Плоче врата: преглед, инсталација и фотографије

Завршени поправак означава сваку ситницу на свом мјесту и одсуство било каквих недостатака. Једна од проблематичних подручја је спој између врата и зида. Због употребе различитих материјала, овај прелаз је често далеко од идеалног, тако да остаје лоша пукотина која затвара крило врата. Захваљујући њима, овај део улаза добија готов и уредан изглед.

садржај

 • Плоче врата, фото
  • Материјали, облик и ширина
  • методе причвршћивања

плоче за врата, фото

Материјали, облик и ширина

У скорије време, само је дрво било употребљено за уоквиривање врата, али нова освајања у области грађевинске технологије омогућила су увођење квалитетно нових материјала. Данас је њихов опсег модела много шири . Класификација за коришћење материјала је следећа:

 • Са дрвета.
 • МДФ.
 • Пластика.
 • ПВЦ.

Израђене су дрвене плочеод спојеног дрвета . За ове сврхе често се користи бор. Ово је добар материјал са прилично дугим вијеком трајања, али недостатак је његова мекоћа. Стога већина потрошача преферира вриједне врсте дрвећа, од којих се праве све компоненте врата. На слици десно је дрвена плоча. По правилу се праве у правој боји или су обложене лаком - избор дизајна диктира општа унутрашњост просторије.

Кант од дрвеног отвора може украсити резбарије, погледајте фотографију. Извршава семајстори свог посла руком. Ово су најлепши производи који ентеријеру дају посебан шик и боју. Такав рад дрвене архитектуре успјешно се комбинира са дизајном просторије у древном или класичном стилу, доносећи му коначну четку.

На фотографији испод МДФ пода. Они коштају много испод дрвених узорака, али у позитивним карактеристикама нису нижи, али на неки начин чак и надмашују. На пример, они се не деформишу и не труну, и под одговарајућим условима могу дуго да служе. Недостатак јеосетљивост на влагу . Међутим, ако је у соби занемарљиво, то неће утицати на трајање њихове службе.

Пластичне облоге су једноставне за одржавање и одржавају боју током дуготрајне употребе. Они такође имају своје предности, које се састоје од отпорности на влагу и отпорности на температурне флуктуације. Због чињенице да материјал практично не апсорбује влагу, они избегавају труљење, што резултира непостојањем плијесни. У другом случају, овај плус вам омогућава да користите врата на улици, обратите пажњу на фотографију.

рупа за рупеможе бити од ПВЦ-а. Његова главна разлика је могућност држања телефонских, електричних или било којих других жица, јер поклопац има кабловски канал. Ово се може видети на фотографији. Због карактеристика материјала, може имати било коју боју, укључујући имитацију дрвета. Остале карактеристике се не разликују од пластичних модела.

Упркос чињеници да су се појавили различити материјали за производњу, саме границе нису биле веома великесу се променили Главне врсте су остале исте (види слику):

 • Стан.
 • Заокружено.
 • Фигурице.

Ови облици су карактеристични за индустријске количине, не укључују ручне радове. Модели с навојем издвајају се и припадају посебној групи. Рад са њима има своје нијансе за сваки појединачни случај.

Ширина трупаможе значајно варирати. Стандард - је унутар 30-80 мм. Избор заснован на овом параметру треба да се врши на основу самих врата. На пример, ако су врата велика, широка или дуплекс, онда је најбољи избор пладањ у величини од 70-80 мм. На вратима са великом површином остакљења ће одговарати ужи формат. Међутим, постоје случајеви са великим дефектима на ободу кутије, тако да овде постоји шири узорак. Постоји и зависност и употреба материјала. На пример, пластичне плоче се чешће користе са моделима од ПВЦ-а или ламинираних материјала, у којима је површина сјајна.

методе монтаже

Обујмице врата причвршћивањем подијељене су у два типа. Прве су оне које се причвршћују на кутију клинчићима или вијцима.телескопски модели , као што се види на фотографији, опремљени су посебним жлебом у кутији. Плоче су различитих облика, имају пројекцију, која се назива изљев, улази у жлијеб на кутији. Ова врста спојнице је у стању да потпуно сакрије мјесто споја врата са зидом. По правилу, ови производи се продају у комплету комплетних врата.

Све врсте оквира врата, као што се види на слициимају облик трака одређеног профила (багета). Инсталирање је једноставно и ефикасно за све. Да би се то постигло, неће бити потребна ни посебна знања ни алати.

За рад тврдећи,треба имати при руци:

 • Рулет.
 • Оловка.
 • Штипаљке, ако су причвршћивачи направљени на ноктима.
 • Нож са честим зубима или металном пилом.
 • Бушите и избушите 6 мм ако се монтажа одвија на вијцима.
 • Расадник.

У зависности од материјала производње и његових типова , изабран је начин причвршћивања . Уградња облога врата може се обавити путем:

 • Готови нокти.
 • Течни нокти.
 • Саморезни завртњи.

Прва верзија се користи чешће од других, јер се завршни нокти лако инсталирају, па чак и растављају ако желите уклонити обраду за поновну инсталацију или у друге сврхе.

Како користити чврсте нокте? Прво, потребно је изабрати узорке сапречником не већим од 1,5 мм . Њихова дужина треба да буде таква да чине основу рупе. Обично је близу 40 мм. Након што одсечете шешире од њих и претходно исечете и обрежете багет, они само требају бити приковани за кутију.

Ако одаберете метод помоћу вијака, онда морате направити специјалну дубину бушилицом како бисте сакрили шешире, а затим их заврните. Обратите пажњу на фотографију. Да би се прикрило њихово присуство могу бити специјални пластични јастучићи у тону производа који се лијепе.

ОвоСредства су такође добра за фиксирање одливака од МДФ-а. Телескопски поглед, по правилу, једноставно се затварау жлеб на кутији . Згодан посао ће додати чак и резове који се изводе под углом од 45 степени. Ако се, међутим, испостави да је зглоб примјетан, онда је корисна акрилна смјеса, која је намијењена за рестаурацију дрвених површина. Захваљујући њој, сви недостаци су маскирани.

Ако планирате да извршите поправке замјеном структуре врата, тада ће доћи слика о решеткама које данас нуде произвођачи. Захваљујући широком спектру материјала и облика, можете лако одабрати праву опцију, као и сами инсталирати инсталацију.

Примери оквиров