Плочице Грациа Церамица - главне карактеристике (29 слика): зидни керамички материјали у ентеријеру, прегледи плочица

Италијанска плочица Грациа Церамица данас је далеко од последње на руском тржишту. Домаћи купци цене ненадмашне квалитете овог материјала и користе га практично свуда.

Историја бренда

Трговачки бренд Грациа Церамица је део великог руског холдинга УниТиле. Бренд се појавио на тржишту недавно: основан је 2013. године. Најбољи италијански мајстори радили су на његовом дизајну. Укуси руског потрошача се донекле разликују од европских купаца, а уметници су их успели да разумеју. Зато су производи Грациа Церамица убрзо постали препознатљиви и тражени.

Посебност овог предузећа је да је то заједнички међународни пројекат. Сви производи се производе у Русији и од руских сировина.

За производњу керамичких плочица, Грациа Церамица користи и домаћу глину. Довезена је из Володимирове каријере у региону Ростова. Јединствена је по својим својствима: састоји се од великог броја минерала, што резултира производима који могу поуздано конкурирати познатим европским брендовима. Боје које се користе у производњи плочица ове марке испоручују се из Шпаније, а пљусак који се додаје сировини за плочице долази из Турске.


предности

На позитивне особине плочица Грациа Церамица су сљедећи индикатори:

  • отпорност на влагу;
  • отпорност на абразију;
  • сигурност од пожара;
  • посебна снага;
  • пријатељство према околини;
  • занимљив дизајн;
  • велики избор модела.


сорте

Сви производи марке могу се поделити у три групе:

  • Цаса Елеганте је софистицирана класика. То је врста носталгије за луксузним палатама са изузетним декором, огромним лустерима, намештајем од масивног дрвета, тешким баршунастим завесама. Овде доминирају мирне аристократске нијансе плочица, суздржани отисци. Ова група укључује, на пример, колекције Палладиан или Санторини.
  • Цаса Модерне. Ова колекција колекција је погодна за оне који воле динамичан стил живота, као што су свијетле боје, храбар дизајн, компликоване линије. Модели су представљени у омладинском дизајну, који је инспирисан ритмовима великог града и дизајниран за иновативну природу, који се не боји да разбије успостављена правила и предлоге.
  • Ецо Цаса. Име се преводи као "удобан дом". Ову групу бирају они који су уморни од урбане прашине и траже тишину и смиреност, која се жели повезати са природом, која је, по мом мишљењу, хладна шума и весело цвркут птица. Овде су присутни украси за вегетацију, у којима доминирају све врсте имитације природног материјала, које се могу наћи у многим колекцијама. Основна схема боја је топла, удобна, са превладавањем свих нијанси браон боје. Вриједи обратити пажњу, на примјер, на плочицу из линије Гарден Росе с украсним мозаичким панелом.Концепт дизајна

У производњи ове марке чудно се испреплићуИталијански темперамент и руска суздржаност, антика и модерност, класика и авангарда: дизајн сваког модела је јединствен, има свој карактер и историју. Материјали за завршну обраду означени брендом Грациа Церамица погодни су за сваки, чак и нај фантастичнији дизајн. Желите океански повјетарац - изаберите благи Каспијски или Ерантис.

Ту је све: лагана измаглица облака и романтика морског повјетарца, хладно плава и златна раскош, презриво поткровље и свијетли модерни.


Вентилатор паркета треба да обрати пажњу на колекцију керамичке глазуре Аланиа, прекривене глазуром. Текстура, која у потпуности понавља површину природног дрвета, представљена је у хладним и топлим бојама неколико нијанси.

Готово све збирке садрже теме флоре и фауне. Ако се дуго дивите малој сивој птици из колекције Аллегро, може вам се чинити да сте већ чули дивну славу. Комбинација хладног љубичастог и меког беж тонова изгледа веома елегантно.


Грациа Церамица дизајн плочица вам омогућава да уживате у лепоти Италије без напуштања дома. Овдје можете видјети њежне цвјетове бијеле камелије Аркадиа, свијетлу и краљевску фуксију из Акуарелле, елегантну пламтећу ружу Блаженства, као и многе фантазијске биљке, гледајући на који човјек жели сањати о лијепом.

Неки модели реално имитирају природне материјале: гранит, мрамор, фосиле, дрвену кору и друге елементе дивљих животиња. На пример, у колекцији Гарден Росе постоје узорци са рељефном површином која симулира дрво и светлои тамне нијансе се успешно комбинују једна са другом.
Они који више воле дискретнији дизајн плочица у ентеријеру сигурно ће ценити црно-белу колекцију Схадес. Тамни графит, сиви цемент, подеране ивице, неуједначени уздужни тракови - сви атрибути за стил поткровља или минимализам.


Друго, напротив, не смијемо заборавити да технолошки напредак корача дуж планете са корацима од седам корака, а његови резултати утичу на природу унутрашњости. Скоро свака збирка садржи узорке са сложеним структурним површинама. Неки модели опонашају технику пећи, ручно рађених пераја, цртања на платну - дизајнерске опције импресионирају машту.

Љубитељи луксуза ће цијенити колекцију античких јунака у опћој позадини мрамора: шармантне керубине, Самсон са славним лавом и рушевине некада величанственог Колосеума. Колекција Гланце одушевит ће ваш елегантни сјај и мирне свијетле боје које прекрасно сјаје у електричном свјетлу.


тиле параметерс

Компанија производи неколико врста плочица. Зидне плочице су доступне у сљедећим форматима (величине у милиметрима): 250 * 750, 200 * 200, 300 * 500, 100 * 300, 250 * 650, 250 * 600. Величина керамичких гранита овиси о његовој намјени. За зидне облоге димензије ће одговарати: 300 * 600 и 150 * 600. Плочица на поду може имати сљедеће параметре: 600 * 600, 450 * 450.


тајна популарности

Успех бренда Грациа Церамица је у великој мери последица чињенице да је дизајн заснованмешање различитих стилских решења у једном ентеријеру. Шупље и глатке линије, сложене структурне површине, неочекивани ефекти, комбинација природних и вештачких текстура, мешање кардинално супротних боја, комбинација модела из различитих колекција - све то осигурава константан интерес за производ.

Свака колекција има плочицу од керамичког гранита. Површина овог материјала је толико удобна да жели да се осјећа боса, уживајући у максималном комфору. Не клизи и не упија влагу, што вам омогућава да је користите у условима високе влажности - у купатилу, у базену, у сауни. Истовремено се препоручује модел керамичког гранита за сваки тип зидне плочице.

Разноликост плочица за декор ове марке не познаје границе. Овде можете пронаћи и сочне дубоке нијансе, и мирне умирујуће полутонове. Поред тога, различити формати вам омогућују да изаберете опцију и за палату и за стан стан.

Ако обичан потрошач изабере плочицу, ослањајући се искључиво на изглед, онда мајстори - обрађивачи обраћају пажњу на облик саме плочице, колико је близу до ивице. Од тога ће зависити, колико ће бити тешко да се то подједнако постави. Рецензије о квалитету Грациа Церамица производа су изузетно позитивне. Њихов квалитет је без сумње.нове ставке

У 2016. години, корпорација Унитиле је учествовала на годишњој изложби Батимат, која окупља грађевинске професионалце из Русије, али и из других земаља. АтИзложба је представљена око 60 различитих колекција, уједињених јединственим концептом ултрамодерне. Доминација у овој разноликости припадала је ВиртуМастерији, која је могла да изненади и најбезбедније скептике.

Критичари који су писали рецензије о догађају, примијетили су фундаментално нови приступ дизајну, као и висок ниво перформанси. Овде је све било замотано: спржено дрво и графитни асфалт, нејасан бетон и тајанствени сјај злата. Међу неким дизајном постоје истински ремек-дјела, која с пуним правом могу бити у складу са уметничким делима. Неки од елемената су аутори написали ручно.

Упркос младости, бренд Грациа Церамица је повратио своју нишу на тржишту и стално побољшава своје производе, непрестано задовољавајући своје фанове новитетима.

Преглед неких збирки Грациа Церамица види испод.