Подршка за ткање ружа властитим рукама: материјали и дизајни

Мали простор у врту представља препреку стварању пејзажа ваших снова. Али ако не можете проширити своје идеје о пејзажу хоризонтално, покушајте их подићи изнад земље. Вертикални ослонац за руже ће постати естетски украс и уштедети простор, визуелно проширујући простор.

Овај прелепи цвет је способан да створи посебну атмосферу где год се појави. Он је симбол љубави и софистицираности. Носачи за слободне руже властитим рукама постају универзални украс сусједне територије.

Шта је подршка за

Одабрати материјал на основу специфичности локације и правилно поставити задатак за његово уређење. Коврчаве биљке се користе у неколико сврха:

Поправити фасаду зграде или вертикалне конструкције

Голи зид било које зграде изгледа много привлачније ако га учините живим бојама. Поред фасаде можете ставити или причврстити готов дизајн на којем ће се руже ољуштити. Постепено расте, покриваће празне просторе и служити као природни декор.

Пажљиво гледајући у своју башту, вероватно ћете на њој наћи неколико стубова, буради или других усамљених предмета. Да не изгледају тако тужно, пружите им подршку за коврчаве руже.

Креирање оквира прозора

Подвући обод прозора бојама, играјући се контрастима или усклађујући са дизајном. Узмите у обзир нијансу у којој су осликани оквир и сусједна фасада за биљкебили уочљиви на њиховој позадини.

Направите цветну оазу на градилишту

Ако је ово ваш сан - онда храбро! Лака конструкција, инсталирана на правом месту, биће компактна и лака за репозиционирање. Не заузима много простора, за разлику од посуда или посуда које се још увек могу случајно покварити.

Локација

Пре него што одлучите како да направите будући отпор, узмите у обзир неколико тренутака. Руже воле сунце или хлад. Материјал такође мора да издржи горуће зраке што је дуже могуће. Поред тога, редовно наводњавање и периодична оплодња. Многи од њих садрже хемикалије које могу оштетити површину.

Руже у стању цветања су доста тешке, укључујући и потребан је стабилан панел да издржи своју тежину. Танак штап или ступ не могу се носити с њим. Поред тога, боје треба да буду добре вентилације, сталан приступ свежем ваздуху и место за раст. Ово је посебно важно ако су дрвеће или грмље у близини. Руже имају тенденцију да за себе ухвате животни простор и потискују све већи број култура. Додајте их тако да се не протурјече једни другима.

материјали

Почевши од свог избора, запамтите снагу и квалитет. Уосталом, овај дизајн за ружу не би требало да вам служи ни једну сезону. И треба да изгледа пристојно са цвећем и без њих. Одрживост, лакоћа одржавања и ниска склоност атмосферским утицајима - то су главне карактеристике.

дрво

Најчешће се користидоступност и релативно лако руковање. Материјал је лаган, добро подноси зрак, прилично је издржљив и привлачан. Правити подршку за ткање ружа властитим рукама са дрвета је добар избор.

Алати на послу - пила, чекић, ексери, шмиргл. Такође, биће вам потребна посебна импрегнација влаге и водоотпорне боје, која третира дрво на крају.

Сам дизајн може бити неколико подврста:

ограда

Најлакши за производњу. У овом случају, потребно је узети плоче, висине од око 1,5 до 3 м, и попречне шипке, којима се ноктију нокти. Дужина дасака може варирати, повећавати или смањивати. Ово ће испасти ефекат "таласа", а цвеће ће изгледати складно. Они се глатко спуштају и пењу се наизменично.

пирамида

Овде треба да направите четири идентичне стране, повезане у једну заједничку тачку на врху. Дрвени штапићи исте дужине заједно су прикуцавани да формирају слово Л. Између њих, фиксирати неколико пречки, обично 3-4, које ће служити као потпорањ за цвеће. Комбинујући четири панела заједно, они се продубљују до тла како би се избјегло падање. Изнад горње плоче за причвршћивање нокта или наблдасхник.

