Планирање једноспратне зграде од 12 до 12 квадрата. м (15 фотографија): пројекти од 12к12 квадратних метара са одличним дизајном соба

Планирање једнокатне куће од 12к12 квадратних метара представља прави простор за креативност. Уосталом, у таквом простору ћете морати много да се смјестите. Становање ће постати одлично уточиште за велику породицу, овде за свакога постоји посебан удобан кутак. А како би ово подручје било што ефикасније, треба пажљиво размотрити детаљан дизајн куће.

Данас ћемо говорити о неколико опција за планирање једнокатне зграде.


Карактеристике дизајна велике структуре

Да би се максимално рационално искористио сав слободан простор у таквој кући, важно је не дозволити велики број пролазних просторија. И такође елиминисати стварање непотребних углова.

Такође треба имати на уму да једнокатна конструкција може бити много практичнија и занимљивија, ако је употпуните таваном, гаражом или подрумом.занимљиве опције

Ево неких конкретних опција за планирање куће од 12 до 12 квадратних метара:

Кућа са три спаваће собе

Ово је одлична опција за породицу са децом. На једној страни објекта (доњи или горњи) налази се купатило и тоалет, предсобље, кухиња и трпезарија, као и котларница, ако је то потребно. С друге стране - спаваћа соба, дјечја играоница, ормар.


Можете додати и зграду било којим наставцима. Може бити удобна веранда, гаража или шарка за аутомобил. И такође купатило или базен.

ПројекатКуће са поткровљем

Ова опција подразумева доделу велике површине испод собе за госте, која се такође може користити као трпезарија. Ова соба ће ићи до 15 квадратних метара.

Пошто је површина куће прилично велика, лако ће се смјестити четири или чак пет спаваћих соба.

На пример, 3 - у главном делу куће, и још 2 - у поткровљу. На исти начин можете подијелити купаонице, остављајући једну у приземљу, а другу на тавану. Затим остаје да изаберете локацију других просторија. По вашем нахођењу, ту су радна соба, кухиња, предсобље, гардероба и котловница.


Једноспратна зграда са соклом

Посебност такве опције планирања лежи у додатном спрату испод главне конструкције. Наравно, кућа је 12 на 12 квадратних метара. м прилично простран.

Међутим, база ће вам дати могућност да преместите све пословне просторије у приземље. И изнад, оставите само дневне собе. Ово ће учинити простор много удобнијим и организованијим. Дакле, паметно је поставити котловницу, вешерај, шталу у подруму. Главни дио зграде ће бити ходник, ходник, кухиња и одвојена благоваоница, дневни боравак и три спаваће собе.


Ово је далеко од свих опција за планирање куће 12к12 метара. Немојте се плашити експериментисања и добићете јединствен и веома удобан смештај за вас.

У следећем видеу добићете савете о квалитативном развоју приватног планирања кућа.