Плочица за камине и пећи

За камин у декорацији куће један је од главних елемената унутрашњости, али пећ није дала такву пажњу. И то није истина, јер може постати право ремек-дело уметности. Али да би то урадили, потребно је да покупите одговарајућу облогу. керамичкакаминска плочаће бити одлично решење. Одликује се ватроотпорношћу, одличним декоративним и висококвалитетним. Али овдје је потребно изабрати га пажљиво и без журбе, узимајући у обзир све карактеристике и карактеристике материјала.

Основни захтеви за избор плочица

Овај материјал је изложен током дужег периода рада и подложан је многим неповољним условима. Из тог разлога, он мора поседовати читав низ карактеристика:

  • Отпорност на пожар и затварачпре различитих температура. Када купујетеплочице за каминеили пећи, обратите пажњу на ознаке означене на налепници ("Т"). Чак и тамо могу бити назначени бројеви, на пример, "1", "2", "3". Што су више, то боље.
  • Велика крутост.Ова својства дају плочици могућност да не мења своју величину чак и при великим оптерећењима. У потпуности зависи од дебљине материјала.
  • Отпорност на различита оштећења и ниску порозност.Ове карактеристике се не могу разматрати одвојено. Што је више у плочици, већа је вероватноћа оштећења.
  • Растворљивост у води.Етикета је означена словом "Е". Што је та бројка виша, већа је порозност материјала. Готово сви мајстори конструкције саветујуда купипећну плочицуса највећом величином (25к25 цм). Она се ставља на најбоље од свих и служиће дуже од других.

Које су врсте плочица за спољну облогу камина и пећи?

Постоји само неколико врста плочица које у потпуности задовољавају све захтјеве. Прва ствар коју треба размотрити јетеракота.Његови главни приоритетису:

  • Висока снага.Плочица се користи већ дуги низ година. Овај индикатор је веома важан нарочито у просторијама са оштрим температурним колебањима.
  • Једноставна инсталација.
  • Велики пренос топлоте. Она је практично иста као у пећи за печење. Камин или пећница, суочена с овом плочицом, дуго ће загријавати ватру и одржавати сталну микроклиму у собама.

Други тип плочице -плочица.Ово су мале плочице од специјалних врста глине и прекривене шаблоном. Најчешће изгледају овако: бијела позадина и плави тон. Као и други керамички материјали, плочице су еколошки прихватљиве. Одликују се отпорношћу на топлоту и топлинском снагом на највишем нивоу. Поред тога, ова врста плочица је много гушћа него једноставна. На полеђини плочице налазе се посебни елементи за причвршћивање, који стварају слој зрака. Захваљујући томе у камину или пећи, топлота се чува дуже, а плочица се чврсто држи на површини.

Пажња!Плочица је ручно израђени материјал, што значи да је њихов трошак значајан, па ако одлучите да га зауставитеВаш избор ће морати бити добро потрошен. Али нећете пожалити јер изгледају веома лијепо и оригинално.