Осветљавање точкова аутомобила

Позадинско осветљење аутомобила је једна од варијанти подешавања, о којој се мало слаже у више околности. Неко се боји фине, а неко - тешка инсталација. Обоје ће се након детаљног упознавања с темом предомислити. Овим чланом покушаћемо да се заинтересујемо за возаче, дајући им неке важне доказе у прилог осветљавања точкова.

типови осветљења

Велики избор ЛЕД производа и маште возача, комбиновани заједно, омогућују вам да измислите најнепредвидљивије типове наглашавања, укључујући и аутомобилске точкове. Размотрите главне типове који су се најбоље показали.

Позадинско осветљење на брадавици

Најлакши начин за освјетљавање кола аутомобила је уградња поклопаца на брадавицу или калем. Капа се састоји од два дела: челичног тела са навојем за причвршћивање и одељка за батерије, као и прозирне пластичне кутије са ЛЕД диодама. Производ не пролази кроз воду и отпоран је на вибрацијска оптерећења.Ротација точкова при малој брзини доводи до периодичног затварања контаката, стварајући ефекат трептања. Са повећањем брзине ЛЕД светла стално почињу да светле, што резултира ефектом "ватреног точка". Визуелна дебљина светлосног обода одређена је дужином капице и бројем ЛЕД диода. ЛЕД диоде, пак, могу бити и појединачне боје и различите боје, изграђене вертикално. Мултицолоред моделснаправите блистав ручак, формиран од неколико кругова различитих боја.

У зависности од модификације, обојене капице могу бити опремљене сензором за светло и контролом даљинског управљања. Ово елиминише потрошњу енергије батерија у сунчаним данима када је ефекат сјаја незнатан.

ЛЕД трака

Осветљавање дискова са ЛЕД тракама промениће његов изглед, дајући израз и јединственост. Због широког спектра боја, луминоус избор се индивидуално бира. Монтажа РГБ траке ће вам омогућити да контролишете осветљеност и боју сјаја даљинског управљача. Снага ЛЕД траке добија се из уграђене мреже 12В.Могу се користити само херметички модели са ИП67-68. Иначе постоји велика вјероватноћа кратког споја у подручју с ЛЕД-овима за вријеме кише (снијега). Редослед ЛЕД везивања за дискове за његову употребу као "прстен светла" биће објашњен у наставку.

видео пројекција

Светлост точкова аутомобила по методи пројекције је једно од најсјајнијих достигнућа у области тунинга. Видео пројекција точкова није лако изненадити код пролазника, али се и запитајте како је то могуће? Ова револуционарна технологија ради на следећи начин.

На точак је монтиран посебан модул, унутар којег је плоча микроконтролера опремљена могућношћу поновног трептања преко УСБ порта и напајања са 4 батерије. Извршни орган је РГБ ЛЕД линија, зауз помоћ којих се формира шарени цртеж. Доступне варијације се прво учитавају на флеш диск са лаптоп рачунара, а затим копирају у модул. Можете изабрати и променити тип слике током путовања директно из кабине.

ЛЕД позадинско осветљење на основу видео пројекције има своје специфичности и недостатке:

  • начин рада сваког точка је подешен засебним даљинским управљачем;
  • показати стабилност при брзинама од 30-100 км /х;
  • брзо сјести батерије;
  • се лако демонтирају. Зато је боље не напустити без надзора;
  • класа заштите вода не одговара увијек наведеној вриједности.

цост

Цена осветљења може веома варирати и зависи од врсте и начина инсталације. Најјефтинији ће коштати куповину једнобојних капе на калему. У овом случају, за украшавање 4 точка може бити за 500 рубаља, без обраде ништа и не оверпаиинг за инсталацију.

Осветљење ЛЕД траке ће бити скупље. Сви потребни делови су у слободној продаји, али трошак текућег метра непропусне траке почиње од 10 долара. Осим тога, пуно времена ће бити потребно за инсталацију, али ако имате повјерења у сервисни центар, онда се укупни трошак удвостручује. Ако користите вишебојну врпцу, онда ће трошкови морати да додају још 1000-1500 рубаља - то је цијена РГБ контролера.

ЛЕД пројектор - најскупљи од представљених врхунаца. Код наручивања из Кине програмабилни уређај за пројекцију кошта $ 50 за један точак. Цена истог уређаја у Москви са инсталацијом игаранција почиње од $ 100 по точку.

Осветљење дискова и права

Приликом одлучивања да се кола постављају на кола, не треба заборавити његову упитну законитост. У било којем нормативном документу, инсталација додатних расветних уређаја, осим оних наведених у Гостима 8769-75 "Спољни уређаји за осветљење." Број, локација, боја. "

Разлог за казну ставке прекршају 3.1 је "листа грешка у којима се раде Транспротно забрањених средстава" СДА РФ 2016. Каже да спољни свет уређај ГðА не испуњава дизајн из било ког разлога, за разлику од текуће операције Правила.

Испоставило се да је инспектор има право да се упозорење или чак написати казну до 500 г. Да ли би избегли казну ако је позадинско осветљење точкови укључују претходно тестирана подручја далеко од очију инспектора.

Тунинг сопственим рукама

Како да осветљење точкова погледате на примеру са ЛЕД траком. Осим тога, за то ће бити потребан алуминијски равни профил, лучни перфорирани профил, најлонске везе, жице и алати. На тај начин се врши осветљавање точкова аутомобила сопственим рукама. На основу прикупљених дизајн профила, који подсећа на најједноставнији точак где полуге - 3 алуминијумска трака и вечера - изградња профила за лукова. Поставите оквир иза диск кочнице да сакријете извор зрачења, остављајући само светло за преглед.

За сегментирање са ЛЕДлемна снага жица, а на место контакта се излије топљиви лепак. На вањски дио перфорираног обруча налијепите траку, а затим учврстите вијке. Жице се скривају у пластичном набоју и причвршћују се на полуге које се налазе на дну.

Жице, спојнице и места за лемљење морају се сигурно затворити.

Прикључак акумулатора се врши преко одвојеног прекидача, који треба узети у обзир у кабини. Ако планирате инсталирати РГБ траку, морате пронаћи мјесто за контролер. Због скокова у возној мрежи препоручује се уградња снажног 12В стабилизатора који ће заштитити све ЛЕД модуле који се користе за освјетљавање аутомобила.