Подно гријање на балкону и балкону властитим рукама: фото и видео упуте корак по корак

Имајући лођу у згради, вероватно свако жели да је загреје. То вам омогућава да направите још једну пуну собу, која може да постане место за самоћу, као и канцеларија, радионица, па чак и дечија игра. Изолација пода на ложи је вјероватно једна од најважнијих фаза претварања у удобну и удобну собу, која се може користити не само љети, већ и зими.

 • топлотна изолација
  1. Керамзит облога
  2. Пенофлек
  3. тканине од минералне вуне
  4. Полифоам
 • Како изоловати под на лођи?
  1. Коришћење решетке
  2. без решетке
 • припремни догађаји

  Прво што морате урадити прије оздрављења пода на ложи је да извршите ревизију његовог стања. Може се оштетити, што захтијева додатне радове ојачања. Такође је вредно обратити пажњу на материјал за производњу парапета на балкону. Дакле, ако је то метални оквир, обложен духом страна са танким материјалом, онда, да би се смањио губитак топлоте, боље га је ојачати са једне стране блокова од цигле или пене.

  Ако је ограда бетонска, онда је нема потребе да је ојача, само да би се провјерила присутност пукотина или пукотина које треба положити.

  Ако ваш балконски блок није остакљен, онда нема смисла изолирати под логгие, јер су губици неизбјежни. неизбежно Дакле, пре него што заузмете изолацију, побрините се да инсталирате оквире прозора. Ако је могуће, дајте гапредност пластичних прозора са двоструким стаклом са најмање две камере. Ово не само да смањује губитак топлоте, већ и смањује пролаз звука и буке унутар просторије извана.

  Зашто је препоручљиво уградити двоструко застакљене прозоре на лођу

  Одлично рјешење ће бити топли под на лођи. Тиме ће се спречити уградња радијатора, али ће се створити стварно удобни услови на рачун велике површине преноса топлоте. Најбоља опција у овом случају ће бити инфрацрвени топло дно, о правилима инсталације које ћете наћи у нашем чланку "Електрични инфрацрвени филмски под".

  И последња ствар која се мора урадити пре изолације лође је да се покрије први слој свих зидова и подних површина, на којима ће се налазити блок за топлотну изолацију.

  хидроизолација

  Уређај за хидроизолацију пода је важна фаза изолације, без које дизајн који штеди енергију неће моћи да обезбеди потпуну заштиту од топлотних губитака.

  Препоручени распоред слојева за изолацију пода

  Хидроизолација се може извести различитим методама. Размотримо најчешће од њих:

  Обложени хидроизолациони слој

  Овај метод се заснива на употреби течних композиција. Такви композити се сипају на под и равномерно распоређују помоћу ваљка или стијене. Прије извођења хидроизолације ове врсте, површина се суши за под и по цијелом периметру уз зидове подног лијепљеног полиетиленског платна до висине не мање25-30 цм

  Водоотпорна ребраста

  Ова опција се изводи уз помоћ битуменских китова, полимерног лака, "течне гуме" и других отопина које су намијењене за уградњу хидроизолационог слоја. Суптилност употребе ове методе је примена композиција које се изводе на обраним и уземљеним површинама.

  хидроизолација филма

  Ова метода је најчешћа, јер је цијена полиетилена неколико пута нижа од свих осталих опција за хидроизолацију. И сложеност инсталације у овом случају није оно што нећете рећи о дискутованим опцијама. Али постоји један значајан "али". Хидроизолација полиетилена није погодна за изолацију површина које ће касније бити причвршћене облогама и другим конструкцијским елементима блока за уштеду енергије. То је због чињенице да фиксирање потоњег захтева завртање причвршћивача кроз фолију, што смањује ефикасност редукције термалне јединице.

  хидроизолациони лепак

  Ово је ролни или листасти материјал који покрива сву изолацију површине подног преклапања на сусједним зидовима не мање од 15-20 цм висине. Таква варијанта хидроизолације подразумева наношење битуменске базе, након чега је могуће лепљење водонепропусне тканине.

