Пакистхис - савјети и савјети за вртларе. 81 фотографија обрађивања украсне биљке

Шљива шљива омамила је свој декоративни изглед. Овдје можете видјети сочне цвјетове и свијетло зелено лишће. Први пут је култура постала позната почетком 19. века. Од тада није изгубила своју популарност међу модерним цвјећарима.

опис врста

Домовина цвијета папистичке је Јужна Америка. Данас се ова биљка дистрибуира у шумама Индије и Тајланда. Изглед цвета су бујне зелене лишће са светлим цветовима у облику свећа.

Ова култура припада породици Ацантхус и има више од 15 сорти. Одрасла биљка у природним условима може достићи и до 4 метра у висину. Листови имају овални облик. На површини су мали гребени у облику ребрастих линија.
Цвјетови параситица су свијетло жути цвјетови, који изгледају као колос. На крајевима цвасти налази се мноштво белих боја. Висина цветне подлоге је око 10 цм

Период цветања траје од 1 до 4 недеље. Неправилно збрињавање биљке може изазвати брз пад базе цвијета.

Уз све препоруке у периоду цветања у грму, може бити присутно до 25 цветова шарене боје.
сорте пасмине

Међу собним културама постоје две врсте пахастија. Оне укључују:

папицхасти иеллов

Захваљујући њојЊегова непретенциозност стекла је посебну популарност међу модерним цвјећарима. Одрасла биљка је велика висина грма од 1,5 м.

Током цветања на површини грмља подигнуте су 10-15 свијетло жутих цвасти у облику свијећа. На крајевима цвијећа су бијеле чашице.

папастихис ред

Овај тип затвореног биљака се сматра веома ријетким међу цвјећарима. Висина грмља одраслих може досећи око 2-4 м. Сочњаци имају свијетло наранчасту или ватрено црвену боју.

Тромбоцити дугуљастог облика са шиљастим крајем. Лако је држати такву љуску код куће.

Свака врста собе захтева посебну бригу. Цвет има влажну климу и константну температуру.

Брига и репродукција параситице у кући

Главни захтев овог постројења у затвореном простору је присуство сталне сунчеве светлости и умерене влажности ваздуха. Овде можете користити додатни вештачки извор светла и трајно прскање у првој половини дана.


За лечење земље и ваздуха, користите пречишћену топлу воду. Не би требало да садржи тешка једињења хлора која негативно утичу на изглед цвета.

Искусни цвјећари преферирају кухане текућине. У потпуности недостају патогени микроорганизми.

ГодишњеОбрезивање бочних и гребенских изданака омогућава добру круну. Такве мјере су пожељне да се одрже у јесенском периоду. Ово ће помоћи да се биљка потпуно поврати након дуготрајног цветања.

Репродукција и брига о Пакисту захтева посебан приступ. Непридржавање једног од захтева подразумева испуштање лишћа и потпуни недостатак цветања током дужег временског периода.


 • Екетер - како се бринути за затворене сукулентне биљке? Заливање и посебности селекције земљишта (55 фотографија + видео)

 • Ецма: биљна цветна биљка. Грооминг анд Узгој (54 пхотос)

 • Циперус - захтјеви за температуру, влагу и тло за брзи раст. 51 фотографија фабрике


Главна предност ове тропске пасмине је да се пробија кроз резање. У ту сврху користе се бочни избојци. Требало би да буду 2-3 интерстицијалне листне плоче. Рез од биљке треба третирати са стимулансима корена.

Затим се саде у пјесковито-тресетни супстрат и обилато залијевају. За брзо укорјењивање, препоручује се стварање стакленог ефекта стакленом теглом.

Када се појаве нови листови, биљка треба да се храни са мешавином азот-поташа. Концентрација раствора треба да садржи минималну количину ђубрива. На фотографији, пахистис одражава сву лепоту и елеганцију култивисане биљке.

фото пахистакхис


 • Епипремнум: расплод, врсте, нега, болести и штеточине (52 фотографије)
 • \ т
  Непентес - биљне врсте, храњење и наводњавање. 69 фотографија неопходне неге

 • Иукка: како посадити у лонац и држати корак с растом. 76 фотографија узгоја биљке


 • Фиттониа - 66 фотографија о бризи о биљци код куће

 • Циклама - како расти из семена и луковица? Правила за бригу о кући (50 фотографија)

 • Дендробиум: корак по корак инструкција за бригу о луксузном затвореном цвету (82 фотографије + видео)