Ован и његова својства у народној медицини

Искусни вртлари су успели да створе нову врсту овог бобица -куће купине , која је веома слична сорти шума. Она се често назива "сестра малине", јер су слични не само спољној структури, већ и броју корисних елемената. Али, пошто се грм карактерише огромним бројем шиљака, нису сви вртлари одлучили да га узгајају на својој локацији. Људи најчешће одлазе у шуму по шумским бобицама.

Који су елементи у купиној шуми?

Готово све дивље бобице не садрже калорије, стога су честа храна на столовима код људи који имају разноврсне дијете. Али бобице су богате витаминима и минералима. Састоје се од:витамина А, ПП, рибофлавина, фолне и аскорбинске киселине .Корисна својства боровница купинепомажу јачању људског имунитета. Ови састојци се добро апсорбују у организму, тако да побољшавају његово стање и помажу у превазилажењу нервозних ситуација које су настале у људском животу. Минерални састав се такође разликује по својој разноликости, обухвата:магнезијум, фосфор, гвожђе . Листови и корени купина су пуни елемената који имају опорне и противупалне карактеристике.

Шта је корисно бобица купине и које су њене контраиндикације?

До данашњих дана, коришћењем овог бобицамогуће је, могуће:

Побољшати састав крви и напунити га хемоглобином.

2. Заувек заборавите на затвор и нормализујте серад гастроинтестиналног тракта.

3. Побољшати стање имунитета и коже.

Засићује организам супстанцама и елементима који у кратком року уништавају вирусне болести. Поред тога,корисни ефекти бобица купинесу природни супститути за ацетилсалицилну киселину. Због тога су у стању да сруше високу температуру у телу. Ако се бобице купине стално конзумирају у храни, можете се ослободити паразита у цревима. такође бобицезаустављају процес старењаи одлична јепрофилакса из онколошких формација . Многи гинеколози препоручују да жене имају купине у вријеме менопаузе и на почетку хормонске перестројке. Редовном употребом инфузије бобица купине смањује се артеријски притисак, посуде се шире и јачају зидови капилара. То доприноси превенцији срчаног удара. Такође, плодови грмљаповећавају рад уринарног тракта , што побољшава функционисање бубрега и жучи.контраиндикацијесу алергија и повећана киселост у људском телу.