Опека за купање

Правилна уградња пећи за купатило ће омогућити коришћење купатила дуги низ година. У супротном, може довести до дима у просторији, пожара и других нежељених посљедица. Да би се инсталирала пећница за купање потребно је придржавати се одређеног слиједа. Пре уградње рерне потребно је одредити њен изглед.

Ако је пећ купљена, пажљиво проучите упутства за његову инсталацију. Ако је полагање направљено сопственим рукама, онда је потребно слиједити корак по корак.

Фондација пећи за купатила

Завршна обрада материјала који ће бити најбољи у пећи и испод ње? За стабилност пећи и самог купатила, премаз би требао бити израђен од поузданих материјала (бетон, шамотна цигла). Који је бољи? Обе опције су пристојне, па одлучите сами за свој буџет. База би требала бити чврста и савршено равна како би се осигурала сигурност од пожара. Из тог разлога, азбестни картон је дебљине 12 мм, а челични лим (мак 5 мм) узводно од пећи. Ова два слоја морају бити заштићена од врата пећнице до пода метра и 3 цм од свих осталих страна. Пројекти пећи:

цртежи:

На вратима пећи ради правилног функционисања, потребно је поштовати потребне параметре. Врата пећи морају бити заштићена од супротног зида за један и по метара. На бочним и стражњим странама зидова потребно је оставити 50 цм од зидова. Ако почне да пукне, пећ треба да буде постављена на време.

Флинт запећ за купање

\ т

Ако је пећ за сауну пројектована као спољна противпожарна цијев, сусједни зид мора бити израђен од негоривог материјала. Прикључак за печење и цев у овом случају треба да буде склопив. Да се ​​кондензација не би појавила у димњаку на ниским температурама, опремљена је топлинском изолацијом од око 5 цм. У простору између плафона и третмана поставља се негорив материјал. Шавови димњака требају бити израђени искључиво ласерским заваривањем. На крову на мјесту димњака треба инсталирати кровну обраду, која осигурава хидроизолацију и заштиту од пожара. На мјесту излаза цијеви треба бити дебља од 10 цм, а цијев не смије бити већа од пола метра. Део цеви између таванице и крова (у поткровљу) треба да буде малтерисан и обојен. Најтрајнији димњаци су керамички.

Сигурна уградња пећи за купање

Чак и упркос свим предузетим мјерама, приликом изградње пећи за купање потребно је инсталирати са свим захтјевима заштите од пожара. Требало би да буду на приступачном месту, пут до кога не би требало да буду блокирани страним предметима. Најједноставнија средства су прах и други цилиндри. Међутим, могуће је користити савремена средства, као што је инжењеринг противпожарне заштите са сензорима упозорења.

На локацији пећи у кади, морате се придржавати сигурносних правила и инсталирати их више од пола метра од запаљивих структура. Није вредно тогаОбјасните да загревање ових конструкција може довести до пожара. Ако у купатилу постоје зидови од материјала који су подложни паљењу, треба их обложити циглом или изолационим плочама (почевши од пода, завршавајући са површином пећи). Слика од пећи од опеке:

Спаљена пећ

Потребно је заштитити строп у купатилу. Ако је плафон направљен од запаљивих материјала, било би лијепо да га потпуно прекријемо, али нема хитне потребе, јер се може за 1/3 прекрити површином пећи металним лимом и минитом (можете базалт картона).

Лична безбедност ако се приближавате пећи за купање

Ако се пећ грије ватром, онда треба размишљати о особној сигурности. Сама пећ може загријати до 5500Ц. Када падне (нпр., Склизне), особа може добити озбиљне опекотине. Да би се спријечила таква ситуација, испред пећнице се може поставити цигла или конвертор. Након полагања пећи није сувишно позвати искусну пећ за идентификацију одређених недостатака.

Метална пећ се уграђује у сагласности са инспекцијом ватре. Али за већу сигурност боље је уземљити електричну пећницу. Колибе имају разрађену равну површину, коју би требали користити власници, умјесто да користе нулту жицу из подстанице. Ако тло није могуће, могуће је користити брушење (спајање нула терминала и уземљења жице пећи у штиту). Такођер можете купити УЗО који, када је пренапон, искључи уређај, дјелује као осигурач.

Монтажа и облагањепећи за купање. Видео