  Све ове методе ће бити у могућности да савршено штите вашу будућу изолацију од продора влаге у њу, а самим тим је и вероватноћа развоја штетне микрофлоре (гљивица, плијесни) изузетно ниска.

  топлотна изолација

  Зависи од изолационог слојастепен заштите система за уштеду енергије од губитка топлоте. Постоји много опција за топлинску изолацију на балкону.

  Облога на бази експандиране глине

  Суштина методе је једноставна: под је хидроизолован, након чега се изводи мали фластер, ау њему се шири глина.

  Постоје три врсте експандиране глине:

  • велики-фракцијски;
  • дифракција медија;
  • смаллфрацтионал.

  Пенофлек

  Је пјенасти полиетилен са фолијом на једној страни. У већини случајева пена се користи као додатак главном изолатору и причвршћена је на врх хидроизолационог слоја. Захваљујући фолијској основи, могуће је смањити губитак топлоте и послати сву енергију унутар загријане просторије.

  тканине од минералне вуне

  Минвата је једна од најчешћих врста изолације која има ниску топлотну проводљивост, која је толико важна код изолације унутрашњих и спољних зидних плафона, као и подних површина. Минерална вуна - јака, еколошки сигурна, а њена уградња не узрокује проблеме.

  Постоје три врсте минералне вуне: фиберглас, шљака и базалт. По правилу се за подно грејање на лођи најчешће користи последња врста минералне вуне.

  Базалтна вата је једина опција која се може користити у дневним собама без ризика од алергијских реакција и других оштећења здравља. Стакло и шљака могу се користити искључиво за изолацију нестамбенихзграде и просторије.

  ВИДЕО: Подно грејање на балкону властитим рукама

  Полифоам

  Пени полистирен, као и минерална вуна, често се користи као грејач. Пена је доступна у облику рола или плоча и може имати различиту дебљину, у распону од 10 мм до 150 мм и више. Лако се монтира и поседује све потребне карактеристике, које су представљене материјалима за грејање.

  Како изоловати под на лођи?

  Тренутно постоје два главна начина за изолацију подне површине блока балкона.

  С употребом мреже

  Решетка - дрвена конструкција која служи као основа за грејање.

  Пре него што направите конструкцију од природног дрвета, обавезно га третирајте антисептиком. Тиме ће се елиминисати могућност акумулације влаге унутар дрвених елемената и, сходно томе, неће трунути и пропасти.

  Постоје две опције за инсталирање мреже:

  1. Причврстите директно на бетонску подлогу.
  2. Подизање дрвеног система на одређени ниво. Типично, решетка је постављена на ниво врата.

  Без обзира на врсту монтаже и уградње дрвене конструкције коју одаберете, систем подног гријања на лођи има сљедећи облик: прво, врши се уградња дрвених трупаца. Многи од њих, пре постављања кашњења, слажу фолију (пинофлек). Затим се врши фиксирање решетке, након чега је могуће наставити са монтажомгрејач За ове сврхе, у правилу, погодне су плоче од минералне вуне или пјенасти, екструдирани пјенасти полистирен.

  Сљедећи слој је парна брана, која ће спријечити продор влаге унутар термалне јединице из просторије. Остаје само шивати под са листовима од шперплоче, причвршћивањем за калдрму, и декодирати га одговарајућим поклопцем.

  без решетке

  "Сува" верзија изолације, која подразумијева сљедеће технолошке пријелазе:

  • полагање полиетиленске траке и њено причвршћивање по ободу пригушне траке и трака;
  • пуњење сувог топлотноизолационог материјала (експандирана глина);
  • изравнавање експандиране базе;
  • уградња тканине од гипсаних влакана, које се спајају помоћу "течних ноктију";
  • слагање декоративних премаза (ламинат, линолеум, паркет, дрвени ражањ итд.).

  Сада знате како да правилно изолујете под на балкону, што значи да без проблема и компликација можете градити енергетски штедљиве структуре и користити овај простор не само љети већ и зими.

  ВИДЕО: Топли подови на лођи. Изолација балкона и лођа. Стакло, ПВЦ прозори. Дизајн и обнова