Пластична плочица за вртне стазе: да ли је вредна убадајућа кожа?

Без обзира како волите зелене тепихе у облику травњака, ходање у башти је ипак потребно на стазама. Али из каквог материјала треба да се направи - питање није једноставно. Све зависи од ваших преференција, материјалних ресурса и могућности стицања материјала.Можете користити све што желите да направите стазе : камен, бетон, дрво, каменчићи, вртне плочице, главна ствар је присуство новца. Од посебног интереса је сада пластична плочица.

Стиче се због своје ниске цијене и практичности. Као и сваки материјал за израду трагова, вртне плочице имају много плусева и минуса. Сматрајте их у нашем чланку.

Главне предности:

1. Доступност.Ово је веома јефтин материјал.

2. Једноставна инсталација.Његово полагање не захтева влажан процес или грађевинске смеше. Из шеме се може носити било који почетнички слагач. Можете креирати вртну стазу од пластичне плочице за неколико сати.

3. Лаган.Пластична плочица за вртне стазе може се лако транспортирати с мјеста на мјесто, ради складиштења једног пртљажног аутомобила.

4. Трајност.Плочица савршено издржава јаке мразове и топлоту. Материјал не упија влагу, која је, када је смрзнута, веома спора, али намјерно оштећује површину материјала. Чак и након неколико дугих и хладних зима, пластична стаза неће бити уништена.

5. Снага.Присуство тешког терета неће приморати делове пластикепуцање плочица, што се често догађа с керамичким и бетонским материјалом.

6. Разноврсност.Произвођачи овог материјала купцу нуде различите боје и текстуру плочица, тако да можете одабрати одговарајућу опцију.

7. колегијалност. Можете раставити траку од пластичних плочица и поставити је на друго мјесто. Друге врсте покривености не могу се похвалити таквом предности.

Главни недостаци керамичких плочица за вртну стазу

Међутим, са свом овом листом предности, пластични цријеп има недостатке, који би такођер требали бити узети у обзир приликом одабира.

1. Мала декоративна.Без обзира на то колико текстура и боја плочица нуде произвођачи, немогуће је упоредити пластику са дивљим каменом или клинкерима. На прозору, пластичне плочице изгледају веома шарено и привлачно, али након сезоне у башти, боје ће постати досадне, врсте ће се изгубити.

2. Брзо хабање.Немојте мислити да је то супротно дуговјечности. То није истина. Плочица почиње да се брише током времена, а ту су и мале огреботине и прилике. Ови параметри не могу допринети посебној лепоти материјала.

3. Садржај у њему хемијских компоненти.Нико неће расправљати, бетон је такође хемијска супстанца, али су сакривени дубоко у себи. Али пластичне плочице не могу да их чувају, полимер се одмах загрева и почиње да загађује околину. Али треба напоменути да се ово односи само на производе ниског квалитета, односно да су произвођачи пластичних плочица савјесниодноси се на њихов рад и производе, онда се не треба бојати присуства хемикалија у материјалу за вртну стазу.

4. Способност деформације. [36] Полимер који се загрева топлотом брзо се смрзава у таквом неједноликом стању на првој хладној температури.

Ако не пратите новости дизајнера, и само желите да се сигурно крећете стазама у врту, онда је пластична плочица савршена за вас.