Плимни вентил у зиду: типови, уређај, инсталација, врхови

У последњој деценији, постављање пластичних прозора или дрвених стаклених влакана, које су такође херметички затворене, постале су веома популарне. Међу огромним бројем предности таквог прозора, ту је и мала кашика катрана, природна вентилација куће, посебно зими, практично није присутна. Да би се осигурао циркулација свежег ваздуха, оригинално решење, у кућама са слабом вентилацијом, постављено је притворски вентил у зиду. Дјеца и старије особе доживљавају највећу нелагоду од удареног зрака, а здрава особа обично не примјећује недостатак кисика, али не доприноси добром здравственом стању.

Принцип деловања и разноликости

Плимни вентил се уграђује у припремљену рупу у зиду и, у зависности од пројекта, састоји се од следећих делова:

 • дугме за подешавање- налази се на декоративном поклопцу у кући уз помоћ којег је могуће контролисати количину ваздуха који се доводи променом положаја пластичне заклопке која се налази у унутрашњем делу;
 • филтарски елемент- може бити израђен од синтетичких материјала или од стаклопластике, иако се најчешће користе филтери за угаљ, који могу задржати нечистоће штетних гасова и аеросола поред чишћења прашине из прашине;
 • елемент за изолацију буке- такође игра улогу грејача и спречава продор хладног ваздуха из улице;
 • ваздушни канал- обично направљен од пластике, али се понекад користи игалванизед метал. Дужина цијеви канала је регулирана и овиси о дебљини зидова куће;
 • улични роштиљса малом мрежом, заштићен од инсеката;
 • заштита од падавина.


Корисне информације!Ако је неопходна присилна вентилација, у неким моделима пластични канал за довод ваздуха је опремљен уређајем за растерећење.

Спољни издувни вентил се често уграђује у зид кухиње, јер има највећу концентрацију влаге, изазван је правилним испаравањем.Ако вентил није инсталиран, дефект вентилације се може одредити пазећи на кондензацију површине стакла у кухињи. Код недовољне вентилације, кондензат се сакупља на унутрашњим странама доњих углова стакла.

"Ако се у кухињи налази кухињска напа која се налази изнад штедњака, онда потреба за уградњом улазног вентила не нестаје; напротив, ефекат ће се само појачати."

Стална вентилација отварањем прозора не може у потпуности замијенити вентилациони систем, посебно у случају кућа које се налазе недалеко од путева. Улазно-испушни вентил може смањити ниво буке и очистити ваздух из просторије из прашине. Системи вентила су зид и прозор.

Разлике између плимних зидних вентила

 • Зид је цев која пролази кроз носећи зид куће. На уличној страни има решетку за заштиту од смећа и инсеката, а изнутра је елемент за филтрирање;
 • Прозор за вентилацију је монтираноквир прозора, а такође служи за вентилацију просторије, главни недостатак овог типа туша је недостатак система за филтрирање;
 • зидни вентили се могу ручно подешавати за улазак или излазак ваздуха;
 • у неким моделима нема слоја за изолацију буке због малог пречника канала;
 • , углавном број модела може потпуно да блокира проток ваздуха, али нека од ових функција је одсутна.

Плимни вентил у зиду: место постављања

Својим рукама можете уградити зидни приточни вентил, осим тога, он ће функционисати без напајања електричном енергијом. Најбоља места за инсталацију су:

 1. У близини радијатора или другог извора топлоте- то ће, с једне стране, омогућити загревање долазног ваздуха, а са друге стране повећати његову конвекцију.
 2. У непосредној близини плафона- ова техника се често користи у кухињи, јер је дим лакши од зрака и накупља се испод плафона, а вентилацијски отвор ће допринијети његовом одливу.
 3. На најужим мјестима- често се дешава да један од углова куће из неког разлога редовито сеје, плијесни и гљивице почињу да се појављују на зидовима. У овом случају, вентил за гуму треба да буде инсталиран на овом месту.

Типично, уградња плимних вентила у зид је прикладна у приватним кућама, али иу вишестамбеним зградама на нижим спратовима, вентилациони систем понекад не ради, па га треба ојачати сам.Најбоље место у овом случају ће битиПрозорски прозор, јер је поред њега радијатор, а поклопац није видљив иза завеса.

Могућност уградње зидних излазних вентила

Инсталација једног вентила за вентилацију у зиду просторије није сама по себи способна да реши проблем недостатка кисеоника, ако његов дизајн не предвиђа систем присилне вентилације. Без тога, измена ваздуха се врши само на уштрб разлике у притиску на улици и у просторији. Чак и под најповољнијим околностима, сам плимни вентил може обезбедити само једној особи праву количину свежег ваздуха. Да би се побољшао ефекат помоћи ће се додатна инсталација присилне вентилације просторије или неког другог притока.

Главни проблем у раду зимског плимног вентила у зимском периоду је смрзавање на површини канала кондензата. Током оштрог пада температуре, влажан ваздух формира ледену кору у ваздушном каналу, и током времена, њени нови потоци формирају вишеслојни чеп са сврабом.

Недвојбена предност плимних вентила је у томе што се могу инсталирати и током поправке и након завршетка.

Монтирање доводног вентила на зид сопственим рукама

Ако је предвиђено да постоје отвори за инсталацију у фази пројектовања, онда можете уштедети на даљњем бушењу. Па, за већ изграђене куће, биће потребно прибјећи монтажи вентила, узимајући у обзир све мјере предострожности.

\ т
цртање акције
Означавање. Одабирместо за рупу у зиду, потребно је измерити растојање између сидра за фиксирање кревета и круне бушилице.
Бушење технолошког отвора. Помоћу чекића за одабир одговарајућег пречника сидра бушилице потребно је избушити рупу у зиду. Да бисте сакупили прашину током бушења директно у близини бушилице, држите сечиво приложеног усисивача.
Фиксирање пода. Избушена рупа зачепљује сидро, за већу густину, користите подлогу. Пре постављања кревета, испод картона треба да се постави лист картона или другог материјала који је смекшан испод, како би се спречило оштећење површине зида. Када је клупа постављена, она мора бити чврсто притиснута уз зид помоћу затика, притезањем матице са кључем.
Заштита зида од протока прљаве воде. Да би се то постигло, траке за траку су причвршћене на љепљиву траку, испод мјеста гдје ће бити постављена гумена манжетна. Филм треба да буде широк најмање 30 цм, а дужина треба да буде довољна за под. Доња ивица филма треба да се стави у посуду за одвод воде (канта ће стати).
Фиксирање манжетне. Умеће се у специјалне одстојнике, на тело Бурманшине. Црево за одвод воде је повезано са манжетном, што омогућава хлађење крунице током бушења. Црево је добро постављено на цев и учвршћено стезаљком.
Буилд Бурманск. Професионалне бушилице су веома тешке, тако да ће се слагати у стационарни положај како би олакшале њихову инсталацију. КадаМонтажа је завршена, круна одговарајућег пречника је причвршћена. Дршка Бурмасхине је спојена на црево, кроз које ће се напајати расхладна течност, такође мора бити осигурана стезаљком. Тада се пумпа пумпа ручним притиском, када се достигне радни притисак, можете започети бушење.
Бушење. Када је бушилица укључена, требате довести круну на зид. Када дође у контакт са процесом, притисак на ручку за подешавање не треба да се примени. Иначе, побидитовие зуби са дијамантним спрејом на круну могу се сломити, и то ће бити размажено.
Уклоните шипку. Дужина круне ретко прелази 500 мм, а зид који се буши обично је дебљи. Због тога се бушење изводи у двије фазе. Након што је прва бетонска шипка избијена из круне, а продужни кабл је инсталиран у буммасхина.
Крај бушења. Када је отвор спреман, потребно је раставити инсталацију обрнутим редослиједом, а мјесто испод манжетне обрисати влажном крпом или крпом, од влажне бетонске прашине.
Инсталирајте ПВЦ цев. Дужина пластичне цеви треба да буде једнака дебљини зида куће. Затим је канал за инфилтрацију чврсто бачен у рупу.
Уградња топлотне и бучне изолације у цев се врши једноставним притискањем руке.
Инсталирање мреже. Постављање слијетања на вањску страну зида треба прекрити силиконским заптивачем, исто се мора обавити и са слетним мјестом нарешетку, а затим је чврсто уметните у канал за звоно.
Инсталација унутрашњости вентила. Сједишта су такођер обрађена силиконом, након чега је перач филтера причвршћен на унутарњи зид. Вентилацијски вентил уграђен у зид.

Пазите!У процесу монтаже вентила за монтажу гуме за монтажу на зид, требало би поштовати мере предострожности које спречавају да делови одеће или косе падну у ротирајуће елементе бушилице. Такође је важно ограничити улаз прашине у дишне путеве и очи, користити наочаре и респиратор.

Видео преглед: самоприлагодни вентил за плиму