Подна брава за врата, засун, држач и вијак

У овом тренутку, тржиште за врата има три главна типа ограничивача: заустављање пода, зидни носач за врата, као и држач који се причвршћује директно на крило врата. Треба одмах напоменути да заустављање врата уопште није пожељан детаљ, што се може чинити као неискусна бабица. Становници стана често отварају широка врата, било да се ради о улазним или унутрашњим вратима.

То може довести до непријатних посљедица. На пример, оштро отворено крило врата може оштетити мекани стаклени предмет, који се налази изван подручја видљивости отвора. Поред тога, унутрашња врата су често опремљена крхким декоративним елементима, који такође могу постати непогодни за нагло отварање крила врата. Шта рећи о ситуацији када се мало дете може сакрити иза врата. Такође, ручка врата може оштетити завршну обраду зидова.

Ограничења врата се користе за спречавање горе описаних непланираних ситуација са тужним последицама. Осим класификације мјеста уградње, стезаљке врата разликују се по принципу дјеловања. Да, постоје магнетни и механички граничници. Поред тога, власници крила врата могу бити непокретни или поново инсталирани. Различите опције за врата имају различите функционалности и карактеристике.

Магнетно заустављање крила врата је дио који је спреман за употребусамо треба да је поправиш на правом месту. Такви подни транспортери су трајно монтирани. Они су веома једноставни за инсталацију и употребу и, штавише, веома су ефикасни. Постоје и друге варијанте подних фиксатора, који се могу поново инсталирати с једног мјеста на друго.

Подни отвори за отварање врата

Блокирани део магнетних ограничења пода је магнет који је причвршћен на крпу врата. Најчешће се поставља у доњем делу врата поред крила врата. Други лимитер је фиксиран на потребном месту на подној облози. Такве браве су стационарни типови чепова.

Поред ове опције, у скорије време су се проширила и модернија регулисана или мобилна опрема. У овом случају, власници мобилних врата доступни су у широком распону и разликују се по својим карактеристикама дизајна и принципу рада.

Подна клина - прилично уобичајена опција за власника врата. Принцип оваквог уређаја је сличан раду ратцхет механизама. Клин се може ослонити на задати кут, док се креће дуж водича. Потребан угао се бира у зависности од потребе за причвршћивањем крила врата приликом отварања. У тренутку контакта између тканине и клина, врши се кочење и фиксирање врата. За инсталирање овог типа власника, потребно је фиксирати стационарни конус са педалом на поду. Дизајниран је за померање клина помоћу вођица и,поред тога, омогућава да се сигурно фиксира у одређеном положају.

Други тип мобилног подног ограђивања врата је ручица полуге. У процесу ломљења крила врата је експанзија кракова полуге под датим углом. Такав дизајн долази и са педалом, када се притисне, можете отпустити механизам за даље кретање.

То ће бити наглашено чињеницом да на поду граничници за отварање крила врата имају један значајан недостатак. Већина произвођача прави ову врсту прибора мале величине. Такви једва видљиви уређаји на поду могу изазвати повреду ногу или оштећење обуће. Лако их је игнорисати и држати се за њих стопалом који током љета може довести и до повреда прстију. Међутим, предности таквих производа су много више од недостатака.

Предности браве на подним вратима

Међу главним предностима избора ограничења пода крила врата може се приписати, прије свега, могућност брзе поновне инсталације на ново мјесто, одсуство потребе за држањем врата рукама. Осим тога, употреба таквих уређаја омогућава одржавање привлачног изгледа простора у непосредној близини јединице врата.

Иначе, треба напоменути да избочени дијелови власника подова могу имати декоративни дизајн. Напримјер, направљене су у облику малих статуета, симпатичких геометријских елемената и других естетских варијанти.

Избор граничникапогодан дизајн

За компетентан избор граничника који отвара крило врата, потребно је унапријед одредити, у коју сврху ће се користити и која је његова функционална намјена. Помоћу ових уређаја можете ријешити неколико задатака. Задржавање пода се најчешће користи ако је потребно да се крило врата фиксира у одређеном положају. У исто вријеме, власник врата вам омогућава да створите потребан простор за пролаз у прорезу.

