Поликарбонат са саћама са сопственим рукама: 10 конструкционих врхова

Гаража од поликарбоната властитим рукама - ово је приступачна и ефикасна конструкција за вирасцхенииаТеплитси, у наше вријеме, може се наћи на готово сваком врту. То је због чињенице да уз помоћ стакленика можете добити ранију и висококвалитетну, велику жетву. Данас постоје многе компаније у производњи и продаји стакленика. Трошкови готових објеката варирају од 10 до 20 минималних прихода грађана, зависно од облика и величине стакленика, материјала који се користе у изградњи. Можете уштедети много ако сами направите стакленик. Како изградити стакленик без стручне помоћи - прочитајте испод.

Конструкције пластеника од поликарбоната сопственим рукама

Када се одлучи да се властитим рукама сагради стакленик или стакленик, потребно је одредити облик и величину стакленика. Дакле, величина дизајна зависи од циљева вртлара: да ли ћете узгајати поврће за сопствену употребу или за продају? У првом случају обрачун се врши узимајући у обзир број чланова породице. У другом - на основу ваших могућности (о којој се површини садница можете побринути).

Лако се прави, и стога најпопуларнији, домаћи пластеници - лучни.

Лукини стакленици захтевају минималну количину затварача. Монтажа приступачног и једноставног лучног оквира од ПВЦ цеви може се обавити за само неколико сати. Осим тога, овакви пластеници изгледају веома елегантно и раде удобно.

Ако желите ставити зимски простору стакленику, онда је добра опција зграда која се налази уз кућу.

Цртежи стакленика од поликарбоната

Уграђени стакленик је добар јер захтијева мање материјала за његову изградњу. Уређај испада поуздан и издржљив. Осим тога, због зида стамбене зграде на стакленику ће бити заштићен од пропуха и вјетрова. Грејање таквог стакленика ће захтијевати мање новца, а комуникација са зградом ће бити много лакша.

Ставити приложени стакленик може само на јужној страни куће. У овом случају, потребно је изабрати глухи зид од цигле, по могућности са слојем хидроизолације.

Двослојни правоугаони стакленик погодан је за оне који су се одлучили за узгој високих сорти у земљи. Структура има своје предности: зрак у њему загријава равномјерније. Најчешће такви стакленици чине капитал. У овом случају, потребно је водити рачуна о равномерној, трајној подлози, која ће смањити губитак топлоте у прилично великој просторији.

За правокутне стакленике са двоструким шаркама треба изабрати карбонат дебљине више од 0,4 цм, јер је оптерећење на крову таквих стакленика веће него у луковима.

Округли стакленици се обично користе за узгој поврћа и бобица на хидропоници. У таквим стакленицима није јако добра вентилација. Због тога ће током изградње бити потребно уредити прозоре и горње отворе за вентилацију.

Самоникли пластеници од поликарбоната: како одабрати материјал

Поликарбонат се данас производи стандардним дужинама од 6 и 12 м, ширина лимова је 210-150 цм, а на цијену листова утиче се печат поликарбоната и његова дебљина.Од тога који ће поликарбонат бити покривен, животни век стаклене баште зависи од квалитета усева.

За домаће стакленике направљене од поликарбоната, материјал мора бити правилно одабран

Избор поликарбоната одређен је:

 1. Облик стакленика. За засведене стакленике препоручује се поликарбонат дебљине 0,3-0,6 цм, за правокутне вегетаријанце, чији ће кровови осјетити велико оптерећење падавинама - 8-10 мм. Стакленици и летње баште требају бити покривени листовима дебљине 16 и више мм.
 2. Сезонски дизајн. За летње дизајне изабрати дебели поликарбонат није разумно: стакленик ће се носити са својом сврхом чак и са дебљином лима од 3-4 мм. Цјелогодишњи стакленик треба прекрити дебелим слојем (6-8 мм).
 3. Временске прилике карактеристичне за регију која расте. За сјеверне регије и подручја с високим падавинама, дебљина плоча од поликарбоната може варирати од 16 до 25 мм.

Да би се покрио стакленик, није потребно одабрати танке, лагане плоче од поликарбоната дебљине мање од 0,3 цм, јер такав премаз неће дуго трајати.

Како направити стакленик властитим рукама поликарбонатом

Могућности изградње оквира стаклене баште зависе од материјала који ће се користити за изградњу. У идеалном случају, за стакленик од поликарбоната, изаберите поцинковани профил.

Фиксирајте оквир који је потребан за дрвену траку. Ако је подлога израђена од бетона, онда је у фази излијевања потребно осигурати темељ за елементе за причвршћивање греде.

