати под испод њега и понекад га ослободити од ципела да обришете његове саставне делове. Међутим, назвати га озбиљним недостатком тоалета може бити само велико претјеривање.

Како би се избјегли приговори који могу бити узроковани купљеним намјештајем, потребно је пажљиво приступити његовим изборима, детаљно проучавајући све могуће савремене тржишне приједлоге.

врсте

Једна од најпопуларнијих сорти регала за ципеле може се назвати отвореним моделом. Овај дизајн је идеалан за мале ходнике, који претпостављају да ће се складиштење одеће и обуће налазити на једном зиду ходника. Са малом висином, отворена полица за ципеле може имати прилично велики складишни простор, јер његове димензије варирају у зависности од модела. Тако, заузимајући место испод кука за одећу и полице за прибор, отворен сталак, с једне стране,обезбедиће складиштење свих ствари у једном делу ходника, а са друге - неће се срушити и заузети превише без тог скромног животног простора.Друга опција за постављање такве полице је да се инсталира директно у ормар. Треба напоменути да се таква одлука одвија под одређеним хигијенским стандардима: ако се полице не изводе као једна површина (као што је то често случај са металним производима), палету или заштитну фолију треба ставити испод полице. На тај начин се спречава да падне на доњу површину кабинета од прљавштине са ђона обуће.

За оне који посебно цијене једини стил ходника, успјешна опција ће бити куповина такве полице с вјешалицом у комплету. Важно је напоменути да заједно са сличним моделима, гдје је ослонац за ноге отворен, постоје и друге зграде са затвореном обућом.


Алтернативна опција за компактни модул за подизање је уска полица. Капацитет такве полице је дефинитивно мањи од претходне верзије, али је цена обично много нижа. Ова опција ће бити добро решење за младу, малу породицу, која, с једне стране, не захтева велики простор за складиштење једног - два пара сезонске ципеле, ас друге - ограничена у избору намештаја са малим буџетом.

За оне који изнајмљују стан или се често пресељавају, ова варијанта тоалетне собе ће бити легитимна аквизиција: ормар се лако демонтира и због свог лаког материјала (најчешће пластике) не испоручујепроблема приликом транспорта.


Још један погодан начин чувања ципела у малом ходнику је полица за висећи угао. Главне предности његовог дизајна је опипљива уштеда простора и могућност постављања производа, причвршћивање на зидове на било којој одабраној висини. Осим тога, такав шарки Схине има естетски изглед и многе могућности за извођење. У погледу сигурности, угао пуковније није мање добар, јер обично нема испупчених оштрих дијелова, те стога може бити и без сумње лоциран у стану гдје живе мала дјеца.

За оне који прије свега цијене савршен ред и не воле испуштати непотребне детаље о домаћинству, идеална опција за спремање ципела је закључани сталак. Овај тип санитарије се може налазити директно у слободном простору ходника, као иу уграђеном ормару. Несумњива предност овог типа намештаја је могућност потпуног сакривања ципела, затварања клизне полице лаким покретом.Међутим, треба узети у обзир да није пожељно да се ципеле и ципеле трајно држе у затвореним регалима, јер свака обућа повремено захтијева сушење и вентилацију.

Ако се функција уклања унутар полица није релевантна, њена предност се може дати отвореној полици. Модерна производња нуди много опција за имплементацију таквог модела, како у различитим материјалима, тако иу схеми боја. Овај тип полице за ципеле складно се уклапа у укупан дизајн ходника, брдок привлачи повећану пажњу. Поред тога, за разлику од затворене, отворена полица обезбеђује најбржи приступ у исто време свим ципелама, што је такође згодно, посебно за оне који цене време монтаже.

Максимална погодност избора правог пара ципела сигурно ће обезбедити округлу ротирајућу полицу (која се често поставља у продавницама). Овај тип намјештаја одговарат ће познаватељима стилских дизајнерских рјешења и власницима великог броја обуће. За велике породице, таква мала округла полица такође ће бити веома погодна: сваки члан породице може имати лични ниво за чување својих ципела, а потрага за правим паром неће трајати више од неколико секунди (што је посебно тачно када се, на пример, облачи више деце истовремено).


Са својим очигледним предностима, овај Обувнитси има неке недостатке, нарочито, прилично високе цене и волуметријске димензије. Таква полица не може бити постављена близу зидова или угао, тако да за мале дворане не стане.

