Плафон од сухозида са осветљењем (63 фотографије): висећи плафон, висећа конструкција са бочним вратима

Модеран дизајн куће или стана не може се замислити без прелепог плафона. До данас постоје многе технологије које омогућавају креирање оригиналних дизајна. Истовремено, веома је популаран и плафон са висококвалитетним гипсаним плочама са осветљењем. Овај тип декорације вам омогућава да схватите реалност разних дизајна и фантазија, поред тога, инсталација система не представља посебну сложеност и може се обавити сопственим рукама.

Овакви плафони могу да се израђују и на једном нивоу и на више степена, а шик асортиман боја и текстура омогућава коришћење јединствених композиција у било ком стилу.

) 8 фотографија

\ т

Лагани суви зид је један од најважнијих декоративних елемената који не само да побољшава унутрашњост просторије, већ и чини завршни дизајн дизајна. Захваљујући посебним облицима дизајна и савременим светлосним изворима, можете добити необичан ефекат и променити визуелну перцепцију простора.

Освјетљење се сматра обавезном компонентом система овјеса, а за разлику од обичних лампе, свијећњака и лустера, уграђује се директно у оквир стропа.Гипсане плоче су запањујуће у унутрашњости просторија, али их могу приуштити само власници кућа са значајном висином. То је због чињенице да спуштени плафони "узимају" висину просторијечак и инсталирати једноставан једностепени дизајн, он ће се смањити за око 15 цм, стога је важно да се, узимајући у обзир инсталацију, узме у обзир дебљина плоча сухозида, величина кућишта и очекује се да залиха буде најмање 10 цм.Од простора и висине просторије зависиће од карактеристика уградње плафона. За простране просторије, по правилу, бирају се сложене структуре, које се састоје од два нивоа, који се могу направити као холистички елемент, центриран, или направити неколико степени необичног облика. За унутрашњост малих просторија потребно је инсталирати дизајне опремљене са максималним освјетљењем.

На пример, у ходницима, ходницима и спаваћим собама, спуштени плафон са осветљењем ће омогућити истовремено одржавање висине просторије и додати дизајну оригиналну естетику.структуре

Декорације гипсаних плоча су веома тражене у дизајну плафона, јер отварају огромне могућности за креативност, захваљујући њима, могуће је направити било који дизајн који разликује између конфигурације и облика.

Посебна пажња заслужује висећи плафон са осветљењем, који се може направити у облику следећих конструкција:

 • Једносмерни дво- или тростепени систем са отвореним светлом.
 • Једнослојни или тростепени са скривеним осветљењем.


У првој верзији, строп сухозида допуњен је специјалним рефлекторима, који се налазе ванчитав периметар собе. Други дизајн подразумева израду оквира са нишом, где се поставља скривена светлост. Да би композиција била прелепа, украшена је плафонском облогом, даскама или багетама.


Ако изаберете плафонску инсталацију са отвореним системом осветљења, онда се за њега користе халогене и диодне лампе. Уобичајене сијалице са сијалицама са жарном нити се не могу користити у те сврхе, јер нису у складу са правилима заштите од пожара. Скривено позадинско осветљење је уграђено у посебне рупе, па чак и лустери, који теже мање од 10 кг, могу се уклопити и са њим, али оквир структуре треба ојачати.Сваки од горе поменутих система стропа на свој начин је јединствен, али треба изабрати његову инсталацију, узимајући у обзир облик и величину просторије. Стога, ако техничке могућности то дозвољавају, најбоље је дати предност скривеној расвјети, изгледа много модерније и чини унутрашњост собе необичним. Осим тога, "скривени" у нишама лампе равномјерно распоређују свјетло у цијелом подручју стропа, визуално проширујући унутарњи простор.

