Особине мадраца са материјалом Мемори Фоам: Меморик пунило са ефектом меморије

Спавање заузима 30% људског живота, тако да је потребан избор квалитетног душека. Нови јединствени Мемори Фоам пунилац је такмичење са уобичајеним опружним блоковима и кокосовом кокосом.


Карактеристике

Материјал Мемори Фоам је дошао у масовну производњу из свемирске индустрије. Интелигентна пена или пена са ефектом памћења морали су смањити оптерећење на телу астронаута у свемирском броду. Меморијска пена није нашла своју примену и истраживање иновативног материјала је настављено у цивилној индустрији. Шведска фабрика Темпур-Педиц побољшала је материјал Мемори Фоам и покренула производњу врећа за спавање високе удобности. Пјена са меморијским ефектом или меморијска пена има много имена: орто-пена, меморикс, темпура.

Карактеристике

Фоам Мемори Фоам постоји у два типа:

 • термопласт;
 • вискоеластично.

Термопластична врста је јефтинија у производњи, обавља своје функције на одређеној температури, користи се у мадрацима слабијег квалитета.


Вискоеластични изглед Мемори Фоам-а не губи своје карактеристике у било којем температурном режиму, који се користи у високо квалитетним производима.

Када је изложена телесној тежини и температури, Мемори Фоам понавља контуре тела. Истурени делови тела се утапају у пени, обезбеђујући чак и подршку за сваки мишић. Тако се уклања оптерећење кичме, мишића, зглобова, искључује се закашњење циркулације крви. Утицај меморија на људско тело може се описати као сензацијабестежинско стање, вискозност пластелина.

Када нестаје ефекат на Мемори Фоам материјалу, оригинални изглед се враћа за 5-10 секунди. По изгледу, меморик пунило се може упоредити са пенастом гумом, али је меморијска пена са додиром пене више вискозна и пријатна.


варијанти модела

Душеци са иновативним пуњачем могу бити опружни и опружни. Безметални мадраци највишег квалитета, који користе само пену са ефектом памћења, издају шведске фирме Темпур-Педиц. У пролеће душеци користе и независне опруге и додатне слојеве (кокос кокос). Са било којим бројем слојева, пуњач Мемори Фоам је на врху.

Мадраци са Мемори Фоам материјалом су представљени у асортиману таквих брендова:

 • Асцона;
 • "Орматтек";
 • Дормео;
 • Серт;
 • Тхорис;
 • Магнифлек и други.
7 фотографија

Међу разноврсним душецима са материјалом Мемори Фоам из различитих произвођача треба обратити пажњу на густину ефекта меморијске пене, крутост самог мадраца и квалитет поклопца. Густина меморикса је израчуната од 30 кг /м3 до 90 кг /м3. Пошто густина пунила побољшава квалитет душека, радни век је дужи и цена је већа.

Отпоран душек:

 • просек;
 • средње круто;
 • тврдо.


Типично, мека крутост душека са иновативним пунилом у низу познатих брендова са високим угледом није представљена.

Урањање и оматањетело, душек са филером Мемори Фоам не ствара отпор који гура ефекат на особу, односно постиже највећи ефекат сна и одмора. Због својстава меморија, број завоја у спавању се смањује, фаза дубоког сна траје дуже.

Срећа или корист?

Мемори Фоам је потпуно синтетички материјал: полиуретан са угљоводоничним импрегнацијама. Структура материјала подсећа на отворене ћелије које искључују могућност развоја патогених микроорганизама. Висококвалитетни материјал не изазива алергијску реакцију, неугодни хемијски мириси су одсутни или може бити ненаметљив мирис који нестаје у року од неколико дана од употребе производа. Структура пунила не акумулира прашину и прљавштину.

Вештачки пунилац пјенастог полиуретана са угљоводоничним додатцима у готовом облику је апсолутно сигуран према налазима ЦертиПУР.

Ова организација испитује степен опасности од испаравања супстанци и издаје сертификат о безбедности полиуретанске пене. Ако мирис новог орто-пјенастог мадраца нестане за недељу дана, произвођачи су можда користили конзервансе, импрегнације и адитиве.

Между ситавими адитиви могат да бъде:

.
 • формалдехид;
 • хлорофлуороугљике;
 • метилен хлорид.

Ове супстанце су карциногене. По правилу, европски и амерички произвођачи су одбили да користе такве адитиве од 2005. године. Ако се такве супстанце користе, њихово име је назначено на етикети робе.Како изабрати?

Велики произвођачи душека из Мемори Фоам-а могу понудити "демо" душек прије купње, односно тестирати душек од 1-2 дана код куће и, ако производ у потпуности оправдава очекивања, направити куповину. Ова услуга је доступна само становницима метрополе и производима врхунске класе.

Најбољи начин за куповину великог производа - путем онлине трговине. Ова опција вам омогућава да уштедите време у куповини, упоредите неколико модела различитих произвођача у исто време са карактеристикама и прегледима купаца, као и да добијете савет од менаџера путем телефона или онлине ћаскања. Онлине продавнице које нуде производе високог квалитета пружају купцима квалитетне, поуздане и свеобухватне информације.


Приликом одабира мадраца са иновативним Мемори Фоам материјалом, могуће је тестирати производ директно у онлине трговинама прије куповине. Иста крутост робе за спавање код различитих произвођача даје различита осећања. Додатне импрегнације могу дати мирис. Поклопац производа је најближи поклопац тела, па би требало да буде направљен од природних тканина и обезбеди фиксирање листа. Ова врста куповине је радно интензивна, троши време, али и даје праву идеју о продавници кућних апарата.

Обавезно је да пре куповине у било којој продавници прегледате састав производа и проверите да ли имате безбедносни сертификат (ЦертиПУР или друге организације).

Такође је потребно разјаснити методе испоруке, размјене /враћања робе.Већина купаца користи матрицу са мемориксом. Потрошени новац је у потпуности испунио очекивања. Непријатан мирис у новом производу је одсутан. Након спавања на новом душеку, бол у леђима се зауставља, сан је јак и дубок, са осећајем за буђење и потпуним опоравком снага. 2% купаца вратило је робу након кратке употребе због непријатног мириса, што је било због присуства штетних нечистоћа у импрегнацији слојева душека. Незнатан број прегледа купаца који нису осећали бестежинско стање, али уопште, квалитет душека је задовољан.

За детаље о карактеристикама мадраца направљених од Мемори Фоам-а, сазнаћете из следећег видеа.