Опрема за модерно складиште - како направити прави избор

У већини предузетника приликом опремања складишта поставља се питање: Како смањити трошкове таквог догађаја? Овде, пре свега, морате обратити пажњу на опрему складишта. Треба схватити да уштеда на овој опреми може да изгуби много више, на пример, у драгоценом времену које се троши на утовар /истовар због неправилно одабране опреме. А можете зарадити и једноставним кориштењем мање физичког рада.

избор полица

Тип регала се бира у зависности од интензитета рада. Тако, на пример, у брзој ротацији композиције производа чува се максимално две недеље. За такве просторије фронтални регали или мезанини су савршено погодни. Прва врста опреме има лак приступ свакој јединици производа. Нема потребе да померате другу ставку да бисте дошли до праве. Лако је контролисати количину ускладиштених производа на лагеру. Ови дизајни имају велики капацитет оптерећења. Могуће је носити и склониште и складиште палета.

Постоје складишта која се користе за дугорочно складиштење робе (без истека рока трајања). Овде можете инсталирати регале за паковање. Скупљају се у једном блоку. Карактерише га висока густина пуњења. Тешко је овде организовати брзо руковање робом. Оваква опрема има смисла монтирати у линију за производњу готових производа са ограниченим асортиманом производа. Где се складиште складишти. Ако је састав смеше уређенскладиште, инсталира разне врсте регала.

Избор складишне опреме

Да бисте исправно покупили опрему за складиште, морате знати:

  1. Врста терета и његова количина.
  2. Интензитет радова.
  3. Тип складишне опреме.
  4. Методе складиштења.
  5. Простор за складиштење.
  6. Димензије просторија.

Ако се велики део производа складишти једноставно на поду, а проток саобраћаја је мали, онда је главни начин механизације хидраулична колица. У улози "вучне силе" постоји запосленик складишта. Уз помоћ хидраулике, терет се подиже на виљушку и транспортује у том положају. По правилу, такав производ је стар око годину дана. Она се приписује материјалу трошкова. Тржиште нуди велики избор камиона, што вам омогућава да направите прави избор. Слично томе, за подизање терета на одређену висину, користите дизалице са ниским узлетом таквог плана. Ако се терет складишти на поду, интензитет достиже висок ниво, удаљеност транспорта је већа од 60 м, онда је препоручљиво користити моторизоване механизме. Таква техника помаже да се скрати вријеме потребно за руковање теретом.

Ако се транспорт обавља помоћу електричног аутомобила, продуктивност се повећава. Што се више операција обавља у складишту, то је већа профитабилност електричног аутомобила. Приликом постављања робе на палетне регале користи се слагач. Ова техника може да подигне производ на висину од 5,4 метара. Постоје модели којипомерају се ручно или онима који се крећу независно (погонска линија). Ако постоји складиште високих зграда (више од 7 метара), користе се високоподизајни контејнери (ритцхтракс).