Пластична улазна врата са стакленим или двоструким стаклима, фотографије различитих модела

Пластична улазна врата су почела да се инсталирају у приватним кућама релативно недавно, иако су већ дуже вријеме служила вјери и истини у јавним зградама и радњама, кориштена су као балконска врата и вршена су истим технологијама као и ПВЦ прозори.

Данас се метал-пластична врата све више инсталирају као унутарња и улазна врата.

Главни задаци

Пластична врата која се користе као улазни блок морају осигурати да су испуњени сљедећи услови:

 • Имати атрактиван изглед;
 • имају неопходне карактеристике изолације топлоте и буке;
 • бити јака и отпорна на употребу бруталне силе;
 • Омогућити визуелно посматрање онога што се дешава иза врата - да се опреми очни или стаклени уметци;
 • Имати поуздане браве и друге уређаје за закључавање.

предности

Након постављања пластичних улазних врата, сваки власник куће ће неизбјежно моћи означити своје позитивне квалитете:

 • Мала запаљивост;
 • Потпуна имуност на ефекте агресивних средина;
 • Висока еколошка прихватљивост материјала;
 • Добра својства топлотне изолације уз одличну заштиту од вањске буке;
 • естетски изглед;
 • Отпорност на оштећење;
 • Ниски трошкови изградње;
 • Једноставност инсталације.

израда врата

У производњи улазних врата од ПВЦ-авертикални и хоризонтални профили се користе са пет камера и ребрима крутости. Профили се могу израдити не само од неких полимерних материјала, већ и додатком челичних фитинга.

Како би се повећала чврстоћа конструкције, сви дијелови оквира су спојени металним причвршћивачима. Оквир пластичних улазних врата може се произвести у готово свим облицима: лучни, трапезни, правокутни, округли, итд.

Шарке и завртњи за струју, затварачи врата, браве и други уређаји за закључавање су монтирани на вратима. Густина сусједних врата на ободу платна осигурана је помоћу механизма са више локота.

Пластична врата са стаклом

Погрешно је претпоставити да улазна врата од пластике, посебно са стаклом, не могу пружити поуздану заштиту стамбеног простора од уљеза. Ово је далеко од случаја, јер се стакло у таквим вратима користи углавном отпорно на ударце.

Пластична улазна врата са стаклом испуњавају све сигурносне захтјеве карактеристичне за врата из других материјала, и то:

 • Чак и када се наноси са јаким ударцем, стакло се не распада, јер се наноси на посебан полимерни премаз;
 • Профил је направљен од челичних арматура које могу издржати оптерећење веће од 1 тоне, и профил ојачан металним облогама;
 • Шарке врата могу издржати велики број узастопних циклуса отварања /затварања;
 • На захтев власника, врата се могу опремити посебнимпротивпровална опрема.

Врата се могу израђивати с пуним остакљењем, дјеломичним и јединственим квалитетом - савршено се уклапају у готово сваки интеријер и уклапају се у било коју фасаду куће.

Власници станова бирају углавном улазна врата без остакљења и повећану изолацију буке, власници појединачних кућа и викендица радије инсталирају пластична улазна врата са стаклом. Што се тиче нестамбених, али канцеларијских или јавних зграда, врата са стаклом се успјешно користе у њима дуги низ година.

Цена таквих врата не зависи само од трошкова производње, испоруке и инсталације, већ и од трошкова одабраног материјала - типа који се користи за стакло и профиле боја.

Врата са двоструким стаклом

Конструкција, која има таква пластична улазна врата, је фиксни оквир у рупи са јединицом са двоструким стаклом која има коморну структуру. У зависности од профила који се користи, дизајн може бити опремљен са 3-7-целуларним прозорима са двоструким стаклом. Потребна крутост је осигурана употребом појачаног појачала.

Пластична врата за инсталиране прозоре са двоструким остакљењем су направљена безворцхатими. Сам пакет је дизајниран од 2-3 чаше, херметички повезане на одређеној удаљености. Простор између прозора је испуњен сувим ваздухом или инертним гасом.

Окови таквих врата се не разликују од прибора који се користе у обичним пластичним вратима иу пластичним прозорима: Шарке, ручице, унутрашња везивање. Једина разлика је да због мало повећане тежине неопходне да би се олакшало затварање отвора врата и обезбеђивање чврстину и густину суседне крила у оквиру.

