Плави плафон у унутрашњости

Право дизајнерско решење при избору унутрашњег колор шема утиче на многе - од субјективне перцепције величине просторије до психолошког стања становника или посетилаца. Веома органски у свакој соби су плави плафони.

Карактеристике плавог плафона

Чиста небеска боја таванице чини собу светлом, пространом и светлом. За мале просторије са лошим природним осветљењем, идеалан је сјајни напонски плафон. Плава гама са рефлектујућом површином ствара илузију додатног волумена. На великим површинама можете експериментисати са нијансама, штампањем фотографија и више нивоа. У соби на сунчаној страни, плави плафон доноси хладноћу и свјежину.

Плава боја се најчешће повезује са небом и водом, опуштањем и опуштањем. Психолози су одавно приметили утицај боје на емоционално стање особе. Блага плава боја се смирује и истовремено промовише духовну, интелектуалну и поетску активност. Код малог детета плава боја активира когнитивне способности и прилив виталности.

Да бисте извукли максималну корист од позитивних својстава плавог плафона у дизајну, морате правилно користити комбинацију нијанси, стилова и других елемената декорације.

Модерна технологија француских плафона, за разлику од бојења или висећих плоча, омогућава максималну разноликост ентеријера.

На фотографији затезних плафона плаве боје могуће јевиди све врсте нијанси, штампање фотографија, облачно и звездано небо, сјајне и мат површине, вишеслојни дизајн.

Плава боја у различитим стиловима дизајна

Плава гама на врху собе изгледа сјајно у следећим стиловима:

 • класики

Типични мирни пастелни тонови, обично три врсте са обавезним присуством беле боје.

 • минимализам

Користи углавном сребрно-плаве и чисте беле боје. Ова соба изгледа свеже и елегантно.

 • Поп арт

Све врсте преплитања текстура, сјајних нијанси, материјала, слика и графита.

 • маринисм

Морска тема с превладавањем свјетлосних тонова користи се углавном за дизајн купатила, базена, дјечје собе.

 • Провенце

Природна комбинација њежних беж, плавих и белих нијанси.

 • Египетскиј стиль

Врело пијеска и врело бијело небо изнад твоје главе.

 • Мороццан стиле

Луксузни национални обрасци на позадини богатих материјала.

комбинације боја

Модерна индустрија нуди велики избор готових боја и материјала. Можете одабрати потребну нијансу у продавници или експериментирати са мјешавинама куће. Важно је запамтити правила комбинације плаве са другим бојама и полутоновима.

 • Тамно плава је у хармонији са љубичастом и црном
 • Пригушено плаво ће се уклопити са светло плавом, тамном, светло беж
 • Плава-љубичаста нијанса је добро разблажена тамном лавандом, беж-сивом и пригушеном плавом
 • Плавкасто сива боја може се препознати са косом, горком чоколадом, тамном фуксијом са цветовима
 • Бледо плава је комбинована са различитим тиркизним нијансама

Плава плафонска и унутрашња опрема

Светли дизајн стропа ствара умирујућу атмосферу. Да бисте га лагано разблажили, можете нацртати контрастне акценте на слике, тепихе, тапацирање намештаја, расвете. У ту сврху ће се уклопити црвена, златна и смеђа палета. Намјештај од тамног дрвета ће соби дати темељит и квалитетан, шарени јастуци ће задовољити очи, шарени строп ће додати комплетност цијелом интеријеру.

Плава строп у различитим собама

Разноврсност плаве боје омогућује вам да је користите у било којој функционалној соби - спаваћој соби, дјечјој кухињи, купаоници, дневној соби, на тераси.

дневни боравак

Да би се дневном боравку пружила удобна, окрепљујућа и елегантна атмосфера, савршено је прилагођена стропу с валовитим и блиједоплавим тоновима. Осећај луксуза ће створити тамно плаву боју са металним нијансама и сребрним искрицама. Светло плави спуштени плафон може бити укључен у дизајн дневне собе у сеоској кући или кућици.

спаваће собе

\ т

Најбоље је инсталирати плави плафон у спаваћој соби, јер ће учинити психолошки учинак релаксације на уморчовече У комбинацији са пастелним и беж тоновима друге просторије за обраду ће изгледати врло удобно. А ако додајете контрастне детаље на поду и зиду, онда ће строп постати још сличнији небу.

кухиња

Упркос чињеници да је плава боја хладна, често се користи на кухињском стропу. Светли тонови разбуђују мисли о чистоћи и редоследу, а правилна комбинација унутрашњих детаља и различитих нијанси учинит ће дизајн кохерентним. Сребрни кућни апарати савршено надопуњују плави плафон.

купка

Намена купатила је директно повезана са елементом плаве воде. Зато је дизајн врха у плавој палети одлично решење. За просторије високе влажности, најпогоднији су растезљиви стропови. На њима можете ставити фото отисак морских пејзажа, риба, цвијећа, који ће створити угодну опуштајућу атмосферу.

Деца

У зависности од старости и пола детета, соба је уређена у различитим стиловима.

 • За веома малу дјецу, мирнији блиједо-плави тонови боље одговарају. Комбинација небеског снопа са белим завршним слојем опушта и умирује
 • За трогодишњег дечака, плафон облака са хладном плаво-зеленом бојом комбинује остатак декорације
 • .
 • За девојчице ће топлије нијансе бити хармоничније
 • Студент ће бити заинтересован за дизајн плафона у свемирским предметима
 • За тинејџера можете ставити фотографију свог омиљеног музичког бенда на плави тензиони плафон

Плави плафон јемултифункционално решење у уређењу било које просторије. Уз прикладно одабрану нијансу и компатибилност других елемената унутрашњости, то ће имати позитиван утицај на перцепцију и добробит особе.