Ове композиције су погодне за мале просторије, тако да се препоручује да се инсталира овални плафон са јаким светлима, стварајући ефекат клизања. Није лоше и изгледају као такве инсталације, ау ходницима, купатилу или кухињи не само да визуално повећавају простор, већ га и испуњавају атмосфером кућног комфора.Дизајн

Висеће конструкције од сухозида могу бити уређене на различите начине. Избор дизајна одређен је општом стилистиком дизајна просторије и облицима плафона. Без обзира да ли ће бити инсталиран једнофазни или вишеслојни плафон, он се може значајно конвертовати користећи следеће технике:

 • Прави избор расвете. Уобичајена поставка расвете учиниће композицију интересантном и променити њене нијансе и текстуру. За оригинални дизајн препоручује се употреба обојених лампи, што ће вам омогућити да добијете игру свјетлости и створите јединствену илузију простора. • Сликарство. У посљедње вријеме, технологија је врло популарна због чега је могуће на површину стропа примијенити волуметријске слике. Ово је ексклузивна верзија третмана, тако да га можете изабрати, власници кућа могу бити сигурни да се нико не може одвојити од таквог плафона. Лако је организовати прелепу композицију, за ову намену, у почетку, било који комад папира је нацртан на листу суве оловке, а онда је "течни" папир фиксиран на контури. Након потпуног сушења декорације чине главну боју.

Добро украшен таквим третманом вишеслојних плафона, гдје нацртани узорак може глатко проћи на површину зидова.


Поред тога, вишеслојне структуре се могу лако променити уз помоћ валовитих пројекција или у облику занимљивих узорака. Ако соба има квадратни плафон, онда се препоручујележе у неколико фаза, а центар композиције је украшен цветовима или геометријским облицима.


осветљење

Без обзира колико је било савршено дизајнирати строп од сухозида, без система за освјетљење изгледало би досадно и незанимљиво. Стога је у почетној фази пројекта потребно пажљиво размислити о свим тренуцима и исправно одабрати изворе свјетлости.

Осветљење простора зависи од следећих критеријума:

 • Функционална намјена просторије.
 • Техничка могућност инсталације ожичења.
 • Тип плафонског система.
 • Присуство или одсуство топлотне и звучне изолације у пројекту.У посљедње вријеме на тржишту грађевинских радова можете пронаћи велики избор расвјетних уређаја који се користе за постављање позадинског освјетљења. Типично, мајстори за монтажне радове су боље купити лустере и надглавне лампе, али по својим карактеристикама нису инфериорни у односу на халогене сијалице. Лепо у ентеријеру изгледа као комбинација традиционалних светала и ЛЕД траке.

С обзиром на чињеницу да гипсана плоча омогућава да се направе висеће конструкције било које сложености, да се покупи одговарајућа варијанта осветљења неће представљати посебну тешкоћу.За велике просторије, препоручује се инсталација система са интензивном и јаком светлошћу. За то, у средини стропа налази се круг у који је уметнут лустер, а периметар оквира надопуњује диоду и траку. Акозглобна композиција се састоји од необичног дизајна, а једноставност инсталације са позадинским осветљењем помоћи ће ЛЕД тракама. Одликује их одличан визуелни ефекат и економичност у смислу потрошње електричне енергије.Како одабрати различите просторије?

Гипс картон се сматра јединственим грађевинским материјалом, којим се могу креирати различите варијанте спуштених плафона. Модерни дизајни су направљени од једноставних и сложених облика, који се састоје од неколико нивоа. Осим тога, у дизајну стропа, можете комбинирати сликање, обликовање с гипсом и надопунити композиције декоративним крпама и освјетљењем.

Да би дизајн изгледао елегантно и занимљиво, његов дизајн би требао бити изабран у складу са карактеристикама просторије, чија величина зависи од облика и боје композиције.Постизање запањујућег резултата у унутрашњости може се обавити коришћењем следећих техника пројектовања:

 • Прошири или уски простор. Хладне боје палете омогућавају визуелно уклањање предмета декорације, тако да просторија постаје обимна. Типично, за мале собе бирајте плаве сиве, зелене или плаве нијансе. Што се тиче пространих соба, у њиховим декорима су дозвољене ружичасте, наранџасте и жуте боје, припадају топлом гамуту и ​​визуелно стишћу простор, чинећи га угоднијим.


