Планови кућа 6 до 6: тлоцрти и приземни и двоетажни објекти (69 фото-идеја)

Ваш дом је увијек добар, посебно ако је изграђен на вашем пројекту. Наручивање цртежа куће може бити у специјалној компанији или независно пронађено на Интернету. Најоптималнија област, која може задовољити свој простор и добробит, је кућа 6 на 6 метара. Таква структура, чак и ако је планирана на другом кату, неће вас скупо коштати.

Због таквог планирања, коридори неће заузимати много простора, па ће спаваће собе лако бити смјештене близу једна другој. Не би ли било потребно изградити предуге комуникације.

У приземљу је лако пронаћи кухињу, дневни боравак. А на врху ћете моћи да сместите више приватних соба - купатило, собу за спавање. Степенице су најбоље изграђене у близини ходника тако да не ометају никога.
)


На првом спрату морате поставити што је могуће више соба, укључујући и котловницу. Боље је комбиновати купатило да бисте уштедели додатни простор.

За ходник, планирање је дугачко 2,5 квадратних метара. Но, кухиња не би требала бити смањена, јер се на крају може користити као благоваоница, тако да њезина површина не би требала бити мања од 8 четворних метара. метара.

Ми планирамо побољшање дома

Најбоље планирање куће 6 до 6 је када је први кат планиран за други кат, а ходник се налази изнад центра или ближе рубу, а завршава се шталом.

Виндовсспаваће собе би требале изаћи на свијетлу страну, тако једноставан пријем који можете уштедјети на расвјети. Планирање куће 6 на 6 метара може сместити пет особа.

Уместо широког ходника на другом спрату, можете опремити друго купатило, непосредно изнад другог купатила, које се налази доле, како не бисте поново успорили комуникацију.Међутим, ово није веома економично, јер морате купити други сет санитарије, па је о томе вриједно размишљати неколико пута.

На фотографији планирања куће 6 до 6 можете видјети да многи власници у кућу додају терасу или веранду. Тријем се може лако лоцирати чак и по киши, док посебни балдахин неће допустити да киша падне на њега.

Тријем вам омогућава да оставите ципеле на улазу, како не бисте носили прљавштину у кућу. Такав додатак кући често је површина не већа од 1 квадрата. метар

Тераса, за разлику од тријема, захтева много мање времена и трошкова. На њој ће бити могуће смјестити сјеница, љуљачка за столицу, љетну благоваоницу. На тераси можете засадити било какве биљке, истегнути коноп и засадити винову лозу.

Али планирање куће 6 до 6 са поткровљем требало би да се одвија само на јасном цртежу. Планирање за такву изградњу је потребно унапријед како би се изградња завршила у једном тренутку.

Грешке које треба избегавати

Комуникација не би требала бити удаљена, то је непотребан трошак. И собе заспавати са гомилом луковица, не само да није економично, већ и не размишља, јер можете уредити спаваћу собу на сунчаној страни.

Двоспратна кућа мора нужно имати најмање два улаза, улазна врата и двориште за вашу удобност.Купатило и помоћне просторије не би требало да излазе у простор за рекреацију или да се налазе у јавном простору, јер ваши гости нису задовољни таквим планирањем.

Ходник мора бити присутан, јер је то најбоље мјесто за промјену или уклањање ципела. Али за кућну опрему потребно је подићи шталу, јер неће заузети много простора.


 • Нивелир - главне врсте и употреба у изградњи куће. 79 фотографија најнапреднијих савремених уређаја

 • Основе плоча: основни прорачун, цртежи и правилна инсталација. 75 фото идеја и савјета

 • Уземљење куће: уређај, прорачун и инсталација система заштите дома. 87 фотографија реализације

Ако у њему градите кућу за стални боравак, неопходно је током изградње користити масивне конструкције и топлотну изолацију. Једна година стара кућа лако се може изградити од јефтиних материјала, као и не уграђивати гријање.

Материјали који се могу користити у грађевинарству

Бетонски блокови пјене имају своје предности, они су топли, не допуштају буку. Материјал је отпоран на корозију и било којифлуктуације температуре. Бетон такођер није склон паљењу, што је и непорецива предност.

\ т

Изградња са употребом бетонских блокова врши се веома брзо. За такав догађај можете се извући из снаге мјесеца, осим тога, нећете потрошити много, јер је то економична врста материјала.

Приликом изградње бетонских блокова од пјене, нема потребе за масивним темељима, а можете користити и конвенционалну траку. Међутим, минус таквог материјала може се назвати да захтијева додатну обраду.

Зидови од камених блокова изгледају веома природно. Они су еколошки прихватљиви, али чешће него само, зидови првог спрата су изграђени уз њихову помоћ, јер на другом спрату такав материјал може изгледати не лепо.


 • Оплате за темељ - главне врсте и методе примјене. 73 фотографија како дати конкретан облик

 • Вибрација бетона: како ојачати ојачани естрих? 60 фотографија, методологија рада, професионални савети
 • \ т
  Камин сопственим рукама (81 фотографија): како је исправно постављена добра ватраКућа од природног, еколошки прихватљивог материјала, однедавно је веома популарна, али чак и овај материјал има своје недостатке.

За дрво је потребна импрегнација са посебним средствима да би се кућа на крају сигурно заштитила и да не гори од најмање искре. Такође ће бити потребна друга врста обраде која ће бити могућаЗаштитите свој дом од паразита и уобичајеног природног материјала који трули.

За изградњу куће од природног дрвета можете користити сендвич панеле, масивну дрву, цилиндричне трупце. Најекономичнија опција је дрвена греда, која може бити интегрална или профилисана.

Профилисана грађа се склапа брзо и једноставно. На крају крајева, свака шипка је готов елемент. Није потребна додатна обрада. Кућа таквог материјала је увек довољно топла, зидови се не деформишу годинама.

Међутим, такав материјал је веома склон паљењу, а када је сув, на њему се могу појавити пукотине. Због своје мале дебљине, профилна греда лоше одржава топлину у просторији.


 • Облачење цигле - шта је то и како се ради. Савети мајстора +65 фотографија

 • Дијагонала темеља - припремни радови, дијагностика и процена оптималних форми (77 фотографија + видео)
 • \ т
  Рупа у носивом зиду: како направити пролаз без нарушавања равнотеже оптерећења (70 фото-идеја)

Немогуће је извршити поновну изградњу такве куће. Чврсти трупац има готово иста својства и лако се поставља, али је подложан труљењу. Цилиндрични трупци су, с друге стране, издржљивији и издржљивији.

Фото планирање куће 6 до 6