Оригинални цртежи на тапетама и њихов избор

Позадина ће учинити дизајн ваше собе љепшим и удобнијим.Постоје многе врсте различитих тапета, од обичних и без цртежа, до тапета са сликама и натписима. Овај чланак ће вам помоћи да разумете све аспекте избора нових позадина.

Како одабрати позадину са шаблоном

Позадина - важан део ентеријера просторије. Они стварају општу атмосферу и идеју о просторији, па их треба третирати са посебном пажњом. За почетак, потребно је да дефинишете стил у којем ће соба бити извршена. Такође треба да размислите о намештају и ентеријеру, и почните да узимате тапете за њих. Ако не комбинујете намештај и ентеријер са собом, соба ће изгледати неуредно и неукусно.

Неки људи више воле класичне позадине, док други покушавају да купе сопствене фото-тапете или боје своје зидове властитим рукама, стварајући јединствени узорак. У сваком случају, потребно је разумно приступити овом послу, разумјети које обрасце и врсте цртежа постоје, за који интеријер су погодни, итд.

Данас постоји разноврстан избор тапета са цртежима

Посебно популарне у наше вријеме позадине без слика, респективно, једнобојне. Имају лијепо око, а правилним одабиром боја и њеним тоном савршено ће допунити цјелокупни изглед просторије. Такође, за оне који желе да сами осликају своје тапете, постоје специјалне тапете за сликање и шаблоне за сликање по зидовима, као и лепљење слика.

Када су одговарајуће тапете са геометријским обрасцем

Позадине са геометријским обрасцем почеле су да добијају популарност не тако давно. Погодни су за модерније стилове и интеријере. Често можете пронаћи тапете са графичким узорком, а оне се такође називају и геометријским.

Пре него што изаберете геометријске тапете, треба да се консултујете са дизајнером који може да прикаже најприкладније обрасце и боје. Да бисте изабрали саму позадину у геометријском стилу је прилично тешко, можете направити много грешака, које онда можете пожалити.

Али, морам рећи да је са геометријским тапетама тешко управљати, постоје правила за њихову примјену, а ако се не придржавају тога, соба ће изгледати неописиво.

Прво, боље је избегавати компликоване геометријске обрасце, јер се кроз њих соба може чинити превише преоптерећена. Друго, треба узети у обзир комбинације боја. Па, и коначни савјет је да ако позадину с геометријским узорак, онда морате покупити више "мекани" намјештај, који нема оштре рубове и обрисе, иначе соба ће постати неугодно, то ће бити неугодно остати дуго времена.

Геометријски цртеж је један од најкомпликованијих, па је неопходно веома пажљиво приступити његовој селекцији

Основни типови образаца који се могу наћи на геометријским зидним папирима:

 • траке било које врсте и величине;
 • Различити равни геометријски облици;
 • Квадрати, дијаманти и други четверокути;
 • Кругови се такође могу сматрати геометријскиморнамент;

Тапете са цртежом и њихова улога у ентеријеру

Цртежи на тапетама су потпуно различите врсте. Од тапета са апстрактним узорком до слике природе или ноћних пејзажа. Прво, морате, наравно, да одаберете слику засновану на општем стилу ентеријера. Веома популарне позадине са тродимензионалним узорком, мада је цена њих мало више. Такође, постоји много избора тапета које садрже речи и натписе.

Најпопуларнија слика у овом тренутку - трака која се односи на геометријске украсе.

Поред пруга је цвјетни орнамент који постаје све популарнији сваке године. Може се користити иу модерном ентеријеру иу уређењу у традиционалнијем стилу.

Исто тако, као што многи знају, оријентални цртежи, који имају оријенталне пејзаже или хијероглифе, веома су популарни. Најчешће се купују у случају да се соба издаје у етничком стилу. Али, често можете наћи такве мотиве у јавним институцијама, као што су оријентални ресторани.

