Оригинална напетост таванице: двобојни дизајн

Правилна комбинација боја затезног стропа је главни критериј за љепоту ваше собе, а данас ће сватко бити изненађен затезним стропом. Али ако желите нешто изванредно и истовремено универзално, добар избор је комбинација дизајна. Унутрашњи дизајн, у којем ће се тинта од две боје, која је затегнута у таваници, из различитих платна, бити релевантна како у класичној хаљини собе тако иу светлом дизајну. Главна ствар коју треба знати је како одабрати комбинације двије боје.

Стретцх стропови са приањањем: карактеристике

Технологија монтаже доводи до разноврсне цртице дизајна таванице

Многи ће ценити затезне стропове због њихове трајности, трајности и једноставности у стварању идеално глатке површине. Међутим, важна предност, за коју је ова врста облоге стекла популарност међу дизајнерима, је широка палета боја и могућности у дизајнирању ентеријера. Они који верују да је тензиони плафон монотони и досадни греше. Захваљујући технологији монтаже, у којој се примењује приањање, домет разноликости у ентеријеру ће увести двослојни плафонски дизајн.

Такве комбиноване површине имају своје особености и предности:

 • Контрастне нијансе помажу у отпуштању простора у једнособним апартманима, који су планирани у студијском стилу без унутрашњих зидова.
 • ПВЦ тканина има границу ширине, тако да није увијек погодна за велике просторије. Машине за лемљење ће помоћи у решавању овог проблема, али на двобојним плафонима шав не удара у очиТо је лако видети на фотографији таквих површина.
 • Двобојни дизајн са правилном употребом ће исправити недостатке планирања простора, на пример - визуелно проширити сувише уске просторе.

Можете комбиновати не само боје, већ и текстуре, материјале: сјајни и мат филм, фотографско и једнобојно платно.

Комбинација сјајне сјајне површине са мат платном ће створити илузију вишеслојног плафона, упркос чињеници да су материјали монтирани у истој равни на истој висини.

Стретцх стропови: комбиновани са две боје тканине

Употреба двију боја може се играти на руци у дизајну ентеријера и погоршати недостатке у планирању. Стога приликом одабира нијанси морате узети у обзир карактеристике и димензије просторије.

Скулптура из двије нијансе платна може обављати различите функционалне задатке:

 • У контрастној боји кухиње, лако је одвојити радни простор од мјеста гдје се храна узима у оним становима гдје површина простора не дозвољава кориштење других средстава зонирања: лукови, платформе. У овом случају, лустер се може поставити у центар платна, а тамније платно у радном простору може бити опремљено рефлекторима. Тамни тон може се подићи под бојом намјештаја: црвеном, наранчастом, смеђом. И контрастни пар може постати лагана нијанса главног - беж, бледо жута.
 • У купаоници је прикладно украсити строп бијелим филмом, у комбинацији са плавом бојом или плавом нијансом. Тамне области дају зонунамјештај и огледала, такођер су потребни рефлектори. И место намењено за купање или туширање, нацртајте бледо плаво, бело платно.
 • У дневним собама, такође је пожељно размислити о распореду намјештаја испред стропне направе. Захваљујући овом приступу, дизајн ентеријера ће бити кохерентан и хармоничан. На пример, ако је у спаваћој соби један зид, на који је причвршћен ноћни ормарић, обложен светлим тапетама, онда ће бити добро на овој страни да црта сличну боју на плафону, штитећи га пресавијеним шавом од приањања за друге унутрашње преграде.

У ниским просторијама, тамна сјајна платна ће се играти на руку, у комбинацији са другим јарким бојама: салата, наранџа, тиркиз. У овом случају, црне, тамноцрвене, љубичасте нијансе стварају илузију недостатка стропа, због чега собе изгледају више.

Ако је сврха дизајна визуелна експанзија простора и задатак је да зидови изгледају виши, морате одабрати неутралан филм пастелних тонова који ће украшавати стропове.

Издржљиви стропни плафони: двобојно приањање помоћу ХДФ технологије

Власници станова бирају растезљиве стропове, укључујући и њихову способност да уштеде станове од изненадног пуцања цијеви од сусједа одозго. Међутим, они који нису упознати са технологијом високе фреквенције, често брину о чврстоћи шава заварених тканина. Да ли треба да се бринем да ће у овом случају строп напетости постати мање издржљив и пропустити воду у случају поплаве?

Готово готово на затезним строповиманепримјетне и чврсто причвршћене

Заваривање платна врши се високофреквентном струјом у условима производње , а принцип овог процеса је следећи:

 1. Мајстор на специјалној машини комбинује ивице платна.
 2. Прикључне тачке се загревају под утицајем струје високе фреквенције.
 3. Захваљујући високој температури, рубови су чврсто везани.

Ова технологија обезбеђује чврстоћу приањања и високу поузданост везе. Треба напоменути да резултат адхезије не зависи од одабране врсте тканине. Једнако јаки ће бити као шавови на плафону од слика идентичних текстура, као и дуо са сјајним и мат или сатенским филмом.

Шав није само издржљив, већ и практично непримјетан. Али да би се осигурало да шиљак не замагли очи, у пространим просторијама препоручује се да се направи двобојни плафон.

Фантазијски растегљиви плафони: комбинација двоструких боја, комбиноване варијанте

Напонски плафон са сликом савршено се уклапа у дневну собу и дечију собу

Могуће је направити тканине за лепљење на различите начине. У овом случају, фантазија дизајнера при избору облика ивице није ограничена, а свака опција ће бити једнако јака.

Линије на којима се црта ивица реке могу бити:

 • чини се једноставним,
 • зигзаг-лике:
 • Вавеи.

За праволинијске спојеве користити профиле спојница. Овај дизајн је добар за класичну унутрашњост. У овом случају, вин-вин опција ће бити употреба блиских нијанси и једноставних геометријских облика.

ЗигзагКорисно је користити адхезије у уским, дугим собама. На пример, у ходнику такав дизајн ће уклонити неке уско размакнуте зидове.

Таласасте линије пружају опуштено романтично расположење, ако су направљене у пастелним бојама. Корисно је организовати спаваћу собу. Ако валовито љепило спаја свијетле ножеве, овај дизајн је прикладнији за дјечје собе.

Двострука напетост на плафону (видео)

Двобојни тензиони строп помаже у рјешавању разних проблема. Уз његову помоћ ствара се илузија о вишем плафону, визуелно распршујући зидове. Осим тога, технологија адхезије вам омогућава да повучете стропове затезања великих површина, и не морате бринути о снази шава.

Двострука напетост на плафону (фото)

)