Расхладни елемент за поликарбонат: врсте, карактеристике, монтажа

Сви туристи су упознати са предностима јаких и квалитетних стакленика. Ово се односи на друге структуре од полимера. Али, да би се добио квалитетан резултат, само једна куповина поликарбонатних лимова неће бити довољна. Такође морате да водите рачуна о причвршћивачима. Једна од опција је термопар за поликарбонат.

Правилна употреба Тхермосхаке-а са свим препорукама ће вам омогућити да постигнете жељени резултат - ваша зграда ће бити чврста и поуздана. Тхермосхаве - то је прилика да се елиминише неколико проблема одједном, са губитком топлоте, цурењем или падањем у шупљину полимерне прашине или малих остатака.

Термопрекидач за поликарбонат

карактеристике поликарбоната

При раду са поликарбонатним методама које су заједничке обичним кровним материјалима нису прикладне. У овом случају треба узети у обзир неке од његових карактеристика.

ћелијски поликарбонат

 1. Показатељи поликарбоната значајно се разликују од карактеристика материјала природног порекла. То је због чињенице да су полимерне пластике резултат органске синтезе.
 2. Поликарбонат има високу чврстоћу, па је за рад са њим потребан висококвалитетни алат.

  Спецификације поликарбоната

 3. Када радите са полимером, будите изузетно опрезни. Висока снага не чини је нерањивом, јер остаје врло крхка.
 4. Оптимални опсег температуре за рад са овим материјалом варира у оквируод -45 до +120 степени. Свако кретање температуре изван опсега компликује рад са поликарбонатом. Под утицајем екстремних температура материјал ће се срушити.

  поликарбонат за причвршћивање

 5. Коефицијент топлотне експанзије поликарбоната премашује ознаку од 1,5 посто, што доводи до неких промјена у начину њеног причвршћивања. Када се круто причвршћивање листова на ниским температурама, они могу сломити, а на високим температурама - на љуљање.
 6. Изглед поликарбоната је веома атрактиван, тако да морате користити такве елементе за причвршћивање који неће утицати на његове естетске квалитете.
 7. Елементи за причвршћивање који се користе морају имати висок ниво антикорозивне заштите. То је због чињенице да ће бити изложени временским утицајима.

  Спојни елементи морају имати антикорозивну заштиту

Постоји велики број захтјева за рад, али захваљујући модерним технологијама, постоји одлично рјешење за "фиксирање" питања - кориштење ТхермоСхапе-а, кроз који проблем тачкастог фиксирања поликарбонатних лимова иде у позадину.

Термовка за поликарбонат (универзална)

Тхермосхоцк - шта је то?

Термосхаја звани специјални причврсни делови који се користе за тачкасто фиксирање поликарбонатних плоча. Ови елементи се користе за металне, дрвене и пластичне конструкције.

Уградња поликарбоната у метални оквир

Приликом развијања термо-једара, све карактеристике полимера су узете у обзирплатна, међу којима:

 • способност промене димензија под утицајем оштрих температурних флуктуација;
 • присуство ћелија у листовима (шупљинама);
 • склоност материјала за механичка оштећења и тако даље.

конструкција хладњака

Дизајн топлотне изолације се састоји од три главна дела.

Термобаза за фиксирање ћелијског поликарбоната

 1. Нога која може достићи 16 мм. У неким случајевима можете задовољити дуље опције.
 2. Специјални заптивач, који игра улогу средства за фиксирање полимера. Такође штити структуру и ћелије самог листа од продирања у унутрашњост влаге.
 3. Горњи граничник. У људима се зове "шешир". На листи задатака стуба је побољшање изгледа зграде (приликом изградње стакленика употреба стубова даје јој више естетски изглед), иако многи градитељи заборављају на овај важан детаљ. Осим тога, "шешири" штите зграду од влаге или крхотина. У овом случају, они играју улогу заштитног поклопца.

Завршетак Термопарови за поликарбонат

Зашто нам је потребан Тхермосхаке

Квалитативно причвршћивање поликарбоната на оквир од било ког материјала увек је праћено употребом подложака за топлотну изолацију. Ово је познато сваком продавцу у грађевинској радњи, па када купујете полимер препоручујемо да купите Тхермосхаке. Њихов број долази од броја коришћених листова, али је боље купити артикле са залихама.

Важно! Неки људи су убеђени да је куповина ТхермоСхаиеа само празна потрошња новца. То није случај, јер је немогуће изгубити се на таквим куповинама. Стандардна фабричка амбалажа садржи 50 артикала (њихова боја у паковању је иста).

Поликарбонат за фиксирање тачака

изолациона својства

Сваки јазавичар савршено зна о потреби да се придржава температурног режима у стакленику. Зими је то веома тешко урадити због различитих пукотина или избочина између плоча. С тим у вези, јаки мразеви могу оштетити култивисане биљке, што знатно компликује ситуацију. Уз правилно уграђену термоизолациону подлошку за причвршћивање плоча од поликарбоната, овај проблем се може ријешити. Штавише, ефекат ће бити много бољи од коришћења самопроизвода заптивача.

Монолитни поликарбонат - својства и примене

Да бисте сазнали све о примени и својствима монолитног поликарбоната, обавезно прочитајте овај чланак! Поред тога, препоручујемо вам да прочитате материјал о томе како да сами резате поликарбонат.

експлоатациони период

Ако користите конвенционалне причврсне вијке без термо-решетке (голи вијци), вјероватноћа уласка вањских текућина у шупљину поликарбонатних плоча значајно се повећава. Под појмом "вањске текућине" подразумијева се сок од дрвећа које расте преко стакленика или кишнице с прашином. Уклањање нагомилане прљавштине је изузетно тешко, јер је у ту сврху потребно извршити рушење конструкције, прање идување компримованим ваздухом. С тим у вези, мало њих се бави сличним чишћењем, тако да све те текућине остају у писмима заувијек. То доводи до погоршања својстава материјала и његовог постепеног уништавања.

Изграђена конструкција, ојачана уз помоћ термо-шејба, постаће много јача, што јаким вјетровима неће дати никакву шансу за њено уништење. Власник стаклене баште можда неће преживјети испадање појединих листова полимера из пројекта под утицајем јаких ураганских ветрова.

термо стаза

естетска страна

Иако многи не обраћају пажњу на овај предмет, изглед поликарбонатне структуре игра важну улогу, теплице су много угодније у прекрасном дизајну, за који постоје термоизолационе подлошке. Приликом избора делова у боји плоча од поликарбоната, укупна слика ће остати неометана, а сами елементи за причвршћивање су невидљиви.

тхермосаил

Заштита од корозије

Пластичне подлошке могу заштитити металне саморезне вијке од стварања корозивних наслага. То ће спасити изглед и структуру дуги низ година. Наравно, такве проблеме можете избјећи куповином квалитетнијих вијака. Али нико није имун на кривотворење, јер за веома пристојан новац можете купити производ ниског квалитета. Куповином саморезних вијака ситуација је слична. Боље је не трошити на скупе вијке, него купити термоизолационе подлошке - ово је најефикаснија опција.

Пластикаподлошке штите металне шрафове од корозије

варианцес оф васхерс

За производњу термосалија користе се различити материјали који се разликују по различитим параметрима (чврстоћа, транспарентност и трајност рада).

Постоје три главна материјала који се користе у производњи овог уређаја:

 • нерђајући челик (нерђајући);
 • поликарбонат;
 • полипропилен.

Вијек трајања произведених елемената за причвршћивање може се разликовати. То ће зависити од материјала који одаберете за производњу. На пример, производи од полипропилена неће трајати дуже од 4 године, поликарбонат - до 15 година.

челични хладњаци

Термоизолационе подлошке од нерђајућег челика се обично користе за рад у ветровитим местима. Користе се и ако је површина покривеног објекта сувише велика. Најчешће се челик поставља на профил од метала. Даје дизајну леп и органски изглед. Дебљина Тхермосхацкле-а достиже ознаку 0,8 мм, а пречник је 33 мм. Унутрашњи део подлошке, дизајниран за саморезни вијак, има пречник не већи од 6 мм.

Топлински судопер за причвршћивање поликарбонатног метала

Облик челичне подлошке сличан је малој плочи у чијој је дубини полиуретанска бртва. Ово је веома издржљив материјал, па самим тим и издржљив (таква бртва може да траје и више од 40 година).

Важно! Металне подлошке и њихова величина не гарантују поуздано фиксирање пластичних плоча. Важно је имати само сажети прегледовај фактор може утицати на поузданост пројекта. Пожељно је затегнути Тхермосхоцк сваких 20-30 цм

да би се повећала покривеност.

Алтернатива. Гумена колута "Спезиер" гума са металним прстеном

полипропиленске термосхете

Полипропиленски производи се производе у боји и на транспарентан начин. То вам омогућава да створите хармонију боја приликом изградње стаклене баште или било које друге структуре од поликарбонатних листова. Пречник причвршћивања од полипропилена је 35 мм, а висина 12 мм. Полипропиленске термоизолационе подлошке омогућавају употребу вијака чија дебљина не прелази 6 мм.

полипропиленски термопарови

Међу свим предностима полипропиленских подлошка, вреди нагласити њихову ниску цијену и лијеп изглед. Али прије купње потребно је упознати се с њиховим недостацима. На пример, употребљени материјал се "боји" ултраљубичастих зрака. Под утицајем ултраљубичастог светла полипропилен се постепено руши (за потпуно уништење ће проћи 3-5 година). То ће довести до чињенице да ће облога лима снажно вибрирати од вјетра, и као резултат тога, евентуално се срушити.

Пожељно је користити полипропиленске подлошке у подручјима заштићеним од директног сунчевог зрачења (унутар зграда или у засјењеним подручјима).

поликарбонатни термопарови

Поликарбонатни производи су практично инфериорни по својим карактеристикама од челичних топлотно-изолационих подлошка.

поликарбонатни топлотни судопери

Поликарбонатне термосхеле имају много предности.

 1. Естетизам. Поликарбонатни производи имају леп изглед, што омогућава да се допуни укупни дизајн конструкције.
 2. Оптимални дизајн перача. Због тога се испоставља да је спајање поликарбонатних плоча снажно, а њихова структура тако остаје нетакнута.
 3. Отпорност на јаке температурне флуктуације. Учинак јаке хладноће или топлоте неће дозволити материјалу да изгуби свој првобитни квалитет.
 4. Трајање операције. Захваљујући заштити од ултраљубичастих зрака, материјал је у стању да одржи своју структуру 15 година.

Термопрекидачи са УВ стабилизатором за ћелијске поликарбонатне структуре

Конструкција поликарбонатне подлошке укључује:

 • ногу (њена дужина треба да одговара дужини листа);
 • заптивање прстена;
 • специјални омот;
 • челични вијак, чији је врх прекривен слојем цинка.

Поклопац има улогу не само у декорацији елемента, већ иу заштити (не дозвољава влагу и капље унутар производа). Посебна нога штити писмо од онога што је било наборано. Када се затегне, лежи у металном или дрвеном оквиру, чиме се спречава вучење елемента за причвршћивање.

Причвршћивање поликарбоната уз помоћ термосатице

Упутства за инсталацију

Постављање треба извршити у складу са одређеним препорукама. Њихово кршење вас неће само уклонити из жељеногрезултат, али ће такође довести до оштећења крова.

Како избушити рупе за монтажу

Табела. Инсталација термосаил-а за скретање.

\ т \ т
Кораци, илустрације Кратак опис активности

Корак 1

Измерите ширину стопала термосатице. Пречник бушилице која се користи треба да буде нешто већи (око 1-2 мм).
\ т

корак 2

Избушите рупу на потребном месту. Препоручена удаљеност између подметача - 20-30 цм

корак 3

Уметните Тхермосвитцх у припремљену рупу. Њена нога би требала ићи на земљу.

корак 4

Завијте нормални завртањ. Примењени напор треба да буде мали тако да се лист не савија. Ако вучете вијак, можете га мало ослободити.
\ т

корак 5

Затворите завртањ на врху заштитног поклопца. То ће омогућити херметичко затварање рупа.

Савети за инсталацију

 1. Избушите рупе на пластичним плочама само под углом од 90 °. Ово је предуслов за употребу било које врсте термоизолационих подложака. У супротном, може доћи до неколико непријатних тренутака: оштећења материјала, скупљање поклопца мотора, повреда изолације и тако даље.

  Избушите рупе само под углом од 90 °

 2. Пожељно је користити бушилице са централном фиксацијом за дрво. Треба само оштре бушилицезато што неће проклизавати током бушења и неће оштетити лим.
 3. Да би монтажа била што ефикаснија, потребно је користити вијке са главом вијка у облику шестерокута. Ово ће учинити прикључак што је могуће практичнијим (у процесу рада битови одвијача не морају нужно искочити из њих).
 4. Приликом затезања, проверите да ли је заптивка чврсто притиснута уз лим. Не би требао да га стисне. У овом случају, заптивач ће обезбедити потребан ниво изолације.

  Ево како инсталирати поликарбонат - новац на ветар!

 5. Не отварајте рупе на рубовима крутости, јер то може оштетити кровни лим. Рупе морају бити израђене између ребара.
 6. У неким случајевима, дозвољен је корак између причвршћивача 50-70 цм (ако величина објекта то дозвољава).

  Постављање поликарбонатних плоча уз помоћ термосатице

Важно! Ако ојачате дугачке панеле (од 6 м), препоручљиво је избушити рупе овалног облика. У том случају, морају се проширити у правцу канала.

Видео приказује упутства за причвршћивање листова поликарбоната помоћу термосалице. Причвршћивање се врши на метални оквир.

Видео - Причвршћивање поликарбоната на метални профил уз помоћ термосатице