ЛЕД Стреет Стрип: Савети за избор улице

ЛЕД трака је веома популарна у наше вријеме, тако да би било чудно да не би нашла своју примену као спољашње осветљење. Значајне предности ЛЕД траке чине да се украшавају улице до празника, за целогодишње осветљење фасада зграда, дизајнерска решења за пејзаж и рекламне табле. У наставку ћемо погледати све карактеристике на које можете наићи приликом постављања уличног освјетљења ЛЕД тракама.

селекција траке

Какву врпцу одабрати за улицу? У томе нема ништа компликовано, што је најважније, обратите пажњу на неколико параметара:

  1. Степен заштите од продора влаге (ИП).
  2. Напон напајања.
  3. Боја сјаја.

Размотримо сваку ставку. Прва ствар коју треба урадити је да пазите да одабрани уређај задовољава климатске услове који ће бити присутни. Дакле, при избору спољашњег осветљења, обратите пажњу на степен заштите од пенетрације, односно ИП вредност. Да би се користила ЛЕД трака на улици, ниво заштите ИП65-ИП66 је прикладан. Прва фигура индикатора означава заштиту од спољашње пенетрације - "6" говори о непропусности прашине. Друга знаменка ИП значи заштиту од штетног дјеловања воде:

  • "5" обезбеђује заштиту од водених млазова из било ког правца;
  • "6", односно, заштита од морских таласа и јаких млазова воде.

Дакле, у зависности од ваше одлуке о локацији ЛЕД траке, ви преферирате степен заштите.Потпуно су запечаћене ЛЕД траке са степеном заштите ИП67 и ИП68, али ће и њихова цијена бити већа, па се одлучите за своје потребе и направите најбољи избор.

Следећа ствар о којој треба размишљати је повезивање. ЛЕД траку се може напајати константним напоном од 12 В, 24 В, 36 В и 48 В. Међутим, желим да скренем вашу пажњу на чињеницу да постоје траке које раде од 220 В. Ово се реализује уз помоћ диодног моста (за повезивање треба 100 м дужине). Ова модификација је веома погодна, као и за прву опцију, мораћете да поставите неко напајање на сваких 5 метара, или додатно урадите кабловско ожичење, за паралелно повезивање светлосних уређаја.

Приликом инсталирања вањске ЛЕД траке, важно је одабрати исправну врсту сјаја. Оне су једнобојне или РГБ. Ова скраћеница означава могућност вишебојног светла траке мешањем три боје (црвена, зелена, плава) у ЛЕД. Стога, на основу потреба, изаберите опцију коју тражите, али будите сигурни, уз помоћ уских РГБ трака, можете створити барем читав спектар дуге у апсолутно било ком времену.

Избор локације за уградњу

ЛЕД улична расвета има много опција за монтажу. То може бити уређење куће и простора, билборда и натписа, подручја у близини трговина и кафића. Ако требате украсити фасаду куће, онда одаберите ЛЕД траку коју не пропуштате.

На пример, акоприпремаш се за новогодишњу прославу, онда декорација може изгледати овако.

Архитектонско и пејзажно осветљење је веома важно са естетског становишта, тако да се ЛЕД траке користе и за пословне зграде и институције.

Постоји и могућност постављања осветљења на дрвеће. Ствара фантастичну атмосферу и само лагану.

Поред тога, ЛЕД улично светло се широко користи у области маркетинга. Да би се створили лепи, уочљиви и незаборавни рекламни знаци, ЛЕД производи се веома често користе.

инсталација

Упркос чињеници да на уличном причвршћивању осветљивач није тако елементаран као унутар просторије, када је само потребно уклонити заштитни филм са леђног лепљивог дела траке и штапа. Међутим, у условима улице, инсталација, такође, није јако проблематична. Да бисмо то урадили, потребне су нам пластичне везе. Са њима можете да поправите траку на гранама дрвета или друге ствари које можете да снимите.

Сва фасцинација причвршћивања стезаљкама је да, ако се украшавање врши прије празника, онда, након тога, демонтажа такођер не траје пуно времена.

Када вам је потребан производ, на пример, на предњој страни зграде, препоручује се употреба пластичних носача ако омотач дозвољава мале отворе. Или нанесите посебан наставак као што је сидро са стезаљком, ако је фасада цигла. Затим морате размислити о ожичењу мреже и повезати се.

конекција

Као што смо већ рекли, ако сте заинтересовани за ЛЕД траку улице, онда је можда најбољи избор уређај који ради на промјењивом напону од 220В. У најмању руку, ако вам је потребно да повежете дугачку секцију, то ће вас спасити од потребе да постављате превише напајања и да у сваком случају, јефтиније систем. Једина карактеристика је да се може резати само један метар. На самом уређају постоје посебне ознаке које се могу изрезати како би се избјегле грешке. Због тога, за повезивање 220В траке снаге, почните са мерењем потребне дужине и одрежите одговарајући комад траке.

Један од крајева, који нећемо спојити, треба изолирати пластичном капом. На другом крају поставићемо посебан конектор. Затим, стриктно придржавајући се поларитета, повезујемо исправљачке жице. Ради поузданости, сви прикључци су заптивени. Исправљачки мост има сопствену снагу, око 700 В снаге.

Ако спојите траку траке много мање од 100 м, онда исправљач може изабрати мање моћан.

У ситуацији када имате посла са РГБ траком, контролер се налази између исправљача и плоче. Користи се за промену режима боја уређаја. Уличне варијанте су често контролери и исправљачи у заједничкој пластичној кутији са дугметом за пребацивање. Иако постоје варијанте са даљинским управљачем за модове боја.

Сумирајући претходно наведено, може се закључити да се уређај није користио једноставно и приступачно, чак ни професионално. Инсталација се такође изводи веома брзо и не подразумева велике трошкове фиксирања. Оптималан избор траке гарантује запањујући ефекат спољашњег осветљења.