Пећи за купање Весувиус - Скит, Легенд, Хуррицане, преглед и критике

Домаћи бренд "Весувиус" се сматра прилично младим, који је још увијек на тржишту опреме за гријање тек 2004. године. Упркос томе, компанија се етаблирала као произвођач квалитетне опреме, чији се дизајн и развој заснива на истраживању стручњака и иновација у овој области компаније. Пећи "Весувиус" се годисње прерадјују у складу са модерним стандардима система грејања.

 • За и против
 • Кратак опис

  Главна карактеристика опреме је потпуни недостатак оштрих углова, што резултира компетентном, равномјерном расподјелом врућег зрака у просторији. Конвекциони уређај има потпуно заварену структуру, која се одликује издржљивошћу и практичношћу. Све Весувиус пећи покривају широк спектар парних купатила укупне запремине од 6 до 40 кубних метара.

  Целу линију опреме карактерише висока ефикасност - 89-92% и погодна је за просторије различитих конфигурација и подручја унутар граница температуре.

  Моделни асортиман пећи "Весувиус"

  Међу главним карактеристикама дизајна су:

  • провјетравање на различитим странама решеткасте пећи, на којој се, овисно о моделу, ставља од 200 до 350 кг камења;
  • претинац за пепео, направљен од челика;
  • решетке од ливеног гвожђа;
  • у неким моделима пећ која се увлачи, због чега се површина гријања повећава и може се поставити у сусједне просторије;
  • врата од ливеног гвожђа или у зависности од топлотно отпорног стаклаод модела, глувих, панорамских или истраживачких.

  Кућиште је израђено од ливеног гвожђа дебљине 6 мм и од легуре челика отпорног на топлину дебљине 5 мм, на местима интензивног загревања - 12 мм.

  • пригушивач за повећање /смањење интензитета грејања.

  Захваљујући аеродинамичном облику тијела, гријање се одвија врло брзо - у парној соби можете парити након 1,5-2 сата.

  сорте опреме

  До данас постоје два главна типа система за гријање:

  • од нерђајућег челика
  • од чврстог материјала од ливеног гвожђа.

  Приликом лијевања жељеза не испушта токсичне твари које могу издржати температуре до 12.000 ° Ц и загријавати више од 5 сати. Челик отпоран на топлоту издржава само 7000 ° Ц, али врло брзо губи топлоту - након 3 сата након спаљивања у парној соби постаје примјетно хладније.

  Стеел Легенд

  Челичне пећи имају седам подврста:

  • Премиум;
  • Русицх;
  • оптимум;
  • Руски парови;
  • Скит;
  • клупа;
  • Тајфун.

  Постоје само два типа врста ливеног гвожђа:

  • ураган;
  • Легенда.

  Озовии Овенс Триумпх 180, цаст ирон

  Пећ од ливеног гвожђа има нижи опсег снаге за парне купатила - од 9 до 30 кубних метара. Такође је смањен број модификација.

  Мала потражња за опремом од ливеног гвожђа је због високе цијене. Међутим, ово се не сматра фактором лошег квалитета. Напротив, истинапећ би требала бити жељезна.

  ВИДЕО: Црасх тест Весувиус пећи. Лијевано жељезо и челик. резање

  \ т

  Весувиусова скитска пећ

  Конфигурација серије је опремљена посебним преградама, због којих су димне едукације у стању да ефикасније емитују топлоту. Модификација побољшава горњи и задњи део уређаја коморе за сагоревање, где дебљина лимова прелази осам милиметара, а бочни зидови су четири милиметра. Весувиус Скиф је направљен од ливеног челика и ливеног гвожђа, што позитивно утиче на цену машина.

  Овен Весувиус Сцитхиан

  Систем пећи и пепела има стандардни изглед и састоји се од малог прегибног одјељка и решетке за подупирање камена који покривају опрему у цијелом пречнику. Серија је подељена на пет главних модела. Весувиусова скифска пећ има различиту снагу од 6-40 кубних метара, сваки модел је намењен за грејање просторије одређеним простором.

  Весувиус Скифф има проширену функционалност, која укључује не само стакло отпорно стакло, већ и додатни резервоар од 30 литара. Уз његову помоћ можете обезбедити собу са топлом водом. Опрема може да греје и парну и суседне просторије.

  Таифун опрема

  Купите пећницу за купање Весувиан Типхоон серија може бити ако просторија у којој постоји потреба за грејањем има укупну површину од 6-30 кубних метара. Уређај се практично не разликује од претходног модела, цијела разлика је само у облику пећи - дугуљаста правокутна фигура са заобљениманглес Оградна мрежа има отворен поглед на читав периметар.