Позадина са сликом ће додати вашој кући модерног стила

Приликом прављења собе потребно је користити правила која се односе на тапете. Сва основна правила за ову тему наведена су у наставку.

Правила дизајна

 • Ако је главни фокус на тапетама и тапетама, онда ће свијетле боје и велики цртежи бити у праву. Они ће моћи привући много пажње на себе;
 • Ако зидови служе само као позадина, али главни фокустреба да буде на намештају, онда морате да изаберете тапете са малим узорком и бледим, али по могућству пастелним бојама;
 • Приликом одабира тапета, треба направити избор на основу тога колико сунца улази у просторију и степена осветљености;
 • За такве просторије као што су спаваћа соба или радна соба, морате одабрати мирније тапете које неће ометати и ометати опуштање.

Ако је просторија веома мала, онда ће светла позадина без слике бити веома битна. Визуално ће простор учинити пространијим и пространијим. Ако не направите прави избор и узмете тамну позадину за малу собу, то ће изгледати још мање.

У нашем времену, многи људи покушавају да изаберу позадину која симулира дрво, камен, као и друге природне материјале. Најчешће је веома релевантан за подручја у земљи и врту. Квалитативне тапете са овим обрасцем заиста могу дати осећај комплетности ентеријера.

Позадина са сликом (видео)

Тапете са великим цртежом и њихова примена

Позадина са великим цртежом - веома храбар избор. У ствари, веома је тешко правилно изабрати слику, што је већа. То захтева озбиљно пројектно знање и добар укус. Ако је слика одабрана добро, онда можете претпоставити да је поправка већ била успјешна. Важно је запамтити да су велики цртежи најбоље узети за велике просторије, јер ће мале просторије због великог украса изгледати још мање него што заправо јесу.

Веома често тапете са великим цртежомкористи се као дизајнерско решење као што је задњи део зида са полицама.

Уместо полица за књиге, неки људи више воле да праве полице. Обично изгледа осредње и једноставно, али ако је задњи дио овог дијела зида украшен тапетама са великим узорком, то ће бити врло атрактивно. Истина, за почетак требате одабрати такве позадине, које ће бити у складу с главним.

Најкарактеристичнији такав орнамент за велике јавне просторе, као што су кафићи или барови. Велика слика у таквим институцијама привући ће много пажње и задовољити посјетитеље. Али, наравно, за почетак, треба да изаберете праву слику тачно.

У великој просторији изгледају добре тапете са великим цртежом

Позадине са узорцима - врхунац ентеријера

Постоје многе позадине са узорцима. Они су веома необични, а понекад су и осредњи. Недавно, јужњачки обрасци као што су челик и Паислеи добијају велику популарност. Најчешће су украшени сребрним или златним узорком, али има бијелих или других свјетлосних уметака.

У уобичајеном стану, као што је раније споменуто, платна са цвјетним узорком изгледат ће добро. Узорци зидног цвијета увијек су били велики тренд који је до сада преживио.

Испод је попис најпопуларнијих данашњих образаца:

 • Оријентални образац;
 • Узорак цвећа;
 • Геометријски узорак;
 • тапете са хоризонталним узорком;
 • Позадина самали биљни узорак.

Такође, веома је модерно комбиновати различите врсте тапета. У овом случају, требало би да одговарају стилу и боји, мада боје могу бити различите. На пример, можете узети једну ролну монохроматских тапета, а другу дашете украсом, а затим их комбиновати. Ово је веома свјеже и ажурно рјешење које ће дуго бити релевантно.

Цртежи на позадинама (видео)

Декорација и свеукупни дизајн просторије у великој мјери зависе од тапета, тако да се морате стрпљиво заложити и пажљиво одабрати будући зид за зид. У ствари, морате ово схватити озбиљно, јер ће позадина служити јако дуго, и не желите да престану да уживају у својим мајсторима за месец дана.

Цртежи на тапетама (фото)

)