На пример, могуће је држати врата на такав начин да се у просторију постави димензионални објекат. Затим једноставним притиском на папучицу можете отворити крило врата и не водити рачуна да се његови елементи или затварач оштети елементима унутрашњости. Поред тога, у ситуацијама када је неопходно спречити повреду деце или одраслих од изненадног лупања крила врата, постоје и одговарајући системи за фиксирање подова.

производни материјали

Заштитна врата за отварање крила врата су од меког поливинилхлорида или челика. Међутим, они могу бити опремљени еластичним деловима, а понекад се производе и без њих. При избору носиоца из одређеног материјала, потребно је обратити пажњу на неке нијансе. Прво, треба узети у обзир стил изведбе таквог прибора. Најбоља опција је купити ограничења заједно са вратима. Сличне варијанте врата су нешто скупље од стандардних, али у исто вријеме ова опција помаже да се отклоне бројни проблеми. Овим приступом биће могуће избећи врсту неусклађеностилимитер према димензијама јединице врата, као и конфузија са избором боја.
Поред тога, неопходно је узети у обзир и она оптерећења која ће носилац осетити током рада врата.

На пример, чеп који се користи у дечијој соби може бити лакши и наизглед привлачнији. У ту сврху користе се меки пластични затварачи, направљени у облику дечије играчке. Али при избору држача у дневном боравку потребно је дати предност ригиднијим, трајнијим и поузданим производима. Оптимална опција ће бити лимитер направљен од метала, који може стајати дуго времена редовног отварања крпе за врата.

На крају, али не и најмање важно, треба обратити пажњу на доступност слободног простора за власника врата. У малом простору препоручљиво је дати предност малим месинганим или челичним производима. Такође, размотрите тежину крила врата. Овдје је потребно посебно нагласити да се за блокове врата од интегралних маса дрва препоручује кориштење потпуно челичних производа. У екстремном случају, такви уређаји би требали имати метални ковчег. Али у купатилу можете инсталирати магнетну браву у пластичној кутији.

инсталација

Уградња подних граничника за врата врши се у неколико фаза. Прво морате припремити алате који су потребни током процеса инсталације. Приликом инсталирања требат ће вам бушилица, оловка, одвијач и бушилица или чекић. Када купујете кваку за крпу за врата, треба да будете сигурниприсуство типлова и специјалних вијака.

Затим треба да дефинишете место за фиксирање заустављања. Ово је један од најодговорнијих тренутака у процесу монтаже врата. Да бисте правилно изабрали место заустављања, отворите крпу врата и зауставите је на растојању не мање од 50 мм од зида. Истовремено, потребно је обратити пажњу да је изабрана удаљеност мања од дужине ручке врата.

Случајно ће се рећи да приликом одређивања удаљености до зида треба узети у обзир намјену просторије у којој је постављен држач пода. Ако се ради о просторији типа пролаза, препоручује се да се чеп постави што ближе прегради. У следећој фази, уз помоћ оловке, потребно је ставити натпис на под и попунити рупе за причвршћивање тврдог дијела граничника.

Овдје је важно узети у обзир да у ламинатним подним облогама треба направити два отвора. Један од њих је дизајниран за типле, а други за иглу. У дрвеним подовима, да би се направиле рупе, неће представљати никакве посебне тешкоће, али са бетонским или керамичким плочицама, то ће морати бити кукичане. Након што су рупе спремне, у једном од њих потребно је возити колац и ставити га на чврсти дио. Игла је уметнута у другу рупу. Након тога, нагласак се фиксира помоћу специјалног завртња.

У закључку, треба напоменути да ће мједени вијак бити привлачнији ако је прекривен лаком. Поред тога, такве мере ће помоћи да се одржи естетски изгледвласника за врата дуго времена.