 • У просторијама које комбинују неколико зона,Препоручује се инсталирање система тако да се границе између стропа и зидова бришу. Пожељно је зауставити избор на једној пастелној нијанси и ускратити им глатке пријелазе.
 • За просторије у којима доминирају свијетле боје и бијели зидови, могуће је експериментирати и објесити вишеслојне стропове тамне боје.


Посебну пажњу треба посветити избору плафона са позадинским осветљењем за кухињу. Многи вјерују да за ову собу, гипсане плоче нису прикладне, јер се просторија одликује високом влажношћу, која може покварити декоративни завршетак. У ствари, ово није случај ако је кухиња опремљена добрим издувним и вентилационим системом, онда просторија неће акумулирати кондензат, а суви зид отпоран на влагу ће издржати било које испаравање.

Кухиња изгледа добро и једноставне и вишеслојне системе, а могу бити израђене било којег облика, украшене контрастним уметцима и морају бити опремљене скривеним изворима свјетла.


Плафони на сувом зиду заузимају почасно место иу дизајну спаваћих соба. Прекрасни узорци, растезљиве тканине у мат бојама и подесиво освјетљење чине унутрашњост спаваће собе модерним и оригиналним, испуњавајући атмосферу романтичном атмосфером. Пошто је ова просторија дизајнирана за угодан одмор, најбоље је инсталирати једноставне дизајне, украшавајући их текстурираним филмом и штукатурама. Изгледа интересантно у спаваћим плафонима, који се комбинују у исто времедетаљи сувог зида и уметак из других материјала.


Што се тиче дизајна конструкција у ходнику и ходнику, потребно је бити опрезан при њиховом одабиру, будући да ове просторије често имају малу површину, тако да их обимни и вишеслојни облици могу учинити уским и ниским. Најбоља опција за овакве просторије је уградња једноструких плафона са уграђеним рефлекторима.


Главна просторија у кући је дневна соба, јер укључује не само све чланове породице, већ и састанак гостију. Према томе, дизајн плафони у овој просторији је неограничен, од класичних опција до сложених композитних дизајна. Ако стилистика хале захтева присуство стриктних линија и облика, онда је најбоље одабрати правоугаоне композиције без коврчавих уметака.

За дневне собе, чији је ентеријер уређен у модерном стилу, добро се уклапају на шаркама, који се састоје од неколико нивоа. У овом случају, први степен ће се сматрати позадином композиције, а горња раван ће у потпуности нагласити лепоту изабраног дизајна.Лепи примери у унутрашњости

Дизајн дјечје собе захтијева посебан приступ, јер је тијеком његовог дизајна немогуће преоптеретити простор свијетлим бојама и сувишним детаљима. Дакле, одличан избор за ову собу ће бити композиција мирних нијанси, а коврчави уметци омогућавају да се соба оригинално раздвоји у одвојене зоне. Тодете је осетило угођај у соби, пожељно је украсити строп млијечним и жутим спектром.


Необично рјешење ће бити постављање стропа с освјетљењем у апартманском студију. За модеран дизајн погодан дизајн који комбинира костур сухозида и мат или сјајног филма. У овом случају, сјајна површина ће визуелно проширити простор и учинити просторију бесконачном. Будући да у соби у исто вријеме постоје двије зоне - кухиња и дневни боравак, најбоље је преферирати једну лагану нијансу и искључити контрастне уметке, а посебна полица на оквиру послужит ће као одлично мјесто за уградњу уређаја.

Како инсталирати плафон гипс картона са својим рукама, погледајте сљедећи видео.