Опис најбољих сорти крушке

Сваки баштован сања о томе да на свом подручју обрађује укусан, сочан и најважнији плод крушака. Ако имате велику сеоску кућу, онда можете посадити неколико стабала ових плодова. Морају се разликовати не само у плодовима, већ иу периоду зрења. На тај начин ћете бити у могућности развеселити крушке током цијеле године.

Обратите пажњу!Звучи необично, али је и даље тако - укусни плодови крушке изгледају нерепрезентативно, али су божански по укусу. Али велики плодови са лепим изгледом немају одлична укусна својства.

И то је стварно чудно, на крају крајева, велике добре плодове, мада одједном, пошаљу на продају, али не оправдавају укусне квалитете. Али не заборавите да свако правило има своје изузетке. У чланку ћемо погледати најбоље сорте крушака које су познате не само по пристојном изгледу плода, већ и по одличним ароматичним својствима.

Аугуст дев

Летње сорте воћака. Доноси много воћа, тако да је и на првом месту на ранг листи најбољих сорти крушке. Дрвеће ове сорте расте, понекад чак приписују патуљцима. Добро их подносе хладне зиме, али максимална негативна температура је -25 степени Целзијуса. Плодови су слатки са мало киселих честица. Пулпа је бијела, крушка сазријева на вријеме. Сакупите их све док плодови не буду зелени, након сакупљања добијају жуту боју. Ако нисте имали времена да сакупите воће са дрвета, а они су већ потпуно сазрели на њему, онда то није вреднодо очаја Крушка неће почети да се просипа дуго времена. За узгој ове сорте почиње већ 2-3 године. Максимална висина - 3,5 метара. Једно воће тежи око 125 грама. Покупите жетву рано или средином августа. Када се правилно складишти, крушка је стара две недеље.

скринсхот_04-01-2018_185011.пнг

Велес

Популаран је због високе отпорности на мраз. То је дрво ниске висине са разидном круном. Плодови крушке су идентични са обе стране. Боја је жута са наранџастим пругама. Месо крем боје. Боље је користити ове плодове у свјежем облику, јер тако можете осетити сав њихов укус. Први род доноси стабло 6 година након садње. Максимална висина крушке је око 4 метра. Једно воће тежи од 150 до 210 грама. Усјев је покупљен средином септембра. Плодови се складиште 2 месеца.

скринсхот_04-01-2018_185120.пнг

Суммер Дуцхесс (Виллиамс)

Десертно дрво. Саднице крушке након садње дају око 6 година живота. Воће је веома слатко и сочно, облик је у облику крушака, скупља их светло зелено, након складиштења, постаје жута нијанса. Усјеви се могу сушити, конзервирати, конзумирати свјеже у храни. Међутим, недостаци ове сорте су - крушке не могу издржати мраз и сушу. Такође требају прскалице, не могу се носити сами. Максимална висина воћног стабла је 5 метара. Једно воће тежи око 150 грама. Жетва се узима крајем љета. Можете држати крушке један или два мјесеца.

скринсхот_04-01-2018_185227.пнг

Цлаппа

\ т

Летње сорте воћака. Има висок принос. Крушка расте у јужним крајевима. Плодови сазревају у црвеном, скупљају их почетком августа. Кожа фетуса је мека и глатка, мирисна, има мало киселог укуса. Плодови врло брзо падају и остају на кратко. Први плодови доносе 7 година живота. Максимална висина дрвета је 4 метра. Тежина једног воћа је око 200 грама. Култура се чува највише две недеље.

скринсхот_04-01-2018_185342.пнг

Московски

Односи се на најбоље сорте крушака. Погодан за узгој стабала у средњој стази. Дрвеће расте ниско, отпорно на хладноћу, не боји се суше. Плодови широког облика, зелене боје, често са обилним приносом. Месо крем боје, то је као растопљено у устима. Прва жетва ће донети разноликост крушке на 6 година живота. Максимална висина дрвета је 4 метра. Приближна тежина крушке - 160 грама. Жетва се бере средином септембра. Очуван воће 2 месеца.

скринсхот_04-01-2018_185442.пнг

Оливиер де Серра

Ово је дрво отпорно на мраз. Плодови спљоштеног облика. Поглед није баш наочит, међутим, укус је заиста невероватан. Месо плода је веома слатко, али прилично густо. Лоза се користи свеже, могу се складиштити и конзервирати. Прва жетва даје дрво 6 година након садње. Максимална висина дрвета је 4 метра. Приближна тежина фетуса је 140 грама. Жетва жетве почетком октобра, чувајте је не дуже од 4 месеца.

скринсхот_04-01-2018_185629.пнг

Јуст Мари

Односи се на високородне сорте. Зимско дрво је ниско. Плодови су крушастог облика, кожа је светлозелена са малим ружичастим руменилом. Месо је кисело и слатко, прилично пријатно за окус. Дрво се практично не разболи. Прва жетва доноси 3 године након садње. Максимална висина је 3 метра. Тежина једне крушке је 200 грама, жетва се бере средином јесени, чувајући је око 3 месеца.

скринсхот_04-01-2018_185737.пнг

У чланку су описане најбоље сорте крушака, сви имају своје плусеве и минусе. Ако сањате да узгајате дивну воћну крушку на вашој територији, наш чланак ће вам помоћи да изаберете.