Полагање топле воде у дрвену кућу

Дрвена зграда, упркос архаичној природи идеје да се дрво користи као грађевински материјал, сада може постати прилично удобно и удобно становање у садашњим условима. Да би се овакав тип конструкције дао врло згодно, а појава нових технологија, изградња модуларних дрвених кућа, учиниле су дрвене куће успјешним и практичним рјешењем стамбеног питања. Друго питање је које средство комуникације може бити опремљено дрвеном кућном структуром. Ако се ради о дугорочном дому и намијењен је дугом и сталном боравку, онда се гријање стамбеног објекта налази на првом мјесту.

Прије свега, снага самог дизајна збуњује. Постоје дрвене конструкције, укључујући и плафоне, способне да се носе са инсталацијом додатне опреме за гријање. Судећи по успјешном практичном искуству, кориштење система за гријање воде у дрвеним кућама је стварна и не мање учинковита. Инсталација котла и радијатора грејања - већ је прошла фазу. Размислите о следећем ако је под са топлом водом погодан за уградњу у дрвену кућу као комплетан систем грејања.

Вредност топлих подова за дрвене стамбене зграде

Дрвене куће које су данас подигнуте у великој су мјери подређене каменим зградама главног града. Међутим, ако се камена грађевина, са бетонским темељима и армиранобетонским плочама може опремити било којом опремом и комуникацијама, са дрвеним зградама, ситуација не изгледа тако ружичасто. Читав проблем је у томеСа технолошке тачке гледишта, под топле воде носи значајно структурно оптерећење. Није свака просторија довољно сигурна, захваљујући којој се може успјешно инсталирати комплексна комуникација.

Системи за загревање воде раде на трошак циркулације расхладне течности кроз систем цевовода положених на под. Маса цијеле радне структуре подова топле воде достиже радно стање великих вриједности.

За референцу: маса бетонског подног гријања за једну просторију износи 5-6 тона. (Санкт Петербург, Украина).

Да ли је могуће издржати такву тежину дрвеног стропа сеоске куће. Могу ли заостаци дрвене куће са таквом тежином, да ли ће такви подови бити поуздани и издржљиви? Толико питања се суочава са вама, али постоје опције које могу брзо и ефикасно ријешити проблем. Системи подова топловодних подова - технике које су се савршено показале у практичној равни. Топли подови, захваљујући својим предностима, чине дрвене куће од обичних привремених зграда, висококвалитетних стамбених објеката.


За дрвену зграду, подно гријање игра веома важну улогу. Систем гријања "топловодног пода" у дрвеној кући открива се у свој својој слави. Предности ове опције грејања су више него очигледне:

 • топли подови најоптималније топли унутрашњи простор животног простора;
 • у одсуству конверзије, уз ово загревање, искључује се циркулација прашине у просторији;
 • дрвена кућа, прилично добро изолована и опремљена подовима од топле воде, поуздано заштићена од феномена као што су груби углови;
 • подно грејање држи унутар дрвене куће оптимални режим влажности;
 • са овим начином загревања, вероватноћа опекотина је потпуно искључена, за разлику од радијаторског система грејања;
 • економски показатељи. Подови са топлом водом, у поређењу са радијаторским грејањем, смањују потрошњу горива при припреми расхладног средства за 30%;
 • значајне уштеде у унутрашњем простору;
 • поузданост, сигурност и трајност система подног грејања на бази воде.

Обавезно прочитајте: систем грејања у дрвеној кући.

Говорећи о дрвеним кућама, једини недостатак таквог система гријања може се назвати гломазним самим дизајном, трајношћу и прецизношћу рада. Међутим, у складу са неопходним технологијама, упутствима и правилима, уградња топлих подова у дрвену кућу неће бити повезана са великим проблемима. Резултат самог рада биће ефикасно функционисање опреме за грејање и значајно побољшање животних услова.

За референцу: контура воде топлог пода, направљена од полиетиленских цеви, може се користити за рад са расхладним средством на бази антифриза. Ова опција грејања идеална је за сеоске и ладањске куће, намењене за ретке посете у хладном периоду. Цевовод, напуњен антифризом, није побеђен.

Начини полагања пода воде у дрвеној кући

Само реците следеће. Дрвена кућа, без обзира колико је јака, нема а приори недостатак камених зидова и плафона. Једини камени елементи дрвене конструкције могу бити темељ или под у подруму. Међутим, модерне технологије мале градње укључују минималну употребу конкретних радова у процесу изградње стамбене имовине.

Напомена: блок куће се прикупљају у року од 2-3 дана. Сви елементи конструкције, укључујући унутрашње преграде и прекриваче, пројектовани су за одређено оптерећење. Дозвољено је само слагање камених темеља с временом, чиме се дрвеној конструкцији осигурава потребна снага, поузданост и капитал.


Зато! Под у приватној кући је обично направљен преклопом, под шемом пода. За једнокатне зграде, дрвосјече, чврсти и масивни дрвени елементи конструкције стоје као подножје пода. У сличној ситуацији, под од врућег топле воде у оквирној кући се може поставити испод дрвеног пода или користити нове, врло успјешне и учинковите технике. За данас постоји велико практично искуство полагања подова по дрвеној основи. Постоје два типа слагања гријаних подова на дрвеној основи:

 • према модуларној шеми;
 • на жељезничкој основи.

У складу с тим, обје варијанте могу се примијенити приликом изградње штитних и блок кућа. Цеви за водуНаслагани у међупреплетном простору или на црној површини пода на основу кашњења. Модуларни и оградни распоред имају своје дизајнерске и технолошке разлике.

У првом случају, готови дрвени модули се користе за полагање водова за довод воде. У другој варијанти, цеви за грејање су монтиране у простору између дасака и шина. Главна карактеристика приликом инсталације прве и друге опције је да направите влажан под, у коме су инсталиране цеви за грејање. На површини монтажне конструкције постављени су метални измењивачи топлоте на које је већ постављена подна облога.

Напомена: када се користи керамичка плочица или линолеум, груба површина, заједно са цевима и металним плочама, додатно је покривена изолационим слојем од плочица за урањање. Таква мјера је због потребе да се осигура равномјерна расподјела цијеле површине пода, да се створе увјети за равномјерну размјену топлине између контура воде и завршног премаза.

Пре него што почнете са инсталирањем подног грејања, мораћете да предузмете неколико обавезних корака, укључујући пројектовање система за грејање и испитивање структурних елемената зграде. Ова опрезност се односи на технолошке карактеристике дрвених објеката. На пример:

 • дрвена зграда током прве године даје скупљање. Приближно 5%. Ово опажање се мора узети у обзир приликом опремања топлог пода приликом изградње дрвене куће;
 • дрво се понаша другачије у различитим климатским условима. Прекомерна сува или обрнуто, висока влажност постаје узрок пуцања дрвених конструкција, формирања трулежи и плијесни. Стога, такве зграде треба градити узимајући у обзир све замршености и нијансе које пружају заштиту дрвених конструкција од негативних атмосферских утицаја.

У погледу дизајна система грејања, грејног простора, степена топлотне изолације животног простора и, сходно томе, климатских услова региона треба узети у обзир. Занемаривање ових аспеката може довести до мукотрпног и напорног рада како би се добио неефикасан систем гријања, топли под, који би био од мале користи.

На напомену: топлотна ефикасност стамбене зграде је један од елемената за дефинисање система грејања. Компетентним радњама могуће је повећати ефикасност опреме за гријање за 15-20%. Загревање зидних панела, прозора и отвора врата је предуслов за квалитетно загревање куће.

У припремним радовима, којима претходи инсталација гријаних подова, укључује се процјена тла. Не свака зграда има потребне технолошке параметре, кроз које је могуће одмах почети опремати систем гријања. Плоче дрвене подлоге, застори морају лежати исправно, имати "здраву" структуру. Покварене локације или оштећени цели фрагменти морају бити замењени новим производима. Између лага је оптимална удаљеност од 60 цм. Постојеће између плоча су велике пукотине, више од 2 мм,уклањају се полагањем изолационог материјала.

За референцу: ако можете визуално утврдити да су се дрвени подови или конструкцијски елементи исцрпили, боље их је раставити и створити нову структуру - темељ.

Приликом разматрања основа, обратите пажњу на следеће факторе:

 • не "хода" ни под под вјетром;
 • леже лагано или на великој удаљености један од другог;
 • старе даске пре него што је инсталација најбоље третирана машином за блањање, уклањајући слој старе и оштећене корозијом дрвета;
 • целу површину подне облоге треба поравнати према нивоу. Могуће је имати неједнакости, најмање 2 мм.

Упутства за постављање подова за топлу воду у дрвеним зградама

Након припреме терена, главни задатак је да се направи потребна изолација пода у дрвеној кући. Правилно направљена изолација одржава топлоту и шаље је горе, чиме се загрева подна облога. Иначе ћете загријати приземље или загријати земљу у вашем врту.

Израђен је груби покривач или лажни под како би се на њега ставио слој топлотне изолације. Када су трупци причвршћени, листови шперплоче или иверице, обложени паром и топлотно изолационим филмом. Даље, читав унутрашњи простор између завеса је испуњен пјеном или минералном вуном. Типично, дебљина изолационог слоја не прелази 100 мм. На слици су јасно приказане опције за постављање воденог ступа на дрвену конструкцију.

је најпогоднији као изолација минералне вуне, чија густина 35-40 кг /м3. Можете користити пену или полистирен.

Употреба модуларног шеме сет, проводите много више времена, али под ће бити за ред величине оштрији и јаче. Ви бирате која схема да користе модуларни или шине. И у првом и другом случају се ради удобности, што очекујете, опремање система грејања или у другој соби.

Модуларни тип закључка може исправно закључити воде коло, након неопходан корак цеви и распоред кола. Поред тога, металне шипке су сигурно причвршћени пре полагања финално премазивање није потребно ставити додатни слој за изравнање. Модули су веома удобне са опремом у згради воде подова постављених змију. Таква шема полагања грејање цев одговара типу шине.

Важно! Имајте на уму да лимови слажу латералним жљебовима који постављене цеви са водом.

Становисе

Као иу свим случајевима, полагање подно гријање у овом случају је потпуна без слоја хидро и топлотне изолације. Подно грејање се може учинити помоћу пластичне, бакар и пластичну цев. Важно је да се зна где ће да иде. На првом спрату, можете добити бакарне цеви, али њихова цена је висока и на високој температури расхладне течности великом вероватноћом оштећења интегритета изолационог слоја.

РоцкЦеви су најчешћа појава, међутим, када се користи модуларни тип, такав потрошни материјал није погодан. Разлог томе је што метал-пластичне цеви имају велики радијус ротације. За цијев промјера 16 мм, радијус савијања је 80 мм. Најпогодније су полиетиленске цеви, које се могу флексибилно савити и ставити у складу са датим цртежом. Приликом уградње, слиједите корак полагања цијеви, не би требао бити већи од 20-30 цм, а ови параметри одговарају размаку између жљебова у модулима или између петљи водовода под шином.