Још једно занимљиво рјешење проблема држања ципела је полица са сједиштем изнад (тип "банкет"). Овакав дизајн ће бити најбоље решење за оне који не желе да претрпе ходник сувишним намештајем и вреднују удобност у процесу подизања. Полице са седиштима одликују се високом издржљивошћу и једноставним, али елегантним изгледом, као и различитим материјалима и могућностима за извођење. Овај тип ће бити добро решење за мали предсобље, али вреди напоменути да је капацитет банкета мањи одвећина горе наведених опција.

Најнеобичнија варијанта ципеле може се назвати полица са причвршћеним покровом од тканине. Овај тип намештаја је другачији у дизајну младих, издржљивом дизајну и различитим опцијама за облике и величине. Дизајнирана да заштити ципелу од прашине, може се извршити у неколико варијанти боја (углавном бела, сива, црна и беж). Таква пуковнија ће бити незамјењива аквизиција за оне који воле антилопске ципеле, које, више од других врста, имају тенденцију да се брзо покрију прашином.


Ако постоји простор за складиштење ципела које не складишти савршено чисте ствари (као што су бицикл, колица или колица за бебе), полица с поклопцем ће бити савршено рјешење за чување ципела од потенцијалне контаминације. Поклопац се може лако уклонити и опрати у машини за прање веша, а ако је потребно или жељом за променом, можете га једноставно напустити и користити такву ципелу као отворени сталак.

Упркос чињеници да се неке од ових полица за ципеле могу самостално градити, треба имати на уму да у својој огромној већини, купљени производи изгледају уредније и естетскије него што то чине властитим рукама.


Димензије

Уз широк избор типова и подврста стубова за ципеле, модерна производња нуди много опција за њихове главне параметре.

Опен Сваддле може да има следеће димензије:

 • 83.5? 45? 33 цм
 • 90? 58? 30 цм;
 • 80? 61.5 26.2 цм

Уски параметриполице ће бити приближно као што следи:

 • 96? 50? 31 цм
 • 50? 31? 14.5 цм;
 • 49.7? 30.7? 56 цм

Приближно израчунати димензије кутних полица помоћи ће следећим подацима:

 • 30? 30? 190 цм;
 • 47? 47? 97 цм
 • 49.7? 30.7? 56 цм

Полице за ципеле отвореног и затвореног типа имају следеће димензије:

 • 131? 60? 30 цм;
 • 158? 60? 22 цм;
 • 195? 60? 35 цм


Одабир округле ротирајуће полице може се водити сљедећим параметрима:

 • 160? 50 цм (пречник слоја), 5 секција;
 • 120? 50 цм, капацитет 24 пара;
 • 96.5? 30 цм, капацитет 18 пари.

Наслон седишта може имати следеће карактеристике:

  76? 31? 49 цм 74? 33.5? 43 цм;
 • 79? 33? 36 цм


Ево димензија које су типичне за ципелу са заштитним поклопцем:

  160? 58? 29 цм
 • 110? 70? 30 цм;
 • 600? 35? 65 цм


материали

Материјал за израду полица за ципеле такође се разликује по својој разноликости.

У производњи овог намештаја најчешће се користи:

 • дрво;
 • метал;
 • пластика.Поред тога, ови материјали се могу комбиновати један са другим на било који могући начин (нпр. Метал и стакло). Да не би имали проблема са правилном експлоатацијом одабраног материјала, треба пажљиво размотрити све његове предности и слабости.

дрвени

Већ деценијама лидери у продаји су производи од дрвета. Представљен је у два главнаврста: природна (има цену изнад просека) и МДФ, или иверица (чији је трошак знатно нижи). Његова популарност је због естетског изгледа, трајности и широког спектра боја и опција. Осим тога, веома дрвене полице за одлагање обуће савршено се уклапају у већину ентеријера домаћих станова, пошто се већина намештаја обично прави од овог "класичног" материјала.

Заједно са својим очигледним предностима, дрвени неговатељи имају неке недостатке. Међу њима - висока цијена производа, као и њихова прилично велика тежина. Осим тога, дајући предност дрвеним производима, потребно је обратити пажњу на његову импрегнацију: она треба да обезбеди максималну издржљивост на влагу. Иначе, пуковнија ће брзо изгубити свој изглед, јер дрво, због својих природних својстава, лако упија влагу.


О овој карактеристици дрвених производа такође је важно упамтити оне који, уз куповину готовог производа, размишљају о производњи тоалета из материјала додатка. У овом случају, потребно је самостално водити бригу о импрегнацији отпорној на влагу.

метал

Већа отпорност на воду и прљавштину у металним тендама. Често их бирају они који цијене практичност и практичност свакодневне употребе. Међутим, вредно је напоменути њихове спољне особине: металне полице за ципеле су често изведене стилски и оригинално (посебно елегантно у сваком ходнику ће изгледати фалсификовано).тип) Поред тога, метал никада не излази из моде и складно се комбинује са практично унутрашњости било ког правца.

Још један плус метала је да намјештај израђен од њега не само да се добро уклапа у мјесто које му је додијељено, већ и практично није привлачно за себе. То је због лакоће и елеганције дизајна, као и због схеме боја: по правилу, "ноге" и нивои су у црној боји.


Металне полице за пртљаг могу бити одличне као и дрвене (најскупље коване производе) и много приступачније (као што је модел Икеа).

пластика

Најприступачније полице се могу назвати пластичне (обично се израђују на бази полипропилена). Њихова једноставна појава надокнађена је не само ниском цијеном, већ и незаштићеном његом током операције. Пластична колица су отпорна на влагу, удобна су за прање, као и за растављање, сакупљање и транспорт.

Незахвална естетика пластичне ципеле најбоље се уклапа у омладинске интеријере, љубитеље истих класика или модерних, такву опцију је мало вјеројатно да ће се уклопити. Они који су склони да изаберу полицу направљену од овог материјала, треба да узму у обзир њену крхкост: при високом циљаном оптерећењу, пластика се лако може сломити или дати пукотину.


брендови

Немојте се изгубити у безбројним понудама различитих произвођача ће бити лако ако узмете у обзир распон заслужених брендова унапредповјерење домаћих купаца.

Следеће робне марке су:

 • "Алтернативе";
 • Фабрика намештаја "Мастер";
 • Схеффилтон;


7 фотографија

 • "Гранд Кволити";
 • Приманова;
 • Не;
 • Икеа.

Како изабрати?

Да би се избегао погрешан избор тоалета, треба имати на уму неколико важних тачака.

 • Потребно је разумети колико је слободног простора у ходнику за уградњу полице (то је посебно тачно када се добије у малој соби). Најбоље је мјерити параметре простора резервираног за полицу рулетом, а при одабиру тоалета обратити пажњу на његову дужину, ширину и висину.
 • Потребно је унапријед одредити материјал производа, узимајући у обзир истовремено његове предности, недостатке, као и увјете његе за вријеме рада.


Метода причвршћивања је такође важна, тако да је такође добро размислити о томе унапријед. На пример, заустављањем избора на елегантној полици на углу или мосту Обувнитси са вешалицом, мора се осигурати да висина улазног плафона дозвољава уградњу купљеног производа.

Обраћајући пажњу на естетику модела, не треба заборавити његову практичност: капацитет тоалета треба да одговара стварној потреби у њему, а конфигурација треба да буде оправдана и згодна. Придржавајући се свих ових услова, лако је покупити тачно полицу за ципеле, која ће испунити своју сврху и угодити оку дуги низ година.

су елегантниинтериорс

\ т

На овој фотографији је приказана отворена ОБУВНИТСКА, складно уписана у општу пројектну одлуку. Упркос чињеници да ова полица није опремљена меканом седиштем, њена затворена горња површина омогућава не само да ставите врећицу или одложите рукавице, већ је и погодно сјести за вријеме гомиле. Бијела боја полице савршено се комбинира с другим објектима у ходнику, а положај тоалета у куту не омета слободан пролаз.
)12 фотографија

Овдје се налази модул за заједничко складиштење обуће и одјеће. Скривен од очију странаца, уклоњен у подесивим нивоима, ова затворена полица за ципеле вам омогућава да постигнете савршен ред и прецизност у ходнику. Елегантна вјешалица органски употпуњује дизајн и рјешава проблем одабира мјеста за одлагање доњег рубља у Обунићи.

На следећој фотографији приказан је елегантан сталак за ципеле. Уграђујући се у ормар, он истовремено рјешава два проблема: потреба за ципелама је увијек при руци, а вријеме њеног претраживања је минимално. Ова опција је добра и за пространи ходник и за малу величину.

У овом видеу наћи ћете преглед полица за ципеле у ходнику.