  Весувиус Типхоон 16 ВК

  Произвођач тврди да се све површине уређаја које су највише изложене високим температурама састоје од конструкције од угљеничног челика, дебљине 12 милиметара. Остали елементи Весувиус пећи су израђени од стандардних лимова, бочних зидова од 4 милиметра, горњег и стражњег - 8 милиметара. Димензије даљинског канала се не разликују од њихових "колега" - 25 центиметара.

  Пећ за купање Весувиус Лава и Русицх

  Модификације се у једној точки не сједињују случајно, разликују се само по облицима: агрегат Лава - округли, Русицх - правокутни. Рецензије власника конвергирају у истом мишљењу, систем грејања је погодан за људе који не носе директну топлоту која долази из опреме у виду инфрацрвеног зрачења.

  Весувиус Русицх Весувиус Лава 22

  Међутим, у једној неугодној техничкој карактеристици постоји одређена "баријера" - конвекционо кућиште, које заправо пролази кроз вентилацију уређаја.

  Систем грејања руске паре

  Дугокругли лик пећи Весувиус руски пар је утемељен на неким промјенама у систему уређаја. Затворени тип пећи налази се изнад коморе за сагоревање и излаз за секундарни гас. Она узима топлоту из врелих димних гасова, што омогућава максималну температуру да достигне 400 ° Ц.

  Руски парови

  Ограђивање пећи окружено решетком, запуњење које је у јединици било опремљено додатним приступом. Снага опреме израчунава се у просторијама са површином од 16-30 кубних метара.

  Ураган и легенда

  Опрема од материјала од ливеног гвожђа је опремљена стандардном опремом: пепео, комора за сагоревање, двосистемски систем, камин отвореног типа и решетка за подршку камења. Резервоар за гориво се састоји од гвожђа, споља има ребра, дебљина ливења не прелази дванаест милиметара. Ребра, заузврат, делују као ојачање структуре, додајући тело снаге. Он такође обезбеђује ефикасан процес преношења повишене температуре из коморе за сагоревање.

  Хуррицане ВЦ

  Пећ Весувиус Ураган и Легенда поседују 3 и 11 модификација које се користе за парну собу са површином од 8-30 метара квадратних. Први модел има затворену пећ, сама пећ је израђена од љеваног жељеза отпорног на топлину, дебљине 12 центиметара. Опрема је опремљена системом самочишћења и може произвести "мекану пару".

  Весувиус печат Легенда Форгинг 22 Камин

  Пећ "Весувиус" Легенда има једну од највиших вриједности топлинске снаге марке, која може гријати простор димензија 10-28 кубних метара. Пећни грејач има добро заптивање, керамички кабл је уграђен у уређај са општим режимом радне температуре од 1200 ° Ц.

  \ т

  Название серии

  \ т

  Просечна цена, руб.

  Камин Весувиус Скиф

  20.000

  опремаТипхоон

  22 000

  Лава уређаји, Русицх

  19.000

  Руски систем за парно грејање

  26 000

  Весувиус Стове Хуррицане, Легенд

  32.000

  За и против

  Након разматрања повратних информација од власника опреме из компаније "Весувиус", треба напоменути да су предности произведене опреме много веће:

   \ т
  • прихватљив трошак - за већину корисника ово има одлучујућу вриједност;
  • практична контрола амортизера;
  • функција аутоматског чишћења стакла за неке модификације;
  • повећана дебљина ливења, што позитивно утиче на продуктивност - до 89%.

  Произвођач не ограничава кориснике у одабиру, свака серија има неколико врста извршења. Две модификације једне лењирске плоче могу имати различите пећи - даљинске или изграђене, тип врата - затворена (глува) или стаклена, у погледу процеса сагоревања производа.

  Главни недостатак су модели са танким бочним зидовима, који на крају деформишу и изгубе привлачан изглед. Понекад промена облика утиче на нормалан рад врата. Међутим, да би се добио овај резултат, пећ за Весувиус купку мора се користити најмање четири године.

  Имајте на уму да су све Весувиусове пећи конвекционе, тако да се ормар мора охладити. Немогуће га је затворити као у термосу - кружно обложене циглама. У овом случају, зидови ће горети 2-3 године.

  Пре куповинеПећница, пажљиво проучите њене типове и израчунајте који је капацитет опреме најпогоднији за гријање некретнина. У супротном, може доћи до лоших перформанси не зато што опрема не задовољава критеријуме "цена-квалитет".

  ВИДЕО: Типичне грешке приликом постављања пећи и димњака