Подесиви сто (26 фотографија): са подешавањем висине на металној нози, како бирати столове са аутоматском променом ноге

Тешко је замислити наш живот без стола. Заиста, вечерамо, радимо или учимо, све је то уско повезано са овим унутрашњим објектом. Свесни дужине боравка за столом, не може се сложити да би му требало бити удобно. Таква погодност се постиже, пре свега, усклађивањем параметара намештаја са карактеристикама људског тела. То се постиже помоћу подесивог стола.


Карактеристике и варијанте механизама

Извана, трансформатор има подесиви отисак и различит је по облику, дизајну и бојама радне површине. Пултови могу бити подесиви и конфигурисани под одређеним углом. Такве варијанте имају различите механизме регулације:

  1. Механички механизам је најпоузданији у смислу његове једноставности. Ова група укључује:
    • вијчани механизам се односи на подешавање окретањем ножица стола;
    • степенасто мијењање висине - пребацивање радне плоче у унапријед припремљене жљебове на различитим нивоима или подешавање висине ножица уметањем посебних чепова у рупе унутрашње и вањске куле стола.
  2. Електрични механизам - најпогоднија, најлакша и најбржа опција. Стога, ако током дана морате да радите и седите или стојите или често подешавате висину за различите чланове породице, сто са аутоматском регулацијом је најбољи избор.У моделима дјечијег намјештаја радни столови могу бити непокретни или имају могућносттунинг

Подешавање радних плоча може бити и механичко или електрично. Механички подразумева кретање радне плоче куле, због чега се постиже жељени угао нагиба.

Предности и недостаци

Можда сумњате у потребу куповине таквог намјештаја. Да бисте их потврдили или оповргнули, морате утврдити да ли су користи које ће донети ову куповину вашем животу релевантне за вас.

  • Способност одржавања здравља кичме. Такав намјештај прилагођен је висини и ергономији особе, што му омогућава да се не спушта док ради за столом и одлична је превенција разних болести краљежнице.
  • Могућност штедње. Када купујете дечији подесиви сто, не само да водите рачуна о његовом здрављу, већ и избегавате значајне трошкове за мењање намештаја у вези са растом бебе. Тржиште нуди многе моделе који "расту" заједно са дјететом. Многи од њих су дизајнирани за веома дуг период рада - од млађег школског узраста па до пуштања.


  • Рјешавање проблема неједнаког пола. Више не морате да стављате папир и картон испод ногу стола тако да не лепрша. Да бисте то урадили, подесите сваку ногу на жељени ниво.
  • Изговор да не бринете о замени столица. Када замените старе столице новим, нећете морати да бринете о избору жељене висине. Након свега, ако је потребно, можете подесити висину табеле на жељену величину.

Једини недостатак високог квалитетаСтол трансформатора је да се може једноставно досађивати или постати неважан због жеље да се промени стил ентеријера.


За кога је то потребно?

Држање је исправно, када су стопала на поду, а између телади и поткољенице је формиран прави кут. Стол би требао бити толико удаљен од очију да је једнак удаљености од врхова прстију до лакта. Све ово се може постићи употребом подесиве табеле.

Такав намјештај је једноставно неопходан за ученике. Дете често мора да седи за столом у школи и код куће, радећи часове. Дјететово тијело је у овом тренутку у фази раста и постајања. И болести мишићно-скелетног система се лакше спречавају него лече.

Стога ће подешавање висине стола спречити различита оштећења кичме, а додатна могућност подешавања угла стола ће спасити врат од преоптерећења и штипања. На крају крајева, таква особина неће се наслонити преко стола, већ ће вам држати главу усправно.


Канцеларијски радници или људи чије активности укључују дугорочни рад на рачунару, као што су програмери, такође требају такав намештај. Наравно, можете пробати и купити сто који идеално и без прилагођавања одговара вашем расту. У том случају, добро је ако сте стандардни раст, али ми смо сви различити у смислу тела, а модел тражене висине се једноставно не може пронаћи.

Поред тога, нећете морати много бринути о висини столице, као што ћете иматимогућност подешавања стола. Поред тога, ако је неколико чланова породице ангажовано на истом столу, могућност прилагођавања ће вам омогућити да изаберете оптималну висину за сваког члана породице.

Ако је под јасно означен у соби, сто са променљивом висином је само спасење. Али на таквом столу треба бити у стању да регулише сваку ногу одвојено.

Како изабрати?

При избору стола, наравно, боље је дати предност природним материјалима. Разматра се врло чврст и издржљив метал. Приликом израде стубова често га користе произвођачи.

Стаклене плоче изгледају врло елегантно и племенито, али су врло осјетљиве на оштећења, а огреботине су готово неизбјежне. Стога, купујући такав намјештај у кухињи, пажљиво одмјерите све предности и мане. Поједине салвете за посуђе и апарате помоћи ће да се ситуација сачува, како би се избегао контакт са стакленом површином.


Што се тиче боја, наравно, оне би требале бити у складу са укупном бојом просторије.

Када купујете намештај за дете, није неопходно да дајете предност светлим узорцима, јер то значајно одвраћа децу од менталног процеса. За децу, савршен сто је дрво - природно, еколошко и ништа не омета учење.

Пластика треба да буде пажљивија, јер материјали лошег квалитета могу испарити штетне материје у животну средину.

Приликом избора регулатора размислите о томе колико често морате да их користите. Ако јестесамо требате подесити одређену висину кухињског стола, затим можете одабрати механички механизам. Ако више волите да радите док седите, стојећи, онда је најбоља опција - електрични контролни систем.


модели

Дечији сто са подесивим висинама на металним ногама "Трапез" има корак по корак систем подешавања. Стол у облику трапеза омогућава да направите сличне табеле, оптимално користећи простор. Ова опција је релевантна за вртиће, библиотеке и креативне куће.


Модел УНО А - стол са електричним системом управљања. Стол има једну подршку, тако да изгледа веома компактно. Идеалан за комплетан радни простор са неколико столова. Промена висине је у опсегу од 88 до 118 цм, тако да се може користити и за седење и за стајање. Ако желите да подигнете горњу површину, није потребно да је ослободите, јер је такав сто способан да подигне тежину до 100 кг.Ова опција има две фиксне висине. Можете га користити као столић за кафу или бирати између двије жељене висине. Стол у овом моделу је направљен од врућег стакла. Међутим, тржиште нуди различите варијанте столних рачунала у сличним моделима, како по облику тако и по материјалу производње.

Опциони модел са механизмом за подешавање висине. Међутим, то не значи ротацију торњева, већ саму радну површину. Модел изгледа веома компактно. Погодан за такву опцију, а не за јавне установе,на пример, за брзу ужину у кафићу.


За столове регулисане по висини, погледајте следећи видео.