Даља монтажа оквира зависи од тогафазе рада. Да, метални профил можете причврстити на основу помоћу вијака. Вертикални и хоризонтални носачи рамова могу бити повезани преко попречних конектора или попречних резних вијака. Понекад се заваривање користи за повезивање.

Оквир стакленика од поликарбоната мора почети од крајева

Неопходно је почети скупљати оквир са крајева. У овом случају, потребно је на сваку страну поставити носаче за уградњу врата и отвора.

Да би оквир био једнак, хоризонтални и профили морају бити обликовани пре монтаже лука или вертикалног сталка. Оквир након монтаже мора бити обојен: штити материјал од корозије и продужава вијек трајања.

Производња стакленика од поликарбоната: како монтирати плоче

Поликарбонат на раму треба поставити тако да сунчеви зраци падају на страну са премазом против УВ зрачења. Инсталација листова се врши вертикално. Треба имати на уму да различити поликарбонат има другачији смер ћелије: локација лишћа би требала бити таква да би вода саћа могла лако да нестане.

Када користите стакленик од поликарбоната својим рукама, користите еластични елемент за заптивање

Приликом уградње независне уградње плоча од поликарбоната потребно је:

 1. Користите монтажне елементе са заптивном гумом. Затегните причвршћивање, иако није потребно.
 2. Потребно је повезати листове уз помоћ посебних профила у облику слова Х и ивицалистови - за затварање помоћу завршног профила или траке за бушење.
 3. Да би се материјал слободно загревао при ширењу, потребно је распоредити техничке рупе за 3 мм шире од пречника причвршћивања.
 4. Тек након завршетка грађевинских радова уклонити заштитни филм са плахти.
 5. За заптивање спојева треба користити само неутрални силиконски заптивач.

Након наношења премаза, поликарбонат треба посути земљом за неколико цм.

Препоруке: како правилно изградити стакленик са поликарбонатом властитим рукама

Изградња стакленика је боље започети у јесен како би се могла припремити парцела (очистити мјесто од корова и траве, припремити тло).

Стакленик треба да се гради на равноправна основа

.

Като, за правилно конструирање на стакленика, следва следните препораки:

 1. Изградити стакленик само под једнаким условима.
 2. Прије изградње нацртати цртеже будуће зграде са три пројекције (поглед са стране, краја, крова). Основа, у овом случају, је нацртана одвојено, као и супротне стране, ако постоје разлике.
 3. Искусни вртлари увек препоручују стављање стаклене баште на темељ: он ће подједнако ставити структуру и смањити губитак топлоте.
 4. Ако је стакленик поликарбоната годишњи, као темељ се могу користити дрвене греде, обрађенеантисептик За зимске стакленике треба изабрати базу од цигле, бетонске блокове.
 5. Структура, причвршћена за базу и земљу, биће поуздана. У исто време, није неопходно да се гомиле или прикључци забијају до краја: тло се временом може смирити и прикључак ослабити.

Поред тога, током рада морате увек контролисати изградњу нивоа зграде, равнало. За изградњу "на оку" строго је забрањено чак и лучним стакленицима: мјеста фиксирања хоризонталних ивица морају се мјерити с мјерном траком, и обрисати.

Поликарбонат са саћама сопственим рукама

Технологија производње стакленика од поликарбоната се не разликује много од склопа стакленика. Апсолутно исти лучни засвођени стакленик и засвођен стакленик. Можете направити лукове из ПВЦ цеви.

Својим рукама је лако направити стакленик са поликарбонатом

Производство на еднаа пластинка с металниат профил с својими руками има следните кораки:

 1. Основа јединице. Вртлари се саветују да направе темељ за све стакленике од поликарбоната. За темељ се приближава греда дебљине 100к100 мм.
 2. Монтажни профил на постољу.
 3. Монтажа вертикалних носача помоћу металних углова.
 4. Монтажа хоризонталних носача.
 5. Сакупите преклопни горњи оквир и поставите га на шарку.
 6. Проширите плоче од поликарбоната и причврстите их на профил помоћу вијака.

Након тога, стакленик се пуни припремљеном земљом. Расту у стакленику могу саднице, зеленило, ниско поврће, бобице и цвијеће.

Како направити стакленик саполикарбонат властитим рукама (видео)

Данас сваки јазавичар може купити готов стакленик (доступни пластеници од 9000 рубаља могу се купити у Казахстану), али може сачувати и направити зграду. Да би се обавили грађевински радови, потребно је одредити величину и облик стакленика, одабрати материјал за оквир и поликарбонат лисице. Градећи на горе наведеном стручном савету, лако можете сами изградити стакленик!