Друга врста пирамиде јесу двије палете које су спојене заједно, а бочне плоче су међусобно спојене. Испод шипке се користи стабилност (дрво или пластика).

вертикални зид

Ова врста подршке се гради постављањем посуде за цвеће испод. Неопходно је да се панел слободно креће.Падају у кутију врсте ружа и са таквим земљиштем, које се у земљишту нису навикле. У ствари, преносива вертикална цветна гредица се појављује. Имајте на уму да запремина ладице треба да буде довољно велика да омогући слободан положај кореновог система.

Дрвене греде се режу на жељену величину и причвршћују се у облику квадрата или дијаманата. Ако желите да украсите угао, онда одвојите два панела под правим углом један према другом. Са стране, додајте траке у готов дизајн.


Зид цвијета може бити направљен без контејнера. Тада ће се подршка за ткане руже постепено држати.

Прорез за врата или прозоре

Друга варијација на тему троугла. Сада је то дводимензионални дизајн, са хоризонталним и вертикалним попречним шипкама у средини. Можете га објесити на зид или га причврстити.

метал

Најчешћа и практична опција је употреба металне мреже. Фиксира се иза фасаде, стуба или ограде. Ако имате фалсификовану ограду или лук, онда можете без мреже. Пошаљите раст цвијећа, правовремено подржавајући њихово кретање према горе и шири се.

Када купите решетку у ролама, исеците комад жељене величине. Може у потпуности покрити површину, или дјеломично украсити појединачна мјеста. Рулет, бушилица, чекић, одвијач и клијешта - довољно за вас. Прије тога нанесите на површину за обиљежавање, гдје ће точно причврстити учвршћење. Након бушења рупа и уметања вијака, причврстите решетку на њих.

Херпогодност је да практично није видљива у бојама. Остаје да узмете готов материјал и једноставно га поставите на погодно место. Набавите савршену подршку ружа за свој комад уз минималан напор!

Са заваривачем можете направити сложенију опцију, али и лепшу. Равне или нагнуте решетке, пирамидалне конструкције, закривљени лукови цвијећа и надстрешнице изнад веранде су главни правци за реализацију ваших планова.

Не заборавите на прелиминарну припрему металних цеви или трака пре него што се обраде и заваре. Меље, базу и боју. Препоручљиво је користити тамне боје тако да не падају у очи цвјетним биљкама.

Дакле, да је његов дизајн изгледао пристојно, јер када сезона цветања прође, она ће остати у непокривеном облику. Због тога његов изглед и боја морају бити у складу са локацијом. Такође неопходне мере за спречавање рђе и корозије. Метал ће дуго служити, али уз одговарајућу негу. А у тандему са ружама, изгледа оригинално и естетски!

пластика

Исти нацрти, од којих се може направити дрвени ослонац за слободне руже властитим рукама, могу се наносити на пластику. Али предност овог материјала је његова лакоћа, већа практичност и ниска цена приликом инсталације. Остаје само да се структура причврсти на зид или да се копа у земљу. А да будемо апсолутно сигурни, боље је бетонирати их у земљу користећи шљунак.

Уосталом, једини недостатак такве мреже је тајда може дићи у ваздух јак ветар, поплавити туш или случајно додирнути пролазнике. Стога се у наставку препоручује да се направе игле, које у тлу и фиксирају пластичну структуру. Или изаберите опцију да их већ имате.

Такође, за пластичне носаче није сувишно узети у обзир тежину коју им даје постројење. Материјали високе издржљивости су увијек бољи. И попречне решетке мреже треба да буду довољно широке и подржане.

Љепота се не догађа много. Замишљен план, тачна локација и напори ће бити исплаћени за стотине. На градилишту ћете добити зелену оазу са мирисним цвијећем. Нежно направљени стубови за руже уљепшавају пејзаж у не-цветној сезони.