Улазна врата успостављеног пластичне површине не сме само повремено чишћење разних загађивача, али и редовно проверавају рад додатне опреме. За подмазивање металне делове треба користити за подмазивање уља или специјалних мазива. Регулације и негу прибор може да се уради самостално, али је боље да се повери овај процес искусне занатлије.

Избор пластичних врата

С обзиром на растуће популарности пластичних врата произвела више и више произвођача који користе у разним бренда профила и хардвер, развој дизајна и декорацију производа. Тако се направи избор је веома тешко.

за избор пластичних врата морају обратити посебну пажњу на своје важне параметре као што су:

 • Бранд профиле;
 • квалитета производних оквира;
 • ентеријера и екстеријера;
 • обављање инсталираних брава и окова;
 • Квалитет израде стакла и броја камера;
 • тигхтнесс;
 • се користи као изолациони материјал.

Обратите пажњу на ове опције у детаљима.

Декорације

Приликом обраде ПВЦ врата обично користе ламелирањем или сликање.

У ламинацији углавном користи дрвени и камениматеријала Многи дизајнери при избору дрвета препоручују да се преферира боја "махагонија" или "тамна трешња", која је погодна за скоро сваки ентеријер. Када сликате, могуће је покупити било коју симпатичну нијансу.

У сваком случају, облога врата треба унапријед размотрити, јер ће након ламинирања или бојења бити тешко промијенити је.

конструкција оквира

Поузданост улазних врата од пластике директно зависи од чврстоће оквира и крутости оквира крила. Унутар оквира око његовог периметра нужно мора бити уграђен челични оквир, чији су зидови много дебљи од зидова сличног оквира, који је уграђен у прозоре.

На угловима кутије за повећање крутости оквира повезан је посебним металним елементима. Такође се препоручује да се изабере профил од пет комора, а не трослојни.

профиле

Врата сама треба да имају и профил од пет комора. Унутар оквира врата могу бити различите структуре и облика.

Најбољи ће бити костур са попречним и уздужним рубовима крутости. Његов изглед подсјећа на мрежу од неколико хоризонталних и вертикалних квадратних цијеви.

Да би се повећала поузданост пластичних улазних врата могу се заварити на оквир од два лимова дебљине од 2 до 10 мм.

лоцксистемс

Као и свака улазна врата, пластика би такође требала бити опремљена бравама, које су закључане по ободу,то јест, приликом затварања вијака, они се морају пењати са сваке стране платна.

петље

Посебно треба обратити пажњу на шарке врата. Оптимална опција се сматра петљама са заштитом против крађе. Они су довољно снажни да издрже тежину врата заједно са двоструким стаклом и чак и са завареним лимовима.

двоструко остакљење

Приликом одабира предњих врата од пластике са инсталираним двоструким стаклом потребно је знати да она нужно у свим својим карактеристикама мора превагнути над аналозима који се користе у ПВЦ прозорима. Прво треба обратити пажњу на врсту стакла: препоруча се одабрати триплек или оклопљен.

Пожељно је одабрати врата са површином остакљења која не прелази једну трећину укупне површине платна. Пластична улазна врата с великим прозорима, иако лијепа и на фотографији иу животу, али не баш практична у нашим климатским увјетима. Боље је инсталирати стаклено окно у горњем дијелу, односно дно и средину дизајна ће бити глуво.

избор грејача

Нема посебних потреба за изолацијом пластичних улазних врата, јер савршено функционише са самим негативним температурама. Али са сталним радом на температурама испод -15 ° Ц, изолација ће и даље бити потребна. Приликом производње врата у фабрици, гријач се може поставити у сам оквир и у зрачне коморе. У пластичним вратима, изолациони материјал је затворен између ребара крутости, око обода оквира или директно у одвојене ваздушне коморе.

стезање

Непропусност улазних пластичних врата обезбеђује се полагањем гумених заптивки у посебним жлебовима око спољњег обода платна и унутрашњег периметра кутије.

Такође ћемо бити опремљени гуменом бртвом и прагом.

Приликом избора пластичних врата као улазног дизајна, умјесто врата из других материјала (дрво, метал), потребно је узети у обзир тако важан фактор као трошак. Цена таквих врата може бити нижа, а квалитет и поузданост - ни на који начин нижи од сличних конструкција